Καρκίνος προστάτη



ΠΙΘΑΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

  • Στα πρώτα στάδια, μπορεί να μην υπάρχουν συμπτώματα.
  • Στα μεταγενέστερα στάδια, μερικά συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη μπορεί να περιλαμβάνουν:
  • Αίσθηση συχνής ή ξαφνικής ανάγκης για ούρηση
  • Δυσκολία για ούρηση (για παράδειγμα, πρόβλημα έναρξης ή ανικανότητα για ούρηση όταν υπάρχει αίσθηση για ούρηση, ή κακή ροή ούρων)
  •  Δυσφορία κατά την ούρηση
  • Εμφάνιση αίματος στα ούρα ή το σπέρμα
  •  Πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης, τους μηρούς ή τους γοφούς.
 
Ο Δρ Τάσος Βαρθολομαίος εφαρμόζει τη μεθοδολογία της αντιδότησης των παρενεργειών της Χημειοθεραπείας -Ορμονοθεραπείας με βαση τη σύγχρονη Βιβλιογραφία και τις εφαρμογές σε Συστήματα Υγείας διεθνώς

Η θεραπευτική δραστικότητα των χημειοθεραπευτικών-ορμονοθεραπευτικών φαρμάκων δεν επηρεάζεται,ενω η εφαρμογή των ογκολογικών πρωτοκόλων διευκολύνεται και οι ασθενείς μπορούν να ανεχθούν  καλύτερα την χημειοθεραπευτική-ορμονοθεραπευτική  αγωγή τους
.


 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Παράγοντες που είναι πιο στενά συνδεδεμένοι με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη:
  • Ηλικία: Ο καρκίνος του προστάτη είναι ασθένεια που εξαρτάται από την ηλικία, πράγμα που σημαίνει ότι η πιθανότητα εμφάνισης αυξάνει με την πάροδο της ηλικίας.
  •  Οικογενειακό ιστορικό: Αν έχετε ένα συγγενή πρώτου βαθμού με καρκίνο του προστάτη, έχετε περισσότερες πιθανότητες να το πάθετε από άνδρες που δεν έχουν τέτοιο ιστορικό. Ο κίνδυνος αυξάνεται και πάλι εάν περισσότεροι από ένας συγγενής έχουν καρκίνο του προστάτη. Ο κίνδυνος είναι επίσης υψηλότερος για άνδρες των οποίων οι άρρενες συγγενείς διαγνώστηκαν σε νεαρή ηλικία.
  •  Διατροφή: Υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση πολλών επεξεργασμένων κρεάτων ή τρόφιμων που είναι πλούσια σε λίπος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.
  • Παχυσαρκία: θεωρείται σοβαρός αιτιολογικός παράγων στον καρκίνο του προστάτη. Αυξημένος είναι ο κίνδυνος όταν ο Δείκτης Μάζας Σώματος είναι μεγαλύτερος του 35 (κιλά ανά τετράγωνο του ύψους σε μέτρα) και ελαττωμένος σε ΔΜΖ μικρότερο του 25. Στους παχύσαρκους, δεν εμφανίζεται μόνο πιο συχνά ο καρκίνος του προστάτη, αλλά όταν εμφανισθεί, είναι πιο επιθετικός και η εξέλιξη της νόσου χειρότερη.
  • Ορμόνες Τα ανδρογόνα (τεστοστερόνη) έχει αποδειχθεί ότι είναι σημαντικά για την ανάπτυξη αυτού του καρκίνου.
  • Ερωτικη ζωη Η θετική συσχέτιση αποδίδεται στο ότι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα προδιαθέτουν για καρκίνο προστάτη, αλλά και στο ότι η υψηλή ερωτική δραστηριότητα μπορεί να συνεπάγεται υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.
  • Τρόπος ζωής: Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου προστάτη. Για παράδειγμα, η Ασία έχει το χαμηλότερο ποσοστό καρκίνου προστάτη, αλλά όταν ένας άνθρωπος από μια ασιατική χώρα μεταναστεύει σε μια δυτική χώρα, ο κίνδυνος του για εμφάνιση καρκίνου προστάτη αυξάνεται. Αυτό υποδηλώνει ότι οι εξωτερικοί παράγοντες, όπως το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής, μπορεί να αλλάξουν σε ένα άνδρα το επίπεδο κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

O Δρ Τάσος Βαρθολομαίος είναι Μέλος της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ (SHISSO, Société Homéopathique Internationale de Soins de Support en Oncologie),η οποία ασχολείται ειδικά και αποτελεσματικά με τις κατάλληλες εφαρμογές της Ομοιοπαθητικής στους πάσχοντες από Καρκίνο,σύμφωνα με την πλέον σύγχρονη έρευνα σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και  θεραπευτικές εφαρμογές σε Κρατικά Συστήματα Υγείας