Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.grr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ-ΙΑΤΡΙΚΗ-ΥΓΕΙΑ

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

 

Δρ Τάσος Βαρθολομαίος,ΜD,PhD,MFHom

Ομοιοπαθητικός - Ιατρός Ιστοπαθολόγος

 Μέλος και του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου-Tακτικο Μέλος Βρετανικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Faculty of Homeopathy, M.Bρετανία, MFHom)

περισσότερα more

Περιπτώσεις-Ερωτήσεις

 

Ακμή- Προλακτινωμα Υπόφυσης

 Νεαρή δασκάλα,με πολύ άσχημη μορφή ακμής στο πρόσωπό της,το οποίο ήταν παραμορφωμένο από διαπυήσεις και ουλες σε όλη του σχεδόν την έκταση,ενώ παράλληλα παρουσίαζε διαταραχές περιόδου και γαλακτόρροια.Ο εργαστηριακός έλεγχος είχε δέιξει σημαντικά αυξημένη προλακτίνη στο αίμα και ένα κυστικό όζο,πιθανόν αδένωμα και μάλιστα προλακτίνωμα στην υπόφυση,διαμετρου λίγων χιλιοστών.Η νέα αυτή παρουσίαζε τυπική ιδιοσυγκρασιακή εικόνα Tuberculinum,με προεξάρχοντα τα συγκινησιακά στοιχεία και μάλιστα προς την κατεύθυνση του ρομαντισμού,του πάθους καιτης υστερίας.Μετά από ομοιοπαθητική αγωγή λιγων σχετικά μηνών η ακμή υποχώρησε αισθητά,ενώ αποκαταστάθηκε η προλακτίνη ορού στα ανώτερα φυσιολογικά όρια και εξαφανίσθηκε ο όζος,το απεικονιστικά διεγνωσμενο σαν προλακτίνωμα μόρφωμα,της υπόφυσης.

περισσότερα more

ΚΑΡΚΙΝΟΣ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η  ΚΛΙΝΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΗ  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ

 

Δρ Τασος Βαρθολομαίος , Κλινικός Ομοιοπαθητικός- Ιατρός Ιστοπαθολόγος

Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΥΨΗΛΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ       

Οι φαρμακολογικές δυνατότητες  της Ομοιοπαθητικής προσφέρονται κατεξοχήν για την υποστήριξη του οργανισμού των καρκινοπαθών . Στη διαδικασία αυτή η Ομοιοπαθητική μπορεί να χρησιμοποιείται και παράλληλα με τη Συμβατική Ιατρική (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία,κτλ).

Ο ρόλος της  Ομοιοπαθητικής Φαρμακολογίας στον Καρκίνο είναι  η ενίσχυση των μηχανισμών άμυνας του οργανισμού σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα της ανοσολογίας και η υποβοήθηση των ομοιοστατικών μηχανισμών σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα της παθολογικής φυσιολογίας.

 
 
 
 
 
 
 
Ουσιαστικά,η Κλινικά προσανατολισμένη  Ομοιοπαθητική  απευθύνεται σε εκείνους τους αμυντικους μηχανισμούς του οργανισμου,που έχουν την πλέον αποφασιστική σημασία για τον έλεγχο της εξέλιξης  του Καρκίνου και την Πρόγνωση του,για αυτο τό ίδιο το μέλλον του κάθε ενός πάσχοντος απο Καρκίνο

 

 
περισσότερα more


Ιπποκρατική Ιατρική, Ομοιοπαθητική, Σύγχρονη Ιατρική
Παθήσεις /

ΑΝΑΠΤΥΞΙΟΛΟΓΙΚΕΣ και ΠΑΙΔΟΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Στην «Ομοιοπαθητική Φροντίδα Υγείας» αντιμετωπίζονται

 αναπτυξιολογικά-παιδιατρικά προβλήματα

  • αναπτυξιακής καθυστέρησης
  • μαθησιακών δυσκολιών
  • δυσλεξίας
  • καθυστέρησης λόγου
  • γλωσσικών διαταραχών
  • διαταραχών συμπεριφοράς
  • διαταραχών αυτιστικού τύπου
  • διάσπασης προσοχής ή/και υπερκινητικότητας
  • νοητικής υστέρησης
  • κινητικών δεξιοτήτων

 

Ορισμένες συχνές Παιδονευρολογικές διαταραχές είναι οι ακόλουθες:

Αυτισμός

Χαρακτηρίζεται από διαταραχή στην ανάπτυξη της κοινωνικότητας,απόσυρση και  αδιαφορία για τους άλλους ανθρώπους,αποφυγή της βλεμματικής επαφής, δηλαδή τα παιδιά συχνά αποφεύγουν να κοιτούν τους ανθρώπους στα μάτια ενώ το βλέμμα τους φαίνεται κενό. Η γλώσσα εξελίσσεται πολύ αργά και σε κάποιες περιπτώσεις δεν αναπτύσσεται καθόλου. Εάν τελικά αναπτυχθεί, η έκφραση του λόγου μπορεί να έχει παράδοξες μορφές ή να γίνεται ασυνήθιστη χρήση των λέξεων χωρίς κάποια σύνδεση με την κανονική τους σημασία. Συνήθεις δυσκολίες είναι η κυριολεκτική κατανόηση και χρήση της γλώσσας, η επαναλαμβανόμενη, στερεοτυπική, άκαμπτη χρήση λέξεων, φράσεων και ερωτήσεων, ο φτωχός έλεγχος έντασης και τόνου φωνής. Χαρακτηριστική συμπεριφορά είναι το βάδισμα στις μύτες των ποδιών που συχνά συναντάμε σε παιδιά και ενήλικες με διαταραχή του αυτιστικού φάσματος. Επίσης μπορεί να κάνει μεγάλες αυθόρμητες κινήσεις, παλινδρομικές κινήσεις να έχει την ανάγκη να χοροπηδά στο ίδιο σημείο για αρκετή ώρα.

 

Διαταραχές συγκέντρωσης-Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)

Έλλειψη συγκέντρωσης παρουσιάζει  ένα ικανό ποσοστό των παιδιών σχολικής ηλικίας και προκαλείται από νευρολογικές λειτουργίες που έχουν σχέση με τους νευροδιαβιβαστές οι οποίοι συνδέονται με τη συγκέντρωση. Στην έλλειψη συγκέντρωσης παρατηρείται διάσπαση και έλλειψη προσοχής, που δυσκολεύουν τα παιδιά στις σχολικές εργασίες. Τα παιδιά αποσπώνται από το παραμικρό εξωτερικό  ή εσωτερικό ερέθισμα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν συχνά την εργασία την οποία έχουν ήδη αρχίσει. Μπορεί να παρουσιάζουν επίσης υπερκινητικότητα, έντονη ανησυχία, νευρικότητα  και αδυναμία στο συντονισμό των κινήσεων για γραφή. Η διάσπαση προσοχής δημιουργεί πολύ συχνά την εικόνα παιδιών με άναρχη συμπεριφορά, επιθετικότητα, θυμό και παραμέληση των σχολικών καθηκόντων

 

Σύνδρομο Down

Το σύνδρομο Down είναι μια χρωμοσωμική ανωμαλία, που χαρακτηρίζεται κλινικά από έντονες διαταραχές στη σωματική διάπλαση, τη νοητική ανάπτυξη και την ψυχολογική και κοινωνική τους εξέλιξή. Τα παιδιά με το σύνδρομο Down αναπτύσσονται με πολύ αργότερους και περιορισμένους ρυθμούς από τα άλλα παιδιά, παρουσιάζουν σημαντικές διαταραχές στην  κατανόηση και στην εκφραστική και επικοινωνιακή τους δυνατότητα και η ένταξη τους  στην κοινωνία είναι ιδιαίτερα δυσχερής

 

Nυκτερινή Ενούρηση

Νυχτερινή ενούρηση (ή νυκτερινή ακράτεια ούρων): είναι η απώλεια ούρων ενώ το παιδί κοιμάται και είναι ένα ιδιαίτερα κοινό πρόβλημα στην παιδική ηλικία. Το παιδί μαθαίνει να ελέγχει την κύστη του κατά την διάρκεια της ημέρας μέχρι την ηλικία των 4 χρόνων. Ο έλεγχος όμως της ουροδόχου κύστης κατά την διάρκεια της νύχτας μπορεί να καθυστερήσει μέχρι την ηλικία των 5 ή ακόμη και των 7 χρόνων.

 

Η νυχτερινή ενούρηση προκαλεί σε γονείς και παιδιά αμηχανία, ντροπή, αλλά και ανησυχία μήπως συνυπάρχει κάποιο σοβαρό παθολογικό πρόβλημα, όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι τα περισσότερα παιδιά ελέγχουν την κύστη τους χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Σωματικά και συναισθηματικά προβλήματα σπάνια προκαλούν νυχτερινή ενούρηση. Συνήθως τα περισσότερα παιδιά με νυχτερινή ενούρηση δεν έχουν υποκείμενο νόσημα και η αιτία είναι κατά κανονα μια ψυχοσωματική διαταραχή αναλογα και με την ιδιοσυγκρασία του παιδιού.

Τίκς

Τα τικς είναι απότομες, επαναλαμβανόμενες, άρρυθμες, στερεότυπες κινήσεις ή/  και ήχοι. Τα τικς διακρίνονται σε κινητικά και φωνητικά, απλά και σύνθετα. Απλά κινητικά τικς :

Ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων., Ανασήκωμα των φρυδιών, Τίναγμα του κεφαλιού, Τέντωμα του λαιμού, Ανασήκωμα των ώμων,Σούφρωμα των χειλιών, Διάφορες γκριμάτσες, oποιοσδήποτε ήχος (ξερόβηχας, ρούφηγμα της μύτης, καθάρισμα του λαιμού, αναστεναγμός). Το είδος των τικς ποικίλλει στο ίδιο παιδί (δηλαδή το παιδί μπορεί να εμφανίζει διαφορετικά τικς για μια περίοδο ή ένα τικ που στην πορεία αντικαθίσταται από κάποιο άλλο). Τα τικς επιδεινώνονται σε γενικότερες περιόδους stress και άγχους. Όσον αφορά τη διακύμανση της συχνότητάς τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, ορισμένοι γονείς παρατηρούν ότι τα τικς μειώνονται όταν το παιδί συγκεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα. Επίσης, κάποιοι γονείς αναφέρουν ότι τα τικς γίνονται πολύ έντονα τις απογευματινές ώρες όταν τα παιδιά βλέπουν τηλεόραση. Αυτό κάνει πάντα εντύπωση στους γονείς γιατί η ώρα αυτή είναι συνήθως ώρα χαλάρωσης για τα παιδιά. Η εξήγηση είναι ότι επειδή, όπως αναφέρθηκε, τα παιδιά μπορούν να καταστείλουν τα τικς για μικρά χρονικά διαστήματα, συνήθως “κρατιούνται” περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν βρίσκονται  στο σχολείο ή με φίλους. Κατά τις ώρες χαλάρωσης στο σπίτι, όμως, αφήνονται ελεύθερα και τα τικς επανέρχονται

 

Εγκεφαλική παράλυση

Τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση παρουσιάζουν δυσκολίες στις κινητικές λειτουργίες του σώματος, στο βάδισμα, την ισορροπία και την ομιλία. Συνήθως συνυπάρχουν και άλλα προβλήματα όπως επιληψία, δυσκολίες στην κατάποση, διαταραχές ομιλίας, ακοής και όρασης. Μπορεί να προκληθεί από εγκεφαλική αιμορραγία, προγεννητική ασφυξία ή τραυματισμό του κρανίου κατά την διάρκεια  τοy τοκετού και παρουσιάζεται συχνότερα σε πρόωρα. Αλλα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι η έντονη σύσπαση και  ελαττωμένη δύναμη ορισμένων μυών, οι συχνές ακούσιες και ασυντόνιστες κινήσεις και η αστάθεια στο βάδισμα, διαταραχές στο λόγο και στην ομιλία,προβλήματα  κατάποσης, διαταραχή της άρθρωσης, καθυστέρηση λόγου

 

Ο ρόλος της Ομοιοπαθητικής στην "Ομοιοπαθητική Φροντίδα Υγείας"

Η Ομοιοπαθητική είναι η πλέον ενδεδειγμένη ιατρική «φαρμακευτική» παρέμβαση, πολύ περισσότερο όταν η Συμβατική ιατρική δεν διαθέτει παρά ελάχιστα ή ανεπαρκή μέσα για τα προβλήματα αυτά. Καταρχήν η Ομοιοπαθητική στερείται οιασδήποτε τοξικότητας, μια και τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα δεν περιέχουν καθόλου χημικές, φαρμακολογικα δραστικές ουσίες και η δράση τους συντελείται ήπια μέσω βιοφυσικά μεταβιβαζόμενης πληροφορίας με τον τυπο της ψηφιακής πληροφορίας.

 

Στα παιδονευρολογικά περιστατικά η Ομοιοπαθητικά κινείται ολιστικά και εξατομικευμένα δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση στην Ιδιοσυγκρασία του κάθε παιδιού αλλα και στο ατομικό και το κληρονομικό ιστορικό, περιλαμβανομένων των συνθηκών σύλληψης, κύησης και τοκετού αλλα και εξωγενών παραγόντων, όπως περιβαλλοντικών, οικογενειακών, κοινωνικών, φαρμακευτικών αγωγών και εμβολιασμών, κ.α. Εντυπωσιάζει πράγματι η αποτελεσματικότητα της Ομοιοπαθητικής στην ψυχοκινητική-ψυχοφυσιολογική εξέλιξη αυτων των παιδιών, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι η Ομοιοπαθητική, σαν κατεξοχήν πληροφορική ιατρική επιστήμη, δρά μεσα από το συστημα πληροφοριών του οργανισμού, που αποτελείται κυρίως από τρείς συνιστώσες: τις ορμονικές λειτουργίες, τις ανοσολογικές λειτουργίες και κατεξοχήν τις νευροφυσιολογικές λειτουργίες.

 

Επιστροφή