Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.grr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr

Θεραπευμένες Περιπτώσεις

Περιγράφονται ορισμένες ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

με σοβαρά  ή σύνθετα χρόνια προβλήματα υγείας ,οι οποιες Θεραπεύθηκαν στην

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

περισσότερα more

Ομοιοπαθητική Συνέντευξη

Το πρώτο σας ραντεβου και τι ακολουθει

 

 

Πριν την Ομοιοπαθητική Συνέντευξη

Κλείνετε το Ραντεβού σας τηλεφωνικά ή μεσω email για  συγκεκριμενη μέρα και ωρα, κατά τροπο που η συνεντευξη να γίνεται με την απαραιτητη άνεση χρόνου χωρις να γινεται συμπίεση με άλλα ραντεβου.

Στην πρωτη Ομοιοπαθητική Συνέντευξη

Γίνεται μια διεξοδική συζητηση και αποτυπωση των προβλημάτων ,των διαταραχων της υγείας και των παθήσεων που σας απασχολούν, ανασκοπηση προηγούμενων εργαστηριακών εξετάσεων ,θεραπειων,κτλ μέσα απο ένα πλήρες Ομοιοπαθητικό ιστορικό

περισσότερα more

Συνεντευξεις μεσω SKYPE

OMOIOΠΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ  και   μέσω  Skype

Skype name:  tasos.vartho  

  Οι συνεντεύξεις, για όσους ασθενείς δεν επιθυμουν ή δεν μπορούν να μετακινηθούν , μπορούν να γίνονται ζωντανα με εικονα και ήχο μέσω Skype (Skype name: tasos.vartho) είτε τηλεφωνικά είτε και με υποβολη του ιστορικού μέσω e-mail βασει οδηγιών

περισσότερα more


Ιπποκρατική Ιατρική, Ομοιοπαθητική, Σύγχρονη Ιατρική
Παθήσεις /

ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Στην "ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ" έχουν διαμορφωθει εξειδικευμένες Ομοιοπαθητικές Συνθέσεις για τη ρύθμιση της Υπέρτασης

 

Υπέρταση

Η αρτηριακή πίεση είναι η πίεση που ασκεί το αίμα στις αρτηρίες. Αυτή δεν είναι σταθερή κατά τη διάρκεια του 24ώρου αλλά εξαρτάται από τις δραστηριότητες του ατόμου. Έτσι, κατά τη σωματική άσκηση, τη συγκίνηση και το στρες η πίεση αυξάνεται, ενώ, αντιθέτως, κατά την ανάπαυση και το βαθύ ύπνο ελαττώνεται. Αρτηριακή υπέρταση ονομάζεται η σταθερή αύξηση της αρτηριακής πίεσης πάνω από 140mmHg για τη συστολική αρτηριακή πίεση, δηλαδή την κοινώς λεγόμενη «μεγάλη» πίεση και πάνω από 90mmHg για τη διαστολική αρτηριακή πίεση, δηλαδή την κοινώς λεγόμενη «μικρή» πίεση. Η αρτηριακή υπέρταση διακρίνεται στην πρωτοπαθή ή ιδιοπαθή μορφή και στη δευτεροπαθή. Το αίτιο που προκαλεί την πρωτοπαθή μορφή υπέρτασης δεν είναι σαφώς καθορισμένο. Η δευτεροπαθής μορφή υπέρτασης προκαλείται και οφείλεται σε κάποιο άλλο νόσημα, συνεπώς, εάν αυτό θεραπευτεί, υποχωρεί συνήθως και η υπέρταση.
Τί είναι η συστολική και τί η διαστολική πίεση
Η αρτηριακή πίεση καταγράφεται με δύο αριθμούς π.χ. 150/90. Ο μεγαλύτερος αριθμός αντιστοιχεί στη συστολική πίεση, που είναι γνωστή ως «μεγάλη» πίεση και ο μικρότερος στη διαστολική, που είναι γνωστή ως «μικρή» πίεση. Συστολική είναι η πίεση που ασκείται στο τοίχωμα των αρτηριών τη στιγμή που η καρδιά συσπάται για να προωθήσει το αίμα μέσω των αρτηριών προς τα όργανα του σώματος και διαστολική όταν η καρδιά χαλαρώνει για να δεχτεί νέο αίμα.
Ποιές είναι οι φυσιολογικές τιμές αρτηριακής πίεσης
    Συστολική αρτηριακή πίεση (mmHg)     Διαστολική αρτηριακή πίεση (mmHg)
Ιδανική     <120     <80
Φυσιολογική     <130     <85
Ανώτερα φυσιολογικά επίπεδα     130-139     85-89
Υπέρταση 1ου βαθμού (ήπια υπέρταση)     140-159     90-99
Υπέρταση 2ου βαθμού (μέτρια υπέρταση)     160-179     100-109
Υπέρταση 3ου βαθμού (βαριά υπέρταση)     >180     >110
Πώς μετράμε την αρτηριακή πίεση
Η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης πραγματοποιείται με το πιεσόμετρο. Πριν από τη μέτρηση, καλό είναι για χρονικό διάστημα 30-60 λεπτών να αποφεύγεται το κάπνισμα, ο καφές, το αλκοόλ, τα μεγάλα γεύματα και η έντονη άσκηση. Η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης πρέπει να γίνεται στο χέρι εκείνο που παρουσιάζει συνήθως την υψηλότερη πίεση, όπως είναι γνωστό από προηγούμενες μετρήσεις. Η μέτρηση πρέπει να γίνεται σε καθιστή θέση με το χέρι να βρίσκεται ακουμπισμένο σε ένα τραπέζι, περίπου στο επίπεδο της καρδιάς. Κατά τη διάρκεια της μέτρησης είναι σκόπιμο ο εξεταζόμενος να βρίσκεται σε αναπαυτική θέση και να μη μιλάει. Η τοποθέτηση της περιχειρίδας του πιεσόμετρου τοποθετείται στο βραχίονα του εξεταζόμενου και ο κώδωνας του πιεσόμετρου τοποθετείται στην εσωτερική επιφάνεια του αγκώνα, εκεί που ψηλαφάται καλύτερα ο σφυγμός. Η περιχειρίδα πρέπει να βρίσκεται περίπου 3 cm πάνω από τον αγκώνα, με το πλαστικό σωληνάκι στην εσωτερική πλευρά του χεριού. Φουσκώνουμε την περιχειρίδα τόσο ώστε η στήλη του υδραργύρου να ανέλθει περίπου 30mmHg πάνω από τη συστολική αρτηριακή πίεση που συνήθως έχει ο εξεταζόμενος. Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη στρόφιγγα του πιεσόμετρου τόσο ώστε η στήλη του υδραργύρου να πέφτει με αργό ρυθμό. Το σημείο στο οποίο θα ακούσουμε τον πρώτο σαφή ρυθμικό ήχο αντιστοιχεί στην τιμή της συστολικής αρτηριακής πίεσης. Καθώς η στήλη υδραργύρου συνεχίζει να πέφτει, σε κάποιο σημείο ο ήχος εξαφανίζεται. Το σημείο αυτό αντιστοιχεί στη διαστολική αρτηριακή πίεση. Είναι σκόπιμο να γίνεται διπλή μέτρηση κάθε φορά και μάλιστα όχι σε χρονική στιγμή που το άτομο βιώνει ενόχληση όπως π.χ. όταν έχει πονοκέφαλο. Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν ευρέως, εκτός από τα υδραργυρικά και ηλεκτρονικά πιεσόμετρα.
Ποιά είναι τα αίτια και οι παράγοντες κινδύνου της αρτηριακής υπέρτασης
Πρωτοπαθής υπέρταση

    Στην πρωτοπαθή αρτηριακή υπέρταση το αίτιο δεν είναι σαφώς καθορισμένο και η υπέρταση συσχετίζεται με μια σειρά παραγόντων, η σημασία των οποίων διαφέρει από άτομο σε άτομο. Μερικοί από αυτούς είναι:
    Φυλή, Φύλο και Ηλικία
    Η υπέρταση προσβάλλει σχεδόν δύο φορές περισσότερο τα άτομα αφροαμερικανικής καταγωγής σε σχέση με τους λευκούς. Σε σχέση με την ηλικία, σε νεαρή και μέση ηλικία, οι άνδρες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν υπέρταση. Ωστόσο, μετά την ηλικία των 50 ετών, όταν οι περισσότερες γυναίκες βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, εμφανίζουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν υπέρταση σε σχέση με τους άνδρες. Τέλος, σχετικά με την ηλικία, ο κίνδυνος υπέρτασης αυξάνεται αναλογικά με αυτήν.
    Η κληρονομικότητα
    Θεωρείται ότι η ύπαρξη γενετικού υποβάθρου συνηγορεί υπέρ της εμφάνισης πρωτοπαθούς αρτηριακής υπέρτασης. Σε άτομα με υπερτασικούς και τους δύο γονείς, η πιθανότητα εμφάνισης υπέρτασης ξεπερνά το 70%. Σε άτομα με ένα γονιό υπερτασικό, η πιθανότητα είναι περίπου 30% και σε όσους δεν έχουν υπερτασικούς γονείς 15%.
    Η διατροφή
    Θεωρείται ότι η αυξημένη πρόσληψη άλατος με το φαγητό αποτελεί έναν επιπλέον παράγοντα κινδύνου, ιδίως για άτομα με κληρονομική επιβάρυνση. Αυτό σημαίνει ότι η αυξημένη πρόσληψη άλατος δεν προκαλεί οπωσδήποτε υπέρταση, αλλά σε μεγάλο βαθμό σχετίζεται με τη γενετική προδιάθεση του ατόμου. Επίσης, θεωρείται σήμερα πως η πλούσια σε λιπαρά διατροφή και η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ αυξάνουν μέτρια και σημαντικά αντιστοίχως την αρτηριακή υπέρταση.
    Η παχυσαρκία
    Έχει βρεθεί ότι η εμφάνιση υπέρτασης είναι 2-3 φορές πιο συχνή σε παχύσαρκα άτομα, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο ή φυλή και ότι για κάθε 10kg αύξησης του σωματικού βάρους, η συστολική και η διαστολική πίεση αυξάνονται κατά 3 και 2mmHg αντίστοιχα.
Δευτεροπαθής υπέρταση
    Η δευτεροπαθής υπέρταση οφείλεται κατά κύριο λόγο σε παθήσεις των νεφρών, σε παθήσεις των ενδοκρινών αδένων, σε λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων και σε ορισμένες ειδικές καταστάσεις. Τα συχνότερα αίτια είναι τα εξής:
    Νεφρογενής υπέρταση:
        Φλεγμονώδεις νεφρικές παθήσεις
        Στένωση νεφρικής αρτηρίας
        Ορισμένοι όγκοι που παράγουν μια ουσία που ονομάζεται ρενίνη.
    Ενδοκρινική υπέρταση:
        Υπερθυρεοειδισμός
        Υπεραλδοστερονισμός
        Νόσος Cushing
        Φαιοχρωμοκύττωμα
    Φαρμακευτική υπέρταση:
        Ορισμένα από του στόματος αντισυλληπτικά
        Γλυκόριζα
        Γλυκοκορτικοειδή
        Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη
    Καρδιαγγειακή υπέρταση:
        Στένωση ισθμού αορτής
        Ανεπάρκεια αορτής

Ποιά είναι τα συμπτώματα της υπέρτασης
Το μεγαλύτερο ποσοστό των υπερτασικών ασθενών δεν παρουσιάζει συμπτώματα και η νόσος έχει μακροχρόνια πορεία. Στην περίπτωση της δευτεροπαθούς υπέρτασης, κυριαρχούν τα συμπτώματα του νοσήματος που την προκαλεί.
Η διάγνωση της υπέρτασης τίθεται από γιατρό με μετρήσεις της πίεσης στο ιατρείο, καθώς η διαπίστωση αυξημένης πίεσης σε μία μέτρηση μεμονωμένη δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το άτομο είναι οπωσδήποτε υπερτασικό. Συνήθως χρειάζονται διαδοχικές μετρήσεις σε τουλάχιστον 2-3 επισκέψεις. Μία μόνο επίσκεψη σχεδόν ποτέ δεν αρκεί για να τεθεί η διάγνωση της υπέρτασης με βεβαιότητα. Επιπλέον, πολύ χρήσιμη εξέταση για τη διάγνωση της υπέρτασης είναι η συνεχής καταγραφή της πίεσης για 24 ώρες με μία συσκευή που ονομάζεται Holter.
Η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί έναν από τους κύριους προδιαθεσικούς παράγοντες ανάπτυξης πρώιμης αθηροσκλήρωσης και σχετίζεται με αυξημένη συχνότητα εγκεφαλικών, καρδιαγγειακών και περιφερικών αγγειακών επεισοδίων, ενώ σημαντικές βλάβες παρουσιάζουν επίσης οι νεφροί, τα αγγεία και ο αμφιβληστροειδής χιτώνας του ματιού. Χαρακτηριστικό είναι πως έχει βρεθεί ότι για κάθε 20mmHg αύξησης της συστολικής πίεσης ή για κάθε 10mmHg αύξησης της διαστολικής πίεσης, ο κίνδυνος θανάτου από εγκεφαλικό επεισόδιο ή από έμφραγμα διπλασιάζεται.

 

ΣΥΝΘΕΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΜΕ ΥΠΕΡΤΑΣΗ,το οποίο θεραπεύθηκε στην "ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ"

 

Υπέρταση- Υψηλη χοληστερίνη-Κιρσοί

Άνδρας 50 ετων,με υψηλή τιμη τριγλυκεριδιων και χοληστερίνης.Μια φορα του βρηκανε «μια πετρα σαν μιση φακη στην κυστη ,η οποία επεσε».Πριν 10 ετη εκανε επεμβαση βουβωνοκηλης δεξια.Την ανοιξη εχει αλλεργια με καταρροη ,μπουκωμα,φαγουρα και κοκκινα ματια.Πριν ένα ετος «πρηστηκε το αριστερο ποδι και μαυρισε»,βρηκε ο γιατρος κιρσούς.Είχε μυρμυκίες πριν 15 ετη και στα 2 ποδια και τις «έκαψε» με κρυοπηξια.Ποικιλοχρους πυτυριαση στηθους και πλατης(αυχενας και στηθος μπροστα),η οποία συνηθως εμφανιζεται μετα το καλοκαιρι, περιπου τον οκτωβριο.

Υπερηχογραφημα ανω –κατω κοιλιας:Ηπαρ :οριακο σε μεγεθος και αυξημενης ηχογενειας ως επι λιπωδους διηθησεως,επι του εδαφους της οποιας δεν αναδεικνυεται εστιακη αλλοιωση.Bατες με ορθοδρομη ροη ελεγχονται η πυλαια και οι ηπατικες φλεβες.Δεν σημειουται διαταση των ενδοηπατικων η εξωηπατικων χοληφορων.Η χοληδοχος κυστη απεικονιζεται με φυσιολογικο παχος τοιχωματος.Εντος αυτης αναδεικνυεται χοληστερινικος πολυποδας διαμετρου 6 χιλ περιπου.Νεφροι: με φυσιολογικο μεγεθος ,παχος φλοιου και ηχογενεια.Δεν ελεγχεται διαταση των πυελοκαλυκικων τους συστηματων.Δεν ελεγχεται παρουσια λιθων μεγαλυτερων των 3mm αμφιτεροπλευρα. Παρατηρειται φλοιωδης κυστη στους νεφρους άμφω,αριστερα εχει διαμετρο 2,1 εκ και δεξια εχει διαμετρο 1,7 εκατ περιπου.Παγκρεας:τμημα του σωματος με φυσιολογικο μεγεθος και ομοιογενη ηχοδομη.Σπληνας:με φυσιολογικο μεγεθος και ηχογενεια του παρεγχυματος.Ουροδοχος κυστη:επιμελως πληρωθεισα  με φυσιολογικο παχος τοιχωματος,δεν ελεγχεται τοιχωματικη αλλοιωση η λιθιασικο περιεχομενο εντος αυτης.Προστατης οριακα αυξημενου μεγεθους(ογκος 31,8cc)με ηχητικη ανομοιογενεια του παρεγχυματος και παρουσια αποτιτανωσεων εντος αυτου.Συνισταται συσχετιση με PSA.

Αιματολογικες εξετασεις:Ερυθρα 51,αιμοσφαιρινη  15,αιματοκριτης 44,6,αιμοπεταλια 257,λευκα 7,1,Σακχαρο 98,ουρια 45(10-50),ουρικο οξυ 6,5(3,5-7),SGOT  40(5-38)SGPT 53(5-43),Χοληστερινη 222,Υψηλης πυκνοτητας λιποπρωτεινη 44(επιθυμητη τιμη >40),χαμηλης πυκνοτητας λιποπρωτεινη 145(επιθυμητη τιμη <100), Τριγλυκεριδια 166(<150),Ειδικο προστατικο αντιγονο(PSA)0,9(>των 40 ετων <4,0),dηλ εχουμε οριακες τιμες  σε  τριγλυκεριδια,χαμηλης πυκνοτητας λιποπρωτεινη,ουρια,ουρικο οξυ,ενώ και η αρτηριακή πιεση είναι 14.5 με 10. 

Ατομο ηπιο που συγκρατει τα νευρα του που ειτε περνανε μετα από καποιον καιρο η κανει σπανια εκρηξεις.Αρκετες φορες κραταει τον θυμο του.Ειναι ευγενικος,τον ενδιαφερει η γνωμη των αλλων,.Του αρεσει ο μεσημεριανος υπνος  αλλα εχει χρονια να κοιμηθει,λογω της δουλειας. Κοιμαται 6-8 ωρες αλλα αισθανεται ότι δεν χορταινει τον υπνο.  Καλυτερεύει με τον καθαρο αερα.Ειναι πολυ ευθικτος στο μαλλωμα και στεναχωριεται. Δεν είναι παντα αισιοδοξος, βλεπει το ποτηρι μισοαδειο και όχι μισογεματο για το φοβο μηπως συμβει το ασχημο,είναι λιγο ευχαριστημενος από την ζωη,παντα κραταει επιφυλακτικοτητα για ολους και για όλα,δεν ικανοποιειται ευκολα,εχει χαρα μονο λιγες φορες για ασημαντα πραγματα,θελει να βγαινει γιατι του κανει .Νιωθει ότι αυτοκαταπιεζεται αλλα και ότι θα ηθελε να κανει πραγματα,που δεν τα κανει.Είναι των «πρεπει» σε μεγαλο βαθμο γιαυτο πιεζεται αλλα δεν μπορει να κανει αλλιως.

Mε αναλογη ομοιοπαθητική αγωγή τα προβλήματα υγείας του αποκαταστάθηκαν.

Επιστροφή