Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.grr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Παθήσεις και Ομοιοπαθητική

Ποιά είναι η Λογική της Θεραπείας των Χρόνιων Παθήσεων

και πως η κλινικά προσανατολισμένη Ομοιοπαθητική-Ολιστική Ιατρική

ακολουθεί και εφαρμόζει αυτη την Κλασσική  Ιατρική Αντίληψη:

 

Η προσέγγιση της Ομοιοπαθητικής είναι πάντοτε Πληροφορική,δηλαδη το ομοιοπαθητικό φάρμακο δίνει πληροφορία, γνωστικό υλικό που διδάσκει ,στον Αμυντικό Μηχανισμο,ο οποιος είναι το Εργαλείο του Σώματος με το οποίο συντελουνται όλοι οι Ομοιοστατικοι, ουσιαστικά οι Αυτοθεραπευτικοί Μηχανισμοί.Ο άμεσος στόχος των Αυτοθεραπευτικών Μηχανισμών είναι η αποκατάσταση της Φυσικής Ενεργειακής Οικονομίας σε μια περιοχή του σώματος ή και σε ολόκληρο τον Οργανισμό.

Η αποκατασταση της Φυσικής Ενεργειακής Οικονομίας σε μιά περιοχή ή όργανο του σώματος σημαίνει αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας και της φυσιολογικής δομής,δηλαδη επάνοδο στην Υγεία,στο Restitutio at Integrum,που είναι το κύριο ζητούμενο της Κλασσικής Παθολογίας.

περισσότερα more

Προβλήματα Υγείας

Η   Ομοιοπαθητικη  μπορεί  να βοηθήσει σημαντικά σε προβληματα Υγείας Γυναικών- Ανδρων- Παιδιων και Ηλικιωμενων

στις Γυναικες:

Διαταραχες περιοδου, Χρ Κολπιτιδες/ τραχηλιτιδες, ουρολοιμωξεις, πολυκυστικες ή ανεπαρκεις ωοθήκες,  Υπογονιμότητα

 

στους Ανδρες Xρονια προστατιτιδα, Ουρολοιμωξεις,

προβληματα στυσης και εκσπερματισης,Υπογονιμότητα

 

 

 

στα Παιδια  Αναπτυξιολογικές και Παιδονευρολογικες διαταραχες

   Βρογχικο άσθμα και Αλλεργικές Παθήσεις

 

 

           στους Ηλικιωμενους

  Kινητικές και Νοητικές Δυσλειτουργίες, προβλήματα Κυκλοφορικά-Αγγειακά.

περισσότερα more


Ιπποκρατική Ιατρική, Ομοιοπαθητική, Σύγχρονη Ιατρική

Βιογραφικό

 

O Δρ Τάσος Βαρθολομαίος είναι σήμερα ο μοναδικός Oμοιοπαθητικός - Ιατρός στην Ελλάδα στον οποίο απονεμήθηκε ο Τίτλος Πλήρους Μέλους (MFHom) τής Βρετανικής  Εταιρείας  Ομοιοπαθητικής  Ιατρικής.Η Bρετανική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Faculty of Homeopathy) είναι  ένας  διεθνώς καταξιωμένος επιστημονικός και επαγγελματικός ιατρικός φορέας στο πεδίο της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, με κρατική κατοχύρωση και αναγνώριση του τίτλου Πλήρους Μελoυς  του(ΜFHom), που αποκτάται μετα απο ολοκλήρωση μιάς προηγμένου επιπέδου εκπαίδευσης και μετα από εξετάσεις επιπεδου ιατρικής ειδικότητας, με Νόμο του Βρετανικού Κοινοβουλίου από το 1950.

Tα Μέλη MFHom του Faculty of Homeopathy είναι και Εταιρικά Μέλη των κορυφαίων διεθνώς Ομοιοπαθητικών Ιατρικών Φορέων,της Liga Medicorum Homoeopathica Internationalis (LIGA) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ομοιοπαθητική (ECH). Το  Faculty of Homeopathy αντιπροσωπεύεται στα υψηλότερα επίπεδα και στις δύο αυτές οργανώσεις και διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη Διεθνή Oμοιοπαθητική Ιατρική Κοινότητα.

 

Οι κάτοχοι  του τιτλου MFHom είναι τα πλέον έμπειρα ,στην εφαρμογή της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, Mέλη του Faculty of Homeopathy,που έχουν ολοκληρώσει ένα προηγμένο επίπεδο εκπαίδευσης. O τιτλος μελους MFHom είναι ένα υψηλού επιπέδου επαγγελματικό ιατρικό προσόν στην Ομοιοπαθητική, που δείχνει ότι ο κάτοχός του ιατρός έχει περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις Πληρους Μέλους του Faculty of Homeopathy και ότι είναι σε θέση να  θεραπεύσει ασθενείς με πολύπλοκες και χρόνιες παθήσεις σε όλα τα επίπεδα εφαρμογής της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Κρατικά αναγνωρισμένες σπουδές,εξειδίκευση και πρακτική στην Ομοιοπαθητική  Ιατρική στη Μ.Βρετανία

Κάτοχος του Διπλώματος (DIHom) και  του  Μεταπτυχιακού Διπλώματος (ΗMD) Ομοιοπαθητικής Ιατρικής  του British Institute of Homoeopathy στη Μ.Βρετανία και του ανωτάτου αναγνωρισμένου κρατικα στη Μ.Βρετανια, αλλά  και ιδιαιτέρως καταξιωμένου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκοσμίως, τίτλου  στην Ομοιοπαθητική Ιατρική MFHom  (Member of Faculty of Homoeopathy).Οι κάτοχοι  του τιτλου MFHom είναι τα πλέον έμπειρα ,στην εφαρμογή της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής,Mέλη του Faculty of Homeopathy, που έχουν ολοκληρώσει ένα προηγμένο επίπεδο εκπαίδευσης. O τιτλος μελους MFHom είναι  υψηλού επιπέδου επαγγελματικό ιατρικό προσόν στην Ομοιοπαθητική, που δείχνει ότι ο κάτοχός του ιατρός έχει περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις Πληρους Μέλους του Faculty of Homeopathy και ότι είναι σε θέση να  θεραπεύσει ασθενείς με πολύπλοκες και χρόνιες παθήσεις σε όλα τα επίπεδα εφαρμογής της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής ,τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Ο ΔΡ ΤΑΣΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΜΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ (INTEGRATED) ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ,ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ/ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ ΩΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ.


Mέλος της GIRI, Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών - Ερευνητών στο πεδίο των μικροδόσεων ,της Εuropean Society of Integrated Medicine  και της Society of Integrated Oncology, USA και με πολυετή μετεκπαίδευση και στην Ιατρική Φυτοθεραπεία (Specially Structured Diploma Course) στο College of Phytotherapy στη Μ.Βρετανία.


Εχει Oμοιοπαθητικο έργο με διεθνή καταξιωση. Η πρακτική και η μεθοδολογία του εκφράζουν το σύγχρονο επιστημονικό πρόσωπο της Ομοιοπαθητικής, το οποίο ο ίδιος έχει διαμορφώσει με νέες προοπτικές μέσα  από μια ολιστική συστημική αντίληψη των δεδομένων της παθολογίας των ιστων και οργάνων του σώματος.Η εξειδίκευση του στην Ιστοπαθολογία και οι πολυετείς ιατρικες του μετεκπαιδεύσεις και υποειδικεύσεις ,όπως στη δερματοπαθολογία, ογκολογία, γυναικολογία, μαστό,κ.α, είναι ιδιαίτερα σημαντικές  για καλοσχεδιασμένη στρατηγική  και αποτελεσματική εφαρμογή της Ομοιοπαθητικής και στις πλέον σύνθετες κλινικές περιπτώσεις . Εχει συμβάλλει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στην νέα επιστημονική αντίληψη και επιβεβαιωση της Ομοιοπαθητικής,ώστε να μπορεί αυτή να συμμετέχει ενεργά στα Εθνικά Συστήματα Υγείας παράλληλα και αρμονικά με τη Συμβατική Ιατρική.

 

Ιατρικό κλινικό έργο,ακαδημαϊκο ιατρικό έργο και ιατρικές εξειδικεύσεις και μετεκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Ιατρός ,Ιστοπαθολόγος, Ειδικευμένος στην Γενική Παθολογία και Παθολογική Ανατομική, Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολης του ΑΠΘ, με πολυετή κλινική προυπηρεσία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Επιμελητής Α’/Διευθυντής ΕΣΥ),στο ΙΚΑ και στο ελεύθερο Ιατρικό επάγγελμα,πολυετές ακαδημαϊκό διδακτικό-ερευνητικό έργο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με βαθμίδα μέχρι και Καθηγητή.


Mετεκπαιδευμένος στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Νuffield και Ratcliffe Oξφόρδης και στο Royal Infirmary NHS Hospital ,Γλασκώβης, Μ.Βρετανία στην μυοσκελετική παθολογία και αιματοπαθολογία, στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο στην παθολογία μαστού, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στην γυναικολογική παθολογία , στο Νοσοκομείο Δερματικών Νοσημάτων στην Δερματοπαθολογία και στην Ιατρική Σχολή Αθηνων στην Περιγεννητική Παθολογία.


Διετέλεσε συνεργάτης του Ερευνητικού Τμήματος του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου στον τομέα των μικροδόσεων και μεταπτυχιακός βοηθός στο Εργ.Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, με ιδιαίτερο ερευνητικό αντικείμενο την αναγέννηση των ιστών.


Είναι Μέλος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου(General Medical Council,UK) από το 2008 με Άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος(License to Practise) στη Μ.Βρετανία. Επίσης είναι εγγεγραμμένος και στο Ιατρικό Συμβούλιο της Κύπρου και το αντίστοιχο της Σουηδίας. Εχει πάνω από  εκατό ιατρικές δημοσιεύσεις και συνεδριακές ανακοινώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό

 

Oμοιοπαθητικό κλινικό έργο στην Ελλάδα

Συνεχώς και αδιαλείπτως τα τελευταία 25(εικοσι πέντε) χρόνια,με ίδρυση της «Ομοιοπαθητικής Εστίας» αρχικά και σήμερα διευθύνοντας την «Ομοιοπαθητική Φροντίδα Υγείας».Στην «Ομοιοπαθητική Φροντίδα Υγείας» δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη των ασθενών να ενημερώνονται από τις πλέον έγκυρες πηγές,στην Ελλαδα και διεθνώς,πάνω στα θεματα υγείας τους,ώστε να υιοθετούν την πλέον αντικειμενικά καταλληλη και υπεύθυνη στάση απέναντι  σε αυτά.Ο ασθενής,έτσι,γίνεται ένας πολύτιμος συνεργάτης του γιατρού στο διαδικασία της δικής του θεραπείας και παύει να είναι ένας απλός αποδέκτης της όποιας αυθεντίας.

Εκπαιδευτικο έργο

Πολυετές Διδακτικό Έργο στο πεδίο της Ομοιοπαθητικής μέσω Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Φορέων Ελλάδος και Μ.Βρετανίας (ΝΗS, BIH, Ομοιοπαθητική Εστία).Συγγραφέας δυο βιβλίων στο πεδίο κυρίως της Ομοιοπαθητικής και της Φυτοθεραπείας, εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας για τις βιβλιοθήκες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων: 1) Συμπληρωματική Ιατρική: Θεωρία και Κλινική Πρακτική, University Studio Press, 2003 και 2) Διδακτικό Εγχειρίδιο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Θεραπευτικής, Πύρινος Kόσμος, 2005.Δίδαξε ανω των 15 έτών σε Ιατρικές Σχολές της χώρας και σε Σχολές Επαγγελμάτων Υγείας.

 

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ

Η διδακτορική μου διατριβή με θέμα Tα Σιτευτικά κύτταρα επί καλοήθων και κακοήθων παθήσεων του μαστού

εκπονήθηκε στο Εργαστήριο Γενικής Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομικής του Τομέα Ανατομικής και Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ,με αντικείμενο την διερεύνηση και συγκριτική αξιολόγηση της κατανομής και του ρόλου των σιτευτικών κυττάρων στον φυσιολογικό και στον πάσχοντα από νεόπλασμα Μαστό.Μεταξυ των ευρημάτων και συμπερασμάτων της Διατριβής, ενδιαφεροντα συμπεράσματα προέκυψαν για τη σημασια του μικροπεριβάλλοντος της κακοήθους εξεργασίας.

Συγκεκριμένα,η κατανομή των σιτευτικών κυττάρων και ο βαθμός μεταχρωμασίας στρώματος εντος και πέριξ του καρκινώματος του μαστού συνηγορούν για ένα ουσιώδη ρόλο  των σιτευτικών κυττάρων στο πεδίο της καρκινογένεσης στο μαστο ,που φαίνεται ότι αλλάζει ανάλογα με την τοπογραφική τους εντόπιση σε σχέση με το νεόπλασμα. Όταν εντοπίζονται γύρω από το νεόπλασμα  φαίνεται ότι αναστέλλουν την καρκινογένεση, ενώ όταν βρίσκονται μέσα στο νεόπλασμα φαίνεται ότι προάγουν την καρκινογένεση. Κατ’αυτό τον τρόπο,διαγράφεται μια λειτουργική, παθοφυσιολογική, ετερογένεια του πληθυσμού τους στα κακοήθη νεοπλάσματα,η οποία υπαγορεύεται απο το μικροπεριβάλλον μεσα στην κακοηθη εξεργασία και γυρω απο αυτήν.

Τα ευρηματα αυτα συνηγορούν με την προοδευτικά υποστηριζόμενη στρατηγική ότι το μικροπεριβαλλον των καρκινικών κυττάρων είναι καθοριστικό για την συμπεριφορά του κακοήθους νεοπλάσματος και ότι ενδεικνυται ιδιαίτερα η υιοθέτηση φαρμακολογικών  παραγόντων που μπορουν να συμβαλλουν στην αποκατασταση της ομοιόστασης στο μικροπεριβάλλον αυτό.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τη σχετική έρευνα συνέχισα και με άλλες ερευνητικές μου εργασίες

και σήμερα αξιοποιω τα πορισματα αυτα,οπως και αλλα συναφή στην διεθνή ιατρική βιβλιογραφία,

για την Ομοιοπαθητικη Φροντίδα Υγείας των Πασχόντων απο Καρκίνο,

αλλα και άλλες σοβαρες Χρόνιες Παθήσεις,οπως Αυτοάνοσες, Εκφυλιστικές,κτλ

 

 

 

Επιστροφή