Υπερπλασία προστάτη
 O Δρ Τάσος Βαρθολομαίος είναι Ιατρός-Ομοιοπαθητικος ,κάτοχος του Διπλώματος (DIHom) και  του  Μεταπτυχιακού Διπλώματος (ΗMD) Ομοιοπαθητικής Ιατρικής  στη Μ.Βρετανία και είναι σήμερα ο μοναδικός Oμοιοπαθητικός - Ιατρός στην Ελλάδα στον οποίο απονεμήθηκε ο Τίτλος Πλήρους Μέλους (MFHom) τής Βρετανικής Εταιρείας  Ομοιοπαθητικής  Ιατρικής,που αποκτάται μετα απο την ολοκλήρωση μιάς προηγμένου επιπέδου Ομοιοπαθητικής Εκπαίδευσης και  εξετάσεις επιπεδου Ιατρικής Ειδικότητας και ο οποίος είναι Κρατικά αναγνωρισμένος με βάση την Βρετανική Νομοθεσία.
 

O Δρ Τάσος Βαρθολομαίος είναι Ιατρός Ιστοπαθολόγος. Εξειδικεύθηκε στo Eργ.Γενικής Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημιακου Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και μετεκπαιδεύθηκε σε Πανεπιστημιακα Νοσοκομεία στην Οξφόρδη,στο Λαϊκο Πανεπιστημιακο Νοσοκομείο της Αθήνας,στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο και στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η Παθολογική Ανατομική είναι κλινικο-εργαστηριακή ειδικότητα και ο ρόλος του Παθολογοανατόμου στην ιατρική φροντίδα όλων των ασθενών είναι σημαντικός, όχι μόνο γιά τη διάγνωση, αλλά και για την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας. Ο Παθολογοανατόμος είναι ο γιατρός που ασχολείται με όλες τις βασικές πτυχές της νόσου, από το πώς αναπτύσσεται ως τη διάγνωση και την   αναμενόμενη ανταπόκριση του κάθε ασθενούς σε μια εξατομικευμένη θεραπεία.

Ο Δρ Τάσος Βαρθολομαίος ενσωματώνει στην Ομοιοπαθητική θεραπευτική τού κάθε ασθενούς όλο το πλούσιο γνωστικό υλικό της Ιατρικής του Ειδικότητας,που επιτρέπει την επιλογή της κατάλληλης εξατομικευμένης Ομοιοπαθητικής θεραπείας σε κάθε ασθενή.

 
Τα πλέον συνηθισμένα συμπτώματα  της  Υπερπλασίας του Προστάτη είναι:
Αποφρακτικά Συμπτώματα ,λόγω της πίεσης του προστάτη στην ουρήθρα:
 •     Αδύναμη ροή ούρων (μειωμένη ακτίνα ούρησης)
 •     Δυσκολία στην πρωινή έναρξη της ούρησης.
 •     Διακοπτόμενη ούρηση (ούρηση που σταματά και ξεκινά)
 •     Στραγγουρία (σταγονοειδής ούρηση στο τέλος της ούρησης)
 •     Ούρηση σαν «σπρέι» ή διχαλωτή ροή
 •     Επίσχεση (ο ασθενής δεν μπορεί να ουρήσει)
Ερεθιστικά συμπτώματα,λόγω των αλλαγών της ουροδόχου κύστεως για να υπερνικήσει την αποφρακτική ούρηση:
 •     Συχνουρία, δηλ. ανάγκη  για ούρηση  αρκετά συχνά πάνω από 8 φορές το 24ωρο
 •     Επιτακτική ούρηση,δηλ ούρηση που έρχεται απότομα και χωρίς προειδοποίηση, δεν επιτρέπει αναβολή και έχει πάντα μικρή ποσότητα ουρών
 •     Επιτακτική ακράτεια ούρων,όταν χάνονται ουρά λόγω της απότομης ανάγκης για κένωση της κύστης
 •     Νυχτερινή έγερση για ούρηση (νυκτουρία), δηλ. ο πάσχων ξυπνάει αρκετές φορές τη νύχτα για να ουρήσετε
 •     Αίσθημα ατελούς κένωσης, η αίσθηση δηλαδή ότι η κύστη δεν άδειασε τελείως στο τέλος μίας ούρησης

Η Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη θεραπεία της υπερπλασίας του προστάτη.