Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.grr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr

OΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ- ΘΕΡΑΠΕΙΑ-YΓΕΙΑ


 

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΥΓΕΙΑΣ

Δρ Τάσος Βαρθολομαίος

Ομοιοπαθητικός - Ιατρός Ιστοπαθολόγος

MD , PhD, MFHom, DIHom, HMD, FBIH,GMC UK Registered with Licence to Practise,με τακτική ετήσια αξιολόγηση ως Μέλος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου

Tακτικο Μέλος Βρετανικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Faculty of Homeopathy, M.Bρετανία, MFHom)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

http://www.integratedmed.co.uk/practioners/dr-tasos-vartholomaios/

περισσότερα more

EΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Τι μπορεί να προσφέρει η  Ομοιοπαθητική στους πάσχοντες απο  Καρκίνο;

Απάντηση:Μπορειτε να δείτε ΕΔΩ ενα πλήρες ΑΡΘΡΟ του Δρ Τασου Βαρθολομαίου. Eπισης μπορειτε να δειτε ΕΔΩ δημοσιευση  απο Νοσοκομείο στην Ελβετια για υποχώρηση πρωτοπαθων ογκων και μεταστασεων με Ομοιοπαθητική.

 

Θυρεοειδής με αντιφατικά ευρήματα

Ερώτηση

Προσφατα ιδρωσα απο την δεξια πλευρα μου.Εκανα εξετασεις και εδειξαν .τ3 1,04. τ4 5,06 ΤSH 12,60. Anti-Tpo 2020,0. Tα συμπτωματα μου μοιαζουν με υπερθυροειδισμο,αλλα οι εξετασεις δειχνουν υποθυροειδισμό,τι απο τα δύο εχω τελικά?

Απαντηση

Η περιπτωση σου δεν ειναι καθόλου σπάνια.Πραγματι,υπάρχει μια αντιφατικη εικονα μεταξυ εργαστηριακών και κλινικών συμπτωμάτων,κατι που αποπροσανατολίζει την συμβατική προσέγγιση.Κατεξοχήν περιπτωσεις όπως αυτη μπορούν να θεραπευθούν πολυ πιο σωστα όταν στην θεραπεία περιλαμβάνεται η Ομοιοπαθητική αναλυση του ιστορικού και όλων των δεδομένων.Η ομοιοπαθητική αγωγή στοχεύει....

περισσότερα more

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

 

ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Η Κλινική Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία, με εκτεταμενες ήδη και αποτελεσματικές εφαρμογές και σε Νοσοκομεια πολλών χωρών του κόσμου,περιλαμβανει Ομοιοπαθητικα συστατικα με εξειδικευση για καθε συγκεκριμένο Πάσχον Όργανο του Σώματος και για συγκεκριμένες Παθήσεις και Διαταραχες Λειτουργίας του κάθε οργάνου.

 

 

ENHΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

για την Υγεία, την Ομοιοπαθητική, την Ολιστική Θεραπευτική,την Πρόληψη,την Ποιότητα Ζωής

  Αθήνα (Ζαλοκώστα και Λεωφ.Κηφισίας,Χαλάνδρι) και

Θεσσαλονίκη (Μ Ασίας & Επταλόφου,K.Toύμπα)

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Απαραίτητη η εγκαιρη δήλωση συμμετοχής

               

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ του Δρ Τάσου Βαρθολομαίου

O Δρ Τάσος Βαρθολομαίος  εχει αναπτυξει, με βαση την μακρόχρονη Ομοιοπαθητική και Ιατρική κλινική εμπειρία του , Ομοιοπαθητικές Συνθέσεις με εξειδίκευση στις παθοφυσιολογικές διαταραχές που υπεισέρχονται στην πορεία  πολλών παθήσεων και διαταραχών υγείας

περισσότερα more


Ιπποκρατική Ιατρική, Ομοιοπαθητική, Σύγχρονη Ιατρική

Βιογραφικό

O Δρ Τάσος Βαρθολομαίος είναι σήμερα ο μοναδικός Oμοιοπαθητικός - Ιατρός στην Ελλάδα στον οποίο απονεμήθηκε ο Τίτλος Πλήρους Μέλους (MFHom) τής Βρετανικής  Εταιρείας  Ομοιοπαθητικής  Ιατρικής.Η Bρετανική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Faculty of Homeopathy) είναι  ένας  διεθνώς καταξιωμένος επιστημονικός και επαγγελματικός ιατρικός φορέας στο πεδίο της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, με κρατική κατοχύρωση και αναγνώριση του τίτλου Πλήρους Μελoυς  του(ΜFHom), που αποκτάται μετα απο ολοκλήρωση μιάς προηγμένου επιπέδου εκπαίδευσης και μετα από εξετάσεις επιπεδου ιατρικής ειδικότητας, με Νόμο του Βρετανικού Κοινοβουλίου από το 1950.

Tα Μέλη MFHom του Faculty of Homeopathy είναι και Εταιρικά Μέλη των κορυφαίων διεθνώς Ομοιοπαθητικών Ιατρικών Φορέων,της Liga Medicorum Homoeopathica Internationalis (LIGA) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ομοιοπαθητική (ECH). Το  Faculty of Homeopathy αντιπροσωπεύεται στα υψηλότερα επίπεδα και στις δύο αυτές οργανώσεις και διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη Διεθνή Oμοιοπαθητική Ιατρική Κοινότητα.

 

Οι κάτοχοι  του τιτλου MFHom είναι τα πλέον έμπειρα ,στην εφαρμογή της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, Mέλη του Faculty of Homeopathy,που έχουν ολοκληρώσει ένα προηγμένο επίπεδο εκπαίδευσης. O τιτλος μελους MFHom είναι ένα υψηλού επιπέδου επαγγελματικό ιατρικό προσόν στην Ομοιοπαθητική, που δείχνει ότι ο κάτοχός του ιατρός έχει περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις Πληρους Μέλους του Faculty of Homeopathy και ότι είναι σε θέση να  θεραπεύσει ασθενείς με πολύπλοκες και χρόνιες παθήσεις σε όλα τα επίπεδα εφαρμογής της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Κρατικά αναγνωρισμένες σπουδές,εξειδίκευση και πρακτική στην Ομοιοπαθητική  Ιατρική στη Μ.Βρετανία

Κάτοχος του Διπλώματος (DIHom) και  του  Μεταπτυχιακού Διπλώματος (ΗMD) Ομοιοπαθητικής Ιατρικής  του British Institute of Homoeopathy στη Μ.Βρετανία και του ανωτάτου αναγνωρισμένου κρατικα στη Μ.Βρετανια, αλλά  και ιδιαιτέρως καταξιωμένου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκοσμίως, τίτλου  στην Ομοιοπαθητική Ιατρική MFHom  (Member of Faculty of Homoeopathy).Οι κάτοχοι  του τιτλου MFHom είναι τα πλέον έμπειρα ,στην εφαρμογή της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής,Mέλη του Faculty of Homeopathy, που έχουν ολοκληρώσει ένα προηγμένο επίπεδο εκπαίδευσης. O τιτλος μελους MFHom είναι  υψηλού επιπέδου επαγγελματικό ιατρικό προσόν στην Ομοιοπαθητική, που δείχνει ότι ο κάτοχός του ιατρός έχει περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις Πληρους Μέλους του Faculty of Homeopathy και ότι είναι σε θέση να  θεραπεύσει ασθενείς με πολύπλοκες και χρόνιες παθήσεις σε όλα τα επίπεδα εφαρμογής της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής ,τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Ο Δρ Τασος Βαρθολομαίος διετέλεσε  βασικός  Συνεργάτης ως  Ομοιοπαθητικός της διάσημης Κλινικής Εναλλακτικών Θεραπειών Hale στο Λονδίνο.


Mέλος της GIRI, Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών - Ερευνητών στο πεδίο των μικροδόσεων ,της Εuropean Society of Integrated Medicine  και της Society of Integrated Oncology, USA και με πολυετή μετεκπαίδευση και στην Ιατρική Φυτοθεραπεία (Specially Structured Diploma Course) στο College of Phytotherapy στη Μ.Βρετανία.


Εχει Oμοιοπαθητικο έργο με διεθνή καταξιωση. Η πρακτική και η μεθοδολογία του εκφράζουν το σύγχρονο επιστημονικό πρόσωπο της Ομοιοπαθητικής, το οποίο ο ίδιος έχει διαμορφώσει με νέες προοπτικές μέσα  από μια ολιστική συστημική αντίληψη των δεδομένων της παθολογίας των ιστων και οργάνων του σώματος.Η εξειδίκευση του στην Ιστοπαθολογία και οι πολυετείς ιατρικες του μετεκπαιδεύσεις και υποειδικεύσεις ,όπως στη δερματοπαθολογία, ογκολογία, γυναικολογία, μαστό,κ.α, είναι ιδιαίτερα σημαντικές  για καλοσχεδιασμένη στρατηγική  και αποτελεσματική εφαρμογή της Ομοιοπαθητικής και στις πλέον σύνθετες κλινικές περιπτώσεις . Εχει συμβάλλει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στην νέα επιστημονική αντίληψη και επιβεβαιωση της Ομοιοπαθητικής,ώστε να μπορεί αυτή να συμμετέχει ενεργά στα Εθνικά Συστήματα Υγείας παράλληλα και αρμονικά με τη Συμβατική Ιατρική.

 

Ιατρικό κλινικό έργο,ακαδημαϊκο ιατρικό έργο και ιατρικές εξειδικεύσεις και μετεκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Ιατρός ,Ιστοπαθολόγος, Ειδικευμένος στην Γενική Παθολογία και Παθολογική Ανατομική, Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολης του ΑΠΘ, με πολυετή κλινική προυπηρεσία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Επιμελητής Α’/Διευθυντής ΕΣΥ),στο ΙΚΑ και στο ελεύθερο Ιατρικό επάγγελμα,πολυετές ακαδημαϊκό διδακτικό-ερευνητικό έργο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με βαθμίδα μέχρι και Καθηγητή.


Mετεκπαιδευμένος στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Νuffield και Ratcliffe Oξφόρδης και στο Royal Infirmary NHS Hospital ,Γλασκώβης, Μ.Βρετανία στην μυοσκελετική παθολογία και αιματοπαθολογία, στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο στην παθολογία μαστού, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στην γυναικολογική παθολογία , στο Νοσοκομείο Δερματικών Νοσημάτων στην Δερματοπαθολογία και στην Ιατρική Σχολή Αθηνων στην Περιγεννητική Παθολογία.


Διετέλεσε συνεργάτης του Ερευνητικού Τμήματος του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου στον τομέα των μικροδόσεων και μεταπτυχιακός βοηθός στο Εργ.Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, με ιδιαίτερο ερευνητικό αντικείμενο την αναγέννηση των ιστών.


Είναι Μέλος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου(General Medical Council,UK) από το 2008 με Άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος(License to Practise) στη Μ.Βρετανία. Επίσης είναι εγγεγραμμένος και στο Ιατρικό Συμβούλιο της Κύπρου και το αντίστοιχο της Σουηδίας. Εχει πάνω από  εκατό ιατρικές δημοσιεύσεις και συνεδριακές ανακοινώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό

 

Oμοιοπαθητικό κλινικό έργο στην Ελλάδα

Συνεχώς και αδιαλείπτως τα τελευταία 25(εικοσι πέντε) χρόνια,με ίδρυση της «Ομοιοπαθητικής Εστίας» αρχικά και σήμερα διευθύνοντας την «Ομοιοπαθητική Φροντίδα Υγείας».Στην «Ομοιοπαθητική Φροντίδα Υγείας» δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη των ασθενών να ενημερώνονται από τις πλέον έγκυρες πηγές,στην Ελλαδα και διεθνώς,πάνω στα θεματα υγείας τους,ώστε να υιοθετούν την πλέον αντικειμενικά καταλληλη και υπεύθυνη στάση απέναντι  σε αυτά.Ο ασθενής,έτσι,γίνεται ένας πολύτιμος συνεργάτης του γιατρού στο διαδικασία της δικής του θεραπείας και παύει να είναι ένας απλός αποδέκτης της όποιας αυθεντίας.

Εκπαιδευτικο έργο

Πολυετές Διδακτικό Έργο στο πεδίο της Ομοιοπαθητικής μέσω Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Φορέων Ελλάδος και Μ.Βρετανίας (ΝΗS, BIH, Ομοιοπαθητική Εστία).Συγγραφέας δυο βιβλίων στο πεδίο κυρίως της Ομοιοπαθητικής και της Φυτοθεραπείας, εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας για τις βιβλιοθήκες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων: 1) Συμπληρωματική Ιατρική: Θεωρία και Κλινική Πρακτική, University Studio Press, 2003 και 2) Διδακτικό Εγχειρίδιο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Θεραπευτικής, Πύρινος Kόσμος, 2005.Δίδαξε ανω των 15 έτών σε Ιατρικές Σχολές της χώρας και σε Σχολές Επαγγελμάτων Υγείας.

 

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ

Η διδακτορική μου διατριβή με θέμα Tα Σιτευτικά κύτταρα επί καλοήθων και κακοήθων παθήσεων του μαστού

εκπονήθηκε στο Εργαστήριο Γενικής Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομικής του Τομέα Ανατομικής και Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ,με αντικείμενο την διερεύνηση και συγκριτική αξιολόγηση της κατανομής και του ρόλου των σιτευτικών κυττάρων στον φυσιολογικό και στον πάσχοντα από νεόπλασμα Μαστό.Μεταξυ των ευρημάτων και συμπερασμάτων της Διατριβής, ενδιαφεροντα συμπεράσματα προέκυψαν για τη σημασια του μικροπεριβάλλοντος της κακοήθους εξεργασίας.

Συγκεκριμένα,η κατανομή των σιτευτικών κυττάρων και ο βαθμός μεταχρωμασίας στρώματος εντος και πέριξ του καρκινώματος του μαστού συνηγορούν για ένα ουσιώδη ρόλο  των σιτευτικών κυττάρων στο πεδίο της καρκινογένεσης στο μαστο ,που φαίνεται ότι αλλάζει ανάλογα με την τοπογραφική τους εντόπιση σε σχέση με το νεόπλασμα. Όταν εντοπίζονται γύρω από το νεόπλασμα  φαίνεται ότι αναστέλλουν την καρκινογένεση, ενώ όταν βρίσκονται μέσα στο νεόπλασμα φαίνεται ότι προάγουν την καρκινογένεση. Κατ’αυτό τον τρόπο,διαγράφεται μια λειτουργική, παθοφυσιολογική, ετερογένεια του πληθυσμού τους στα κακοήθη νεοπλάσματα,η οποία υπαγορεύεται απο το μικροπεριβάλλον μεσα στην κακοηθη εξεργασία και γυρω απο αυτήν.

Τα ευρηματα αυτα συνηγορούν με την προοδευτικά υποστηριζόμενη στρατηγική ότι το μικροπεριβαλλον των καρκινικών κυττάρων είναι καθοριστικό για την συμπεριφορά του κακοήθους νεοπλάσματος και ότι ενδεικνυται ιδιαίτερα η υιοθέτηση φαρμακολογικών  παραγόντων που μπορουν να συμβαλλουν στην αποκατασταση της ομοιόστασης στο μικροπεριβάλλον αυτό.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τη σχετική έρευνα συνέχισα και με άλλες ερευνητικές μου εργασίες

και σήμερα αξιοποιω τα πορισματα αυτα,οπως και αλλα συναφή στην διεθνή ιατρική βιβλιογραφία,

για την Ομοιοπαθητικη Φροντίδα Υγείας των Πασχόντων απο Καρκίνο,

αλλα και άλλες σοβαρες Χρόνιες Παθήσεις,οπως Αυτοάνοσες, Εκφυλιστικές,κτλ

 

 

 

Επιστροφή