Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.grr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

Περιγράφονται  ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ με σοβαρά  ή σύνθετα χρόνια προβλήματα υγείας , οι οποιες αντιμετωπίσθηκαν με επιτυχία με Ομοιοπαθητική στην "Ομοιοπαθητική Φροντίδα Υγείας" 

περισσότερα more

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ομοιοπαθητική Συνέντευξη

Πριν την Ομοιοπαθητική Συνέντευξη

Κλείνετε το ραντεβού σας τηλεφωνικά ή μεσω email  για  συγκεκριμενη μέρα και ωρα, κατά τροπο που η συνεντευξη να γίνεται με την απαραιτητη άνεση χρόνου .Μπορειτε να στειλετε με email πριν το ραντεβου μια συνοψη των προβληματων υγείας που αντιμετωπίζετε και των θεραπειων που εχετε κανει ή κανετε ήδη

Στη διάρκεια της  Ομοιοπαθητικής Συνέντευξης

Γίνεται μια διεξοδική συζητηση και αποτυπωση των προβλημάτων και διαταραχων της Υγείας σας και των παθήσεων,ανασκοπηση προηγούμενων εργαστηριακών εξετάσεων ,θεραπειων και των πλέον σημαντικών δεδομένων απο το ατομικό  ιστορικό

περισσότερα more

SKYPE Συνεντεύξεις

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ και μέσω Skype

 

περισσότερα more


Ιπποκρατική Ιατρική, Ομοιοπαθητική, Σύγχρονη Ιατρική
ΠΑΘΗΣΕΙΣ /

KAΡΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

OMOIOΠΑΘΗΤΙΚΗ-ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ


ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

 

ΠΙΘΑΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Στα πρώτα στάδια, μπορεί να μην υπάρχουν συμπτώματα.

Στα μεταγενέστερα στάδια, μερικά συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη μπορεί να περιλαμβάνουν:

    Αίσθηση συχνής ή ξαφνικής ανάγκης για ούρηση

    Δυσκολία για ούρηση (για παράδειγμα, πρόβλημα έναρξης ή ανικανότητα για ούρηση όταν υπάρχει αίσθηση για ούρηση, ή κακή ροή ούρων)

    Δυσφορία κατά την ούρηση

    Εμφάνιση αίματος στα ούρα ή το σπέρμα

    Πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης, τους μηρούς ή τους γοφούς.

 

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Παράγοντες που είναι πιο στενά συνδεδεμένοι με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη:

    Ηλικία: Ο καρκίνος του προστάτη είναι ασθένεια που εξαρτάται από την ηλικία, πράγμα που σημαίνει ότι η πιθανότητα εμφάνισης αυξάνει με την πάροδο της ηλικίας.

    Οικογενειακό ιστορικό: Αν έχετε ένα συγγενή πρώτου βαθμού με καρκίνο του προστάτη, έχετε περισσότερες πιθανότητες να το πάθετε από άνδρες που δεν έχουν τέτοιο ιστορικό. Ο κίνδυνος αυξάνεται και πάλι εάν περισσότεροι από ένας συγγενής έχουν καρκίνο του προστάτη. Ο κίνδυνος είναι επίσης υψηλότερος για άνδρες των οποίων οι άρρενες συγγενείς διαγνώστηκαν σε νεαρή ηλικία.

 Διατροφή: Υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση πολλών επεξεργασμένων κρεάτων ή τρόφιμων που είναι πλούσια σε λίπος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Παχυσαρκία: θεωρείται σοβαρός αιτιολογικός παράγων στον καρκίνο του προστάτη. Αυξημένος είναι ο κίνδυνος όταν ο Δείκτης Μάζας Σώματος είναι μεγαλύτερος του 35 (κιλά ανά τετράγωνο του ύψους σε μέτρα) και ελαττωμένος σε ΔΜΖ μικρότερο του 25. Στους παχύσαρκους, δεν εμφανίζεται μόνο πιο συχνά ο καρκίνος του προστάτη, αλλά όταν εμφανισθεί, είναι πιο επιθετικός και η εξέλιξη της νόσου χειρότερη.

Ορμόνες Τα ανδρογόνα (τεστοστερόνη) έχει αποδειχθεί ότι είναι σημαντικά για την ανάπτυξη αυτού του καρκίνου.

Ερωτικη ζωη Η θετική συσχέτιση αποδίδεται στο ότι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα προδιαθέτουν για καρκίνο προστάτη, αλλά και στο ότι η υψηλή ερωτική δραστηριότητα μπορεί να συνεπάγεται υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Τρόπος ζωής: Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου προστάτη. Για παράδειγμα, η Ασία έχει το χαμηλότερο ποσοστό καρκίνου προστάτη, αλλά όταν ένας άνθρωπος από μια ασιατική χώρα μεταναστεύει σε μια δυτική χώρα, ο κίνδυνος του για εμφάνιση καρκίνου προστάτη αυξάνεται. Αυτό υποδηλώνει ότι οι εξωτερικοί παράγοντες, όπως το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής, μπορεί να αλλάξουν σε ένα άνδρα το επίπεδο κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

 

ΠΩΣ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

 

Ο ειδικός ιατρός θα κάνει συνήθως μια εξέταση αίματος ή / και φυσική εξέταση για να ελέγξει την υγεία του προστάτη.

    Εξέταση αίματος (Εξέταση ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA)): Το αποτέλεσμα δείχνει αν υπάρχει αύξηση στη συγκεκριμένη πρωτεΐνη. Ανάλογα με το αποτέλεσμα, μπορεί να χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση από ειδικό. Το αποτέλεσμα υψηλού PSA κατά την εξέταση δεν σημαίνει απαραίτητα καρκίνο. Άλλες ασθένειες του προστάτη, εκτός από τον καρκίνο μπορεί επίσης να προκαλέσουν υψηλότερο από το κανονικό επίπεδο του PSA.

    Δακτυλική εξέταση (DRE): Λόγω της θέσης που βρίσκεται ο προστάτης, ο ειδικός ιατρός εισάγει με γάντια ένα δάκτυλο στον πρωκτό για να ελέγξει το μέγεθος του προστάτη και να αξιολογήσει εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε ανωμαλίες. Ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα DRE δεν αποκλείει τον καρκίνο του προστάτη.

Εάν οι εξετάσεις δείξουν ότι ίσως είστε σε κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη, το επόμενο βήμα είναι η βιοψία. Η βιοψία είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να γίνει μια βέβαιη διάγνωση για καρκίνο του προστάτη. Ένας ουρολόγος λαμβάνει μικρά δείγματα ιστού από τον προστάτη σας, χρησιμοποιώντας πολύ λεπτές, κοίλες βελόνες που καθοδηγούνται με υπερηχογράφημα. Ο προστάτης είναι προσβάσιμος είτε μέσω του ορθού (διορθική) ή του περινέου (διαπερινεϊκή), η οποία είναι η περιοχή μεταξύ του πρωκτού και του όσχεου.Η βιοψία γίνεται συνήθως ως εξωνοσοκομειακή διαδικασία. Ο ιστός αποστέλλεται σε εργαστήριο για να προσδιορίσει κατά πόσον τα κύτταρα είναι κακοήθη (καρκινικά) ή καλοήθη (μη καρκινικά)

 

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ του ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Η σύχρονη,ολιστικά και κλινικά προσανατολισμένη, Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αποκατασταση του μικροπεριβαλλοντος και της λειτουργικής οικονομίας του Προστάτη αδενα,οταν εχουν διαταραχθει απο ενα ή περισσότερους απο τους ανωτέρω παράγοντες που αυξανουν τον κίνδυνο για Καρκίνο του Προστάτη,και συγκεκριμενα τις χρονιες προστατιτιδες μετα χρόνιες και υποτροπιαζουσες λοιμώξεις απο σεξουαλικα μεταδιδόμενους παθογόνους μικρο-οργανισμούς ή/και απο υπερβολικα έντονη  ερωτική δραστηριότητα, τα αυξημενα επίπεδα Τεστοστερόνης και ποικιλες χρόνιες δυσλειτουργίες του ουροποιογεννητικού συστήματος και των οργανων της πυέλου.