Αισθητική προσώπου

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας  είναι πρωταρχικής σημασίας για την ομορφιά και αποτελεί προστασία από την πρόωρη γήρανση. Υπάρχουν τρεις τύποι δέρματος : τα λιπαρά, τα ξηρά και τα μικτά δέρματα.
Αυτό που χαρακτηρίζει το λιπαρό δέρμα, είναι μια όψη με αρκετή “γυαλάδα”, έντονα διεσταλμένους πόρους , ενώ αφήνει την αίσθηση ότι δεν είναι ποτέ καθαρό.
Στα βασικά χαρακτηριστικά του ξηρού  δέρματος συγκαταλέγονται ένα αίσθημα τάσης, “τραβήγματος”, μια όψη που πολλές φορές εμφανίζει τοπικές απολεπίσεις οι οποίες μπορεί να συνοδεύονται από μια ερυθρότητα και κνησμό. Αυτό που βασικά λείπει από τα ξηρά δέρματα είναι η υγρασία στις εν τω βάθει αλλά και τις επιπολής στιβάδες του δέρματος.
 
Στα μικτά δέρματα ανήκουν όλα εκείνα τα δέρματα που εμφανίζουν μια διαφορετική εικόνα ή συμπεριφορά ως προς τις “ζώνες”τους. Συνήθως αποτυπώνεται μια όψη λιπαρότητας στη λεγόμενη “Τ” ζώνη ( μέτωπο-μύτη- πηγούνι) ενώ η κεντρική ζώνη του προσώπου (ζυγωματικά-παρειές) εμφανίζουν μια τραχύτητα, ακόμη και αφυδάτωση.
Η χαλάρωση του δέρματος οφείλεται στην αλλοίωση των ινών του κολλαγόνου και ελαστίνης σε συνδυασμό με τη μυική ατονία που προκαλείται με την πάροδο του χρόνου.Η εικόνα του χαλαρωμένου προσώπου εντοπίζεται κυρίως στη ρινοπαρειακή περιοχή, στο οβάλ του προσώπου και στο λαιμό.
Οι πιο σημαντικές αιτίες της πτωτικής πορείας του προσώπου είναι η σταδιακή απώλεια όγκου, η ανακατανομή του λίπους του προσώπου, αλλά και η χαλάρωση και ατροφία των μυών του προσώπου. α φαινόμενα αυτά γίνονται πιο έντονα με την εμμηνόπαυση και τη μείωση της παραγωγής οιστρογόνων από τον οργανισμό.

Η Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στις παραπανω ανάγκες φροντιδας του προσώπου,όπως και στην Αντιγήρανση και Αναπλαση του προσώπου και ασφαλως στην Ακμη,για την οποία γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις Δερματικές Παθήσεις.