ΠΟΛΥΠΟΔΕΣ ΡΙΝΙΚΟΙ και ΠΑΡΑΡΡΙΝΙΚΩΝ ΚΟΙΛΟΤΗΤΩΝ

Η Ομοιοπαθητική  Φαρμακολογία περιλαμβάνει πολλά εξειδικευμένης δράσης ομοιοπαθητικά φάρμακα για τη θεραπεία της ρινικής απόφραξης, της αλλεργικής ρινίτιδας και των ΠΟΛΥΠΟΔΩΝ, ρινικών και παραρρινικων(ιγμορείων,κτλ). Η κλινικά και ολιστικά εφαρμοσμένη Ομοιοπαθητική, που απευθύνεται τόσο στον ασθενή όσο και σε αυτή την ίδια την πάθηση, είναι από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους που βοηθούν  να  θεραπευθεί  το η ρινική απόφραξη ,η αλλεργική ρινίτιδα και οι ΠΟΛΥΠΟΔΕΣ στη μυτη,τα ιγμορεια,κτλ και να εμποδισθεί  η εξέλιξη των προβλήμάτων που σχετίζονται με αυτά. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα που συνταγογραφούνται  απευθυνονται σε όλους τους παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για  τη ρινική απόφραξη , την αλλεργική ρινίτιδα  και την ανάπτυξη ΠΟΛΥΠΟΔΩΝ σε κάθε ένα συγκεκριμμένο άτομο.Η επιλογή των κατάλληλων ομοιοπαθητικών φαρμάκων, τα οποία συνταγογραφούνται, γίνεται μετα από κατάλληλη λήψη και αναλυση του ομοιοπαθητικού ιστορικού.Ο Δρ Τάσος Βαρθολομαίος έχει μακρόχρονη κλινική εμπειρία  στην Ομοιοπαθητική θεραπεία της ρινικής απόφραξης, της αλλεργικής ρινίτιδας και των ΠΟΛΥΠΟΔΩΝ, συνδυάζοντας αρμονικά την Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία με τη σύγχρονη ιατρική γνώση.


H Ρινική Δυσχέρεια ή Απόφραξη μπορεί να προκληθεί απο:

ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

Το κοινό κρυολόγημα, που οφείλεται σε μόλυνση από διάφορους ιούς, οι οποίοι μεταφέρονται κυρίως από τα χέρια στη μύτη, προκαλεί δυσχέρεια ρινικής αναπνοής και ρινική απόφραξη, λόγω της απελευθέρωσης διαφόρων ουσιών από το ρινικό βλεννογόνο που με τη σειρά τους προκαλούν διόγκωση των ιστών. Η οξεία φλεγμονή εξ άλλου των παραρρινίων κόλπων (ιγμορίτις, μετωπιαία κολπίτις) θα προκαλέσει απόφραξη της ρινικής αναπνοής, πυώδη έκκριση καθώς επίσης πόνο και ευαισθησία στα μάγουλα, στα επάνω δόντια, ανάμεσα και πίσω από τα μάτια η στο μέτωπο, ανάλογα με τον κόλπο που έχει προσβληθεί. Η χρόνια φλεγμονή των παραρρινίων κόλπων από την άλλη πλευρά, μπορεί να μην εμφανίζει πόνο, εμφανίζει όμως δυσχέρεια ρινικής αναπνοής και ρινική η οπισθορρινική έκκριση. Η παραμονή μίας φλεγμονής των παραρρινίων κόλπων μπορεί να οδηγήσει και στην ανάπτυξη των ρινικών πολυπόδων, η παρουσία των οποίων θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την ρινική αναπνευστική δυσχέρεια.

ΑΛΛΕΡΓΙΑ

Η αλλεργική ρινίτις, που αποτελεί ενισχυμένη φλεγμονώδη αντίδραση της μύτης σε ορισμένες ουσίες, διακρίνεται σε εποχιακή (άνοιξη και τέλος καλοκαιριού) που οφείλεται στη γύρη δένδρων, λουλουδιών και γρασιδιού, και σε μη εποχιακή που διαρκεί όλο το χρόνο και οφείλεται στους μύκητες του ατμοσφαιρικού αέρα, στη σκόνη του σπιτιού καθώς και στα επιθήλια διαφόρων οικιακών ζώων (σκύλος, γάτα. πτηνά).

ΑΓΓΕΙΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΣ

Ο ρινικός βλεννογόνος έχει ένα πλούσιο δίκτυο αγγείων (αρτηρίες, φλέβες και τριχοειδή) τα οποία έχουν την ικανότητα να συστέλλονται και να διαστέλλονται. Η συστολή και η διαστολή των αγγείων, που γίνεται λόγω της απελευθέρωσης διαφόρων ουσιών μέσα στη μύτη, έχει σαν αποτέλεσμα τη διόγκωση η την συρρίκνωση του ρινικού βλεννογόνου και άρα την απόφραξη (διαστολή αγγείων) η όχι (συστολή αγγείων) της ρινικής αναπνοής. Εκτός των φλεγμονών και της αλλεργίας, υπάρχουν και άλλες καταστάσεις που προκαλούν την διόγκωση των αγγείων της μύτης και άρα την απόφραξη της ρινικής αναπνοής όπως π. χ καταστάσεις ψυχολογικού stress, υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, εγκυμοσύνη, κάποια αντιϋπερτασικά φάρμακα η κατάχρηση των τοπικών αποσυμφορη τικών ρινικών σταγόνων και ψεκασμών. Εκείνο που θα πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι, ενώ στα αρχικά στάδια των καταστάσεων αυτών, η ρινική απόφραξη είναι παροδική και ανατάξιμη, με την πάροδο του χρόνου τα αγγεία , χάνουν την ελαστικότητα τους και την ικανότητα τους να συστέλλονται, γίνονται σαν κιρσοί και μένουν μόνιμα σε διαστολή, προκαλώντας μόνιμη ρινική απόφραξη κυρίως κατά την ύπτια θέση του σώματος, με αποτέλεσμα και την διαταραχή του ύπνου.

H Oμοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη θεραπεία της Ρινικής Δυσχέρειας και Απόφραξης.