Καρκίνος και Ομοιοπαθητική
 O Δρ Τάσος Βαρθολομαίος είναι  Ιατρός Ιστοπαθολόγος-Ομοιοπαθητικός, τ.Επιμελητης ΕΣΥ,Μέλος της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ  ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ .Η πολυετης κλινική του εμπειρία στην Παθολογία του Καρκίνου ως Ιστοπαθολόγος είναι η ασφαλής βάση για την πλέον κατάλληλη εφαρμογή της Ομοιοπαθητικής σε κάθε μία  ξεχωριστή περίπτωση.

Ο Δρ Τάσος Βαρθολομαίος εχει αναπτύξει  ιδιαίτερα την αξιοποίηση όλων των κλινικοπαθολογικών δεδομένων για τον πλέον κατάλληλο σχεδιασμό της ομοιοπαθητικής αγωγής σε κάθε μια περίπτωση πάσχοντος απο καρκίνο.

O ρόλος της Ομοιοπαθητικής στον Καρκίνο  είναι :
η ενίσχυση των μηχανισμών άμυνας του οργανισμού σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα της ανοσολογίας,
η υποβοήθηση των ομοιοστατικών μηχανισμών σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα της παθολογικής φυσιολογίας,
η ψυχοσωματική στήριξη των ασθενών σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα της ψυχο-ογκολογίας
η εξυγίανση του μικροπεριβάλλοντος των κυττάρων.Το μικροπεριβάλλον των  κυττάρων (Matrix)  σήμερα θεωρείται απο την Κλασσική Έρευνα του Καρκίνου  σημαντικός παράγων για την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων  και για την επέκταση τους τοπικά ή και σε όλο τον οργανισμό .
 
Η Ομοιοπαθητική θα πρέπει να ξεκινάει το ταχύτερο δυνατόν μετα τη διάγνωση του καρκίνου,ανεξαρτητα απο οποιοδήποτε συμβατικό θεραπευτικό σχεδιασμό και παράλληλα με αυτόν .

Στην "ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ" η Ομοιοπαθητική εφαρμόζεται  παράλληλα με όποια συμβατική Ιατρική θεραπεία (χειρουργικη, φαρμακευτική,κτλ) παιρνουν οι ασθενείς

Σε κάθε περίπτωση ,στην "Ομοιοπαθητική Φροντίδα Υγείας" γίνεται εμπεριστατωμένη μελέτη τόσο των Εργαστηριακών εξετάσεων (βιοψίες, καρκινικοι δεικτες,απεικονιστικες εξετασεις,κτλ) όσο και του πλήρους ιστορικού για τη διερεύνηση και αποσαφήνιση των αιτίων και της παθογένειας της ανάπτυξης καρκίνου σε κάθε μια ξεχωριστή περίπτωση. Αυτή η διερεύνηση είναι καθοριστικής σημασίας για τη συνολική και ολοκληρωμένη ομοιοπαθητική αντιμετώπιση του κάθε περιστατικού ,δεδομένου ότι σαν μέθοδος ανάλυσης του ιστορικού ,κτλ χρησιμοποιείται η Ομοιοπαθητική, με το πλουσιότατο αναλυτικό υλικό της.


ΩΣ ΙΑΤΡΟΣ ΙΣΤΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ (ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΟΣ),
ο Δρ Τάσος Βαρθολομαίος μπορεί επιπλέον να σας δώσει τη Συμβουλή του πάνω στις ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΕΣ (ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΕΣ) ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ που εχουν γίνει ,σε συνδυασμό με το Κλινικό Ιατρικό και το Ομοιοπαθητικό ιστορικό σας και τις λοιπους Κλινικο-Εργαστηριακούς Ελέγχους που έχετε κάνει.