Καθ'εξιν αποβολές
Yπογονιμότητα-Καθ'εξιν Αποβολές
 


Η Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στις  καθ'εξιν αποβολές.Η Υπογονιμότητα και οι καθ’εξιν,δηλαδη συχνές,Αποβολές μπορούν συχνά να αντιμετωπισθούν με σωστα σχεδιασμένη Ομοιοπαθητική αγωγή.Η Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία δίνει πολλές δυνατότητες για θεραπευτικές εφαρμογές μέσω καταλληλων ομοιοπαθητικών συνθέσεων,οι οποίες μπορούν στοχευμένα να αντιμετωπίσουν πολλές οργανικές παθήσεις και ψυχοφυσιολογικές διαταραχές.


Η  κατάλλήλη ομοιοπαθητική αγωγή απαιτεί υψηλού βαθμού κλινικοπαθολογική και ομοιοπαθητική εμπειρία και μπορεί να απευθύνεται  όπου ενδείκνυται σε κάθε περίπτωση: στην ολότητα του οργανισμού , στην ολότητα ενός οργάνου ή οργανικού συστήματος ,σε μιά συγκεκριμμένη λειτουργία ή διαδικασία, σε ένα συγκεκριμμένο ιστό,σε μια συγκεκριμμενη περιοχή ενός οργάνου,αλλα και σε μια συγκεκριμμενη ψυχοσωματική δυναμική ή διαταραχή.
 
Καθ' έξιν ή επανειλημμένες αυτόματες αποβολές αποκαλούνται οι επαναλαμβανόμενες συνεχείς αποβολές, τριών ή περισσοτέρων κλινικά αναγνωρισμένων κυήσεων. Από όλες τις εγκυμοσύνες, το 15 - 20% καταλήγουν σε αποβολή και το 75% αυτών συμβαίνουν στις πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης.Η αποβολή πρώτου τριμήνου αποτελεί τη συχνότερη επιπλοκή της κύησης και συμβαίνει στο 75% των γυναικών που συλλαμβάνουν. Η πλειονότητα των αποβολών (50% περίπου)παραμένει κλινικώς αδιάγνωστη, γιατί συμβαίνει πολύ πρώιμα, λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της κανονικής έμμηνου ρύσης.Σε ποσοστό 15% - 20% συμβαίνουν «αυτόματες» αποβολές και σε μικρό ποσοστό εξωμήτριες κυήσεις. Το 5% περίπου των γυναικών που προσπαθούν να συλλάβουν εμφανίζει 2 συνεχόμενες αποβολές, ενώ ποσοστό 1% περίπου εμφανίζει 3 ή και περισσότερες συνεχόμενες αποβολές.
 
Συχνα τα  αίτια των καθ' έξιν αποβολών είναι ορμονικά, ανοσολογικά  και ψυχοσωματικά
 
Οι διαταραχές στα επίπεδα των ορμονών είναι δυνατόν να προκαλέσουν αποβολή επειδή το ενδομήτριο δεν αναπτύσσεται κανονικά για να βοηθηθεί η εμφύτευση και η ανάπτυξη του ωαρίου.Γυναίκες με διαταραχή του θυρεοειδή και των επινεφριδίων, όπως και γυναίκες με διαβήτη αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο αποβολής εξαιτίας των ορμονικών διαταραχών. Επιπλέον, τα αυξημένα επίπεδα προλακτίνης είναι δυνατόν να εμποδίσουν την φυσιολογική ανάπτυξη του ενδομητρίου. Ήπια υπερπρολακτιναιμία παρατηρείται συχνά σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Επίσης ο υποθυρεοειδισμός, ο σακχαρώδης διαβήτης και η ανεπάρκεια έκκρισης προγεστερόνης από το ωχρό σωμάτιο ή τον πλακούντα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο αποβολής.
 
Ανατομικές ανωμαλίες της μήτρας όπως: τα ινομυώματα,είναι δυνατόν να προκαλέσουν αποβολή.Τα ινομυώματα της μήτρας είναι καλοήθεις όγκοι των τοιχωμάτων της μήτρας. Τα ινομυώματα είναι δυνατόν να προκαλέσουν στειρότητα εάν φράζουν τα στόμια των σαλπίγγων ή εάν η θέση τους επηρεάζει τη φυσιολογική λειτουργία του ενδομητρίου. Το πιο συχνο αιτιο είναι τα ινομυώματα, εκείνα της ενδομήτριας κοιλότητας δηλαδή τα υποβλενογόνια.
 
Ανεπάρκεια τραχήλου μητρας: Μία άλλη αιτία αποβολών συνήθως 2ου τριμήνου είναι η ανεπάρκεια του τραχήλου και η αδυναμία του να παραμείνει κλειστός καθώς το αναπτυσσόμενο έμβρυο πιέζει με το βάρος του το έσω τραχηλικό στόμιο.
 
Λοιμώξεις: Λοιμώξεις όπως η ερυθρά, ο έρπης, τα χλαμύδια, το ureaplasma, cytomegalovirus είναι δυνατόν να οδηγήσουν στην αποβολή.

Περιβαλλοντολογικοί παράγοντες  δυνατόν να προκαλέσουν βλάβη στο έμβρυο ή αποβολή, ιδιαίτερα αν η έκθεση σε αυτούς είναι συχνή

Μία κατηγορία ανοσολογικού παράγοντα που μπορεί να προκαλέσει αποβολή είναι τα αντιφωσφωλιπιδικά αντισώματα (ΑPA). Εξετάσεις αίματος μπορούν να ανιχνεύσουν τη παρουσία αυτών των αντισωμάτων. Μία άλλη κατηγορία ανοσολογικού παράγοντα που γίνεται αιτία αποβολών αφορά τα αντιπατρικά αντισώματα.

 Η σωστη εκτιμηση για την Ομοιοπαθητική θεραπεία γίνεται μετα από καλοσχεδιασμένη και ουσιαστική λήψη του ομοιοπαθητικού ιστορικου,συνεκτίμηση όλων των κλινικών και εργαστηριακών δεδομένων  και προσεκτικής ανάλυσης της κάθε περιπτωσης (Case Analysis).