Η Ψωρίαση θεραπεύεται συχνά με ομοιοπαθητική.Μια από τις συχνές θεραπευτικές εφαρμογές της Oμοιοπαθητικής είναι η θεραπεία της Ψωρίασης χωρίς τις παρενέργειες των συμβατικών φαρμάκων.Η Ομοιοπαθητική  Φαρμακολογία περιλαμβάνει πολλά εξειδικευμένης δράσης ομοιοπαθητικά φάρμακα για τη θεραπεία της Ψωρίασης. Η κλινικά και ολιστικά εφαρμοσμένη Ομοιοπαθητική, που απευθύνεται τόσο στον ασθενή όσο και σε αυτή την ίδια την πάθηση, είναι από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους που βοηθούν  να  θεραπευθεί η Ψωρίαση και να εμποδισθεί  η εξέλιξη των προβλήμάτων που σχετίζονται με αυτήν. Η ομοιοπαθητική θεραπευτική εμπειρία έχει δείξει ότι ένας μεγάλος αριθμός ασθενών θεραπεύεται οριστικά με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα.Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα που συνταγογραφούνται  απευθυνονται σε όλους τους παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για  την ψωρίαση σε κάθε ένα συγκεκριμμένο άτομο.Η επιλογή των κατάλληλων ομοιοπαθητικών φαρμάκων, τα οποία συνταγογραφούνται, γίνεται μετα από κατάλληλη λήψη και αναλυση του ομοιοπαθητικού ιστορικού.Ο Δρ Τάσος Βαρθολομαίος έχει μακρόχρονη κλινική εμπειρία  στην Ομοιοπαθητική θεραπεία της Ψωρίασης, συνδυάζοντας αρμονικά την κλασσική ολιστική θεραπευτική με τη σύγχρονη ιατρική γνώση.
 
Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, μη μεταδοτική αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει το δέρμα και τις αρθρώσεις. Προκαλεί συνήθως κοκκινίλες, φολιδωτές κηλίδες που εμφανίζονται στην επιδερμίδα. Οι λεπιδώδεις αυτές κηλίδες, που προκαλούνται από ψωρίαση, ονομάζονται ψωριασικές πλάκες (περιοχές με φλεγμονή από την υπερβολική παραγωγή δέρματος). Το δέρμα συσσωρεύεται γρήγορα σε αυτά τα σημεία και παίρνει μια ασημί-λευκή απόχρωση. Συνηθέστερα εμφανίζονται στους αγκώνες και τα γόνατα, αλλά μπορεί να επηρεάσει κάθε σημείο του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής και των γεννητικών οργάνων. Σε αντίθεση με το έκζεμα, η ψωρίαση είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί στην εσωτερική πλευρά των αρθρώσεων.
Η επιδερμίδα στο ψωριασικό δέρμα αντικαθίσταται πολύ πιο γρήγορα συγκριτικά με το φυσιολογικό δέρμα- μέχρι και 7 φορές γρηγορότερα. Έτσι, η ανανέωση των κερατινοκυττάρων του δέρματος (διαδικασία της κερατινοποίησης) αντί να διαρκεί 28 ημέρες, διαρκεί 4 ημέρες, με αποτέλεσμα πάχυνση της επιδερμίδας (υπερκεράτωση).Η ψωρίαση εμφανίζεται σε οποιαδήποτε ηλικία και προσβάλει εξίσου και τα δύο φύλα.    Η ψωρίαση είναι μια νόσος με πολλά πρόσωπα, αφού η κλινική της εικόνα εξαρτάται από τη μορφή και την εντόπισή της. Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, η ψωρίαση είναι αποτέλεσμα διαταρραχής του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού και γι'αυτό χαρακτηρίζεται ως ανοσολογικώς διαμεσολαβούμενο νόσημα.
Παράγοντες που  μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση ή την επιδείνωση της ψωρίασης μπορει να είναι:

   Στρεπτοκοκκική λοίμωξη: συνήθης αιτία για πονόλαιμο και φαρυγγοαμυγδαλίτιδες, αποτελεί εκλυτικό παράγοντα εμφάνισης σταγονοειδούς ψωρίασης, σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες

    Ορμονικοί παράγοντες: υπάρχει μια έξαρση της εμφάνισης της ψωρίασης κατά την εμμηναρχή (όταν ξεκινά η περίοδος) και την εμμηνόπαυση (όταν η περίοδος σταματά). Επιπρόσθετα παρατηρείται βελτίωση κατά την εγκυμοσύνη.

    Φάρμακα: ορισμένα φάρμακα μπορεί να επιδεινώνουν την ήδη υπάρχουσα ψωρίαση όπως το λίθιο (αντικαταθλιπτικό), ορισμένα αντιύπερτασικά (b-blockers), και η απότομη διακοπή των συστηματικών κορτικοστεροειδών . Ωστόσο, ο ασθενής με ψωρίαση δεν θα πρέπει να σταματά μόνος του τη φαρμακευτική του αγωγή, αλλά σε συννενόηση με το γιατρό του θα δίδεται η πιο κατάλληλη θεραπεία που να μην επιβαρύνει τη ψωρίαση.

Ο τραυματισμός είναι γνωστό ότι μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ψωριασικών βλαβών μέσω του φαινομένου Koebner.

    Ψυχολογικοί παράγοντες (άγχος, stress): σε ορισμένους ανθρώπους παρατηρείται επιδείνωση της ψωρίασης όταν βρίσκονται υπό συνθήκες έντονου άγχους αλλά και ισχυρό ερέθισμα για την πρόκλησή της
Ένα σημαντικό ποσοστό των ασθενών με ψωρίαση (10-30%) πάσχει επίσης από ψωριασική αρθρίτιδα η οποία χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία συμπτωμάτων. Μερικές φορές οι ασθενείς με ψωρίαση αντιμετωπίζουν πόνο και πρήξιμο σε μερικές αρθρώσεις, συνήθως στις άκρες των δακτύλων χεριών & ποδιών, ενώ γενικά οι αρθρώσεις που προσβάλλονται εμφανίζουν φλεγμονή, όπως ερυθρότητα, θερμότητα, πόνο & διόγκωση. Η κατάσταση αυτή καλείται ψωριασική αρθρίτιδα.
Η ψωρίαση ξεκινάει πριν την αρθρίτιδα στο 65% των περιπτώσεων, ενώ η αρθρίτιδα προηγείται της ψωρίασης στο 19% των περιπτώσεων.
Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους εμφανίζεται μεταξύ 30-50 ετών.Τόσο γενετικοί όσο και περιβαλλοντικοί παράγοντες φαίνεται να σχετίζονται με την ανάπτυξη ψωριασικής αρθρίτιδας ενώ παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα παίζει σημαντικό ρόλο.
Η συνύπαρξη της Ψωριασικής Αρθρίτιδας με τις εκδηλώσεις της ψωρίασης αυξάνουν τις απαιτήσεις από τη θεραπευτική αγωγή. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο και τη φλεγμονή και ενδεχομένως να λειτουργήσει προστατευτικά στην προοδευτική εξέλιξη της νόσου και την καταστροφή των αρθρώσεων. Επομένως παρόλο που δεν υπάρχει ριζική θεραπεία της νόσου, μία σειρά φαρμακευτικών αποτελεσματικών λύσεων συμβάλλουν στην ελάττωση του πόνου, καθώς και στον περιορισμό της φλεγμονής και της καταστροφής των αρθρώσεων.
  
  H Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την Ψωρίαση σε όλες της τις μορφές και τα στάδια.