Καλλιτέχνες-Αθλητές

Εξειδικευμένη  Ομοιοπαθητική Φροντίδα χρειάζεται για τους Ανθρώπους, των οποίων το επάγγελμα ή/  και λειτούργημα σχετίζεται με Δημόσιες Εμφανίσεις και Παρουσιάσεις.Τα προβλήματα ,τα οποία απασχολούν συχνά την υγεία αυτών που έχουν τις δημόσιες εμφανίσεις και παρουσιάσεις ως τρόπο ζωής,μπορεί να είναι οργανικά, ψυχολογικά ή ψυχοσωματικά.Για παράδειγμα μία λαρυγγίτιδα μπορεί άμεσα να οδηγήσει στην ακύρωση μιας εμφάνισης, με μεγάλο οικονομικό ή κοινωνικό επαγγελματικό κόστος. Ένα υπερβολικό άγχος ή φοβία πριν μια δημόσια παρουσίαση μπορεί να οδηγήσει σε επαγγελματική αποτυχία ή απαξίωση.
H δημόσια παρουσίαση είναι ίσως η πλέον απαιτητική εργασία για το σώμα και την ψυχή.Αυτή η διαδικασία απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, δεξιοτεχνία, καλλιέργεια επιδόσεων και ταλέντων, κάτι το οποίο καταναλώνει μεγάλα ποσά σωματικής ή/και νοητικής ενέργειας.

Η Ομοιοπαθητική εξατομικευμένη προσέγγιση συνήθως βοηθά αποτελεσματικά και γρήγορα. για την πρόληψη και θεραπεία αυτών των φαινομένων. Πολύ σημαντική είναι η πρόληψη προβλημάτων υγείας ενόψει δημόσιων εμφανίσεων. Για παράδειγμα σε μια εποχή με επιδημία γρίπης γίνεται συστηματική ομοιοπαθητική ενίσχυση του οργανισμού ή πριν και μετά από κάθε δημόσια εμφάνιση με κατάχρηση φωνής γίνεται η ανάλογη συντήρηση ώστε οι δημόσιες εμφανίσεις να συνεχίζονται απρόσκοπτα ή πριν από μια σημαντική δημόσια παρουσία γίνεται καταπολέμηση του άγχους, των φοβιών, ανασφαλειών, κτλ.

Η Ομοιοπαθητική έρχεται να δώσει την πολύτιμη βοήθεια της, να γίνει όχι μόνον ο γιατρός αλλά και ο φίλος, που συμπαραστέκεται στις δύσκολες ώρες, που προετοιμάζει κατάλληλα για την παρουσίαση, που φροντίζει την αποκατάσταση μετά την παρουσίαση, που δίνει εύκολα και γρήγορα λύσεις σε καθημερινά άλλα σημαντικά προβλήματα, από ένα κρυολόγημα,μια βραχνάδα, ένα λουμπάγκο, ένα διάστρεμμα , μια έντονη ανησυχία, φοβία, απογοήτευση, θυμός, ανασφάλεια,κ.α
 
 Η Ομοιοπαθητική προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς, έχει αντιφλεγμονώδη και καταπραϋντική δράση και συντομεύει εντυπωσιακά την περίοδο ανάρρωσης και την επάνοδο στις συνήθεις δραστηριότητες.Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα είναι απολύτως ασφαλή, χωρίς παρενέργειες. Εξαιτίας της υψηλής διάλυσής τους και της απουσίας ανιχνεύσιμων χημικών συστατικών, τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα δεν  συγκαταλέγονται ,ασφαλώς,στις λίστες απαγορευμένων ουσιών.