Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.grr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Παθήσεις και Ομοιοπαθητική

Ποιά είναι η Λογική της Θεραπείας των Χρόνιων Παθήσεων

και πως η κλινικά προσανατολισμένη Ομοιοπαθητική-Ολιστική Ιατρική

ακολουθεί και εφαρμόζει αυτη την Κλασσική  Ιατρική Αντίληψη:

 

Η προσέγγιση της Ομοιοπαθητικής είναι πάντοτε Πληροφορική,δηλαδη το ομοιοπαθητικό φάρμακο δίνει πληροφορία, γνωστικό υλικό που διδάσκει ,στον Αμυντικό Μηχανισμο,ο οποιος είναι το Εργαλείο του Σώματος με το οποίο συντελουνται όλοι οι Ομοιοστατικοι, ουσιαστικά οι Αυτοθεραπευτικοί Μηχανισμοί.Ο άμεσος στόχος των Αυτοθεραπευτικών Μηχανισμών είναι η αποκατάσταση της Φυσικής Ενεργειακής Οικονομίας σε μια περιοχή του σώματος ή και σε ολόκληρο τον Οργανισμό.

Η αποκατασταση της Φυσικής Ενεργειακής Οικονομίας σε μιά περιοχή ή όργανο του σώματος σημαίνει αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας και της φυσιολογικής δομής,δηλαδη επάνοδο στην Υγεία,στο Restitutio at Integrum,που είναι το κύριο ζητούμενο της Κλασσικής Παθολογίας.

περισσότερα more

Προβλήματα Υγείας

Η   Ομοιοπαθητικη  μπορεί  να βοηθήσει σημαντικά σε προβληματα Υγείας Γυναικών- Ανδρων- Παιδιων και Ηλικιωμενων

στις Γυναικες:

Διαταραχες περιοδου, Χρ Κολπιτιδες/ τραχηλιτιδες, ουρολοιμωξεις, πολυκυστικες ή ανεπαρκεις ωοθήκες,  Υπογονιμότητα

 

στους Ανδρες Xρονια προστατιτιδα, Ουρολοιμωξεις,

προβληματα στυσης και εκσπερματισης,Υπογονιμότητα

 

 

 

στα Παιδια  Αναπτυξιολογικές και Παιδονευρολογικες διαταραχες

   Βρογχικο άσθμα και Αλλεργικές Παθήσεις

 

 

           στους Ηλικιωμενους

  Kινητικές και Νοητικές Δυσλειτουργίες, προβλήματα Κυκλοφορικά-Αγγειακά.

περισσότερα more


Ιπποκρατική Ιατρική, Ομοιοπαθητική, Σύγχρονη Ιατρική
Παθήσεις /

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Ο Δρ Τάσος Βαρθολομαίος είναι Ιατρός ειδικευμένος στην Παθολογική Ανατομική.Η Ιατρική Ειδικότητα της «Παθολογικής Ανατομικής» έχει ως γνωστικο πεδιο την ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ και την ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ και  συνιστά το συνδετικό κρίκο μεταξύ των βασικών ιατρικών και βιολογικών επιστημών και της κλινικής ιατρικής, ασχολείται με βαση την ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ με την αιτία, την παθογένεια και τη φύση των διαφόρων παθήσεων, και με βαση την ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ με τη μελέτη των ανατομικών και ιστολογικών αλλοιώσεων που παρατηρούνται στις παθήσεις αυτές, ενώ συμβάλλει και με τους δυο ως ανωτερω τομεις της στη διάγνωση, θεραπεία, παρακολούθηση και κατανόηση της πορείας μιας νόσου.

 

 Ως εκ τούτου, ο Παθολογοανατόμος έχει στενή συνεργασία με όλες τις Χειρουργικές ειδικότητες, αλλά και αρκετές μη χειρουργικές ειδικότητες, όπως είναι η Πνευμονολογία, η Γαστρεντερολογία, η Δερματολογία, η Αιματολογία και, φυσικά, η Ογκολογία. Εξετάζει λεπτομερώς ό,τι αφαιρείται σε κάθε εγχείρηση για να βρεθεί εάν υπάρχει κάποιο νεόπλασμα και αν έχει αφαιρεθεί πλήρως, αλλά και βιοψίες δηλ. μικρά τεμάχια ιστού που λαμβάνονται από οποιοδήποτε όργανο του σώματος (π.χ. από το έντερο, στόμαχο, δέρμα κ.τ.λ.). Στην περίπτωση των νεοπλασμάτων, με την ιστολογική εξέταση καθορίζεται ο τύπος του νεοπλάσματος (καλόηθες ή κακόηθες) και αν είναι κακόηθες (δηλ. καρκίνος) προσδιορίζονται ο ιστολογικός τύπος, ο βαθμός κακοηθείας και η έκταση της νόσου, ώστε να σχεδιαστεί η περαιτέρω αντιμετώπιση του ασθενούς.

 

Διεθνώς, έχει υπολογιστεί ότι το 75% των διαγνώσεων μπαίνει με την ιστολογική εξέταση. Εκτός όμως από τη διάγνωση, η Παθολογική Ανατομική συμβάλλει καθοριστικά και στην απόφαση της θεραπευτικής αντιμετώπισης μιας νόσου, ιδιαίτερα της νεοπλασίας, προσδιορίζοντας δείκτες που σχετίζονται με την πρόγνωση των όγκων ή την ανταπόκρισή τους σε διάφορες μορφές θεραπείας.

Μπορείτε επισης να ζητήσετε απο τον  Δρ Τάσο Βαρθολομαίο την ΣΥΜΒΟΥΛΗ του ως ΕΙΔΙΚΟΥ ΙΣΤΟΠΑΘΟΛΟΓΟΥ  ( Παθολογοανατόμου) σε όποιες τυχον ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΕΣ (ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΕΣ) ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, οπως ΒΙΟΨΙΕΣ, έχετε, αλλα και για την εκτίμηση της Υγείας  με βάση την Γενική  και Ειδική Παθολογία.

 

Δεδομένου ότι η ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ συνιστά την πεμπτουσία της ιατρικής, διαγνωστικής και θεραπευτικής, προσέγγισης σε όλες αναξαιρέτως τις Νόσους και τις Παθήσεις ανεξάρτητα από το εάν περιλαμβανονται ή όχι ιστολογικες εξετασεις στο διαγνωστικο υλικο,αποτελει το πλέον πολύτιμο γνωστικό υλικό και εργαλείο και στην Ομοιοπαθητική Ανάλυση του κάθε ενός ιστορικού σε κάθε Νόσο και σε κάθε Πάθηση.Χωρίς την ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ δεν μπορούν το Ομοιοπαθητικό Ιστορικό ,η Ανάλυση του και η Ομοιοπαθητική Συνταγογράφηση να έχουν την απαιτούμενη αρτιότητα σε οιαδήποτε Χρονια Πάθηση ή Χρόνιο Πρόβλημα Υγείας.Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην Βρετανική Ομοιοπαθητική Παράδοση προδιαγράφηκε πολλές δεκαετίες πριν ότι το μέλλον της Ιατρικής ανήκει στο συνδυασμο ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ και ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ,που αποδίδεται στην Αγγλική με τον όρο HOMEOPATHOLOGY

 

Επιστροφή