Αυτοάνοση ηπατίτιδα

Η αυτοάνοση ηπατίτιδα είναι φλεγμονή του ήπατος που συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτεθεί στο ήπαρ. Η αιτία της αυτοάνοσης ηπατίτιδας δεν είναι σαφής, αλλά μπορεί να εμφανιστεί ως αποτέλεσμα ορισμένων ασθενειών, τοξινών και φαρμάκων που επηρεάζουν ιδιαίτερα τις γυναίκες.

Αν δεν αντιμετωπιστεί, η αυτοάνοση ηπατίτιδα μπορεί να προκαλέσει ρήξη στο ήπαρ (κίρρωση) που μπορεί τελικά να προκαλέσει ηπατική ανεπάρκεια.Τα συμπτώματα της αυτοάνοσης ηπατίτιδας μπορεί να κυμαίνονται από μικρά έως σοβαρά και μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά ή να αναπτυχθούν με την πάροδο του χρόνου. Μερικοί άνθρωποι έχουν λίγα, αν έχουν, αναγνωρισμένα προβλήματα στα αρχικά στάδια της νόσου, ενώ άλλοι αντιμετωπίζουν σημάδια και συμπτώματα που μπορεί να περιλαμβάνουν:
Κοιλιακή δυσφορία,Κόπωση,Πόνος στις αρθρώσεις,Φαγούρα (κνησμός),Κίτρινο δέρμα και λευκά μάτια (ίκτερος),Διογκωμένο ήπαρ,Μη φυσιολογικά αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα (αραχνοειδές αγγείωμα),Ναυτία και έμετος,Απώλεια της όρεξης,Δερματικά εξανθήματα,Σκοτεινά ούρα,στις γυναίκες, απώλεια της εμμήνου ρύσεως.
Η αυτοάνοση ηπατίτιδα συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, αντί να προσβάλει τους ιούς, τα βακτήρια και άλλα παθογόνα, επιτίθεται στο ήπαρ. Αυτή η επίθεση μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια φλεγμονή και σοβαρή βλάβη στα ηπατικά κύτταρα. Δεν είναι σαφές γιατί το σώμα στρέφεται κατά του εαυτού του, πιστεύεται ότι η αυτοάνοση ηπατίτιδα μπορεί να προκληθεί από αλληλεπίδραση μεταξύ διαφόρων παραγόντων κινδύνου, όπως λοιμώξεις και  φάρμακα.

H Oμοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε πολλές περιπτώσεις Αυτοάνοσης Ηπατίτιδας.