Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.grr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr

Παθήσεις Θυρεοειδούς

Οι βασικές διαταραχές του θυρεοειδή διαιρούνται μορφολογικές και τις λειτουργικές. Στις πρώτες υπάγονται οι ανατομικές διαταραχές, όπως οι βρογχοκήλες (κάθε διόγκωση του θυρεοειδή αδένα), οι όζοι του θυρεοειδή (τοπικές διογκώσεις του αδένα) και τα νεοπλάσματα του θυρεοειδή (καλοήθη και κακοήθη).Στις δεύτερες υπάγονται ο υποθυρεοειδισμός και ο υπερθυρεοειδισμός.

 

Για τον έλεγχο του θυρεοειδή χρησιμοποιούμε το ιστορικό, την κλινική και την εργαστηριακή εξέταση.Το υπερηχογράφημα και το σπινθηρογράφημα χρησιμοποιούνται για τον μορφολογικό έλεγχο του θυρεοειδή αδένα, ενώ οι ορμονικοί προσδιορισμοί (TSH, T3, T4 ,Free T3 ,Free T4)  χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της λειτουργίας του.Παραλληλα γίνεται σχετικός ανοσολογικός έλεγχος(anti-TPO,anti-Tg).

 

Oζοι θυρεοειδούς

 

Οι όζοι του θυρεοειδούς είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα τού θυρεοειδούς.Η συχνότητα των όζων ,με βαση τα ευρήματα από  το υπερηχογράφημα φθάνει σχεδόν το 50%. Ο όζος είναι μια τοπική διόγκωση του θυρεοειδούς. Μπορεί σε έναν θυρεοειδή να υπάρχει ένας ή και περισσότεροι όζοι και τότε μιλάμε για πολυοζώδη βρογχοκήλη.Σε κάθε περίπτωση όζου του θυρεοειδούς είναι απαραίτητη μια  συστηματική κλινική και εργαστηριακή διερεύνηση.

Για τον σκοπό αυτόν σημαντικό ρόλο......

περισσότερα more

EΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  -ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

Tα συμπτωματα μου μοιαζουν με υπερθυροειδισμο,αλλα οι εξετασεις δειχνουν υποθυροειδισμό,τι απο τα δύο εχω τελικά?

 

Τι συμβαίνει πράγματι στην Παχυσαρκία και τι μπορεί να κάνει η Ομοιοπαθητική

 

Εχω εντονη τριχοφυια σε μερη που ως γυναικα δεν θα επρεπε να εχω,θελω να ρωτησω αν γινεται να κανω ομοιοπαθητική θεραπεια

 

Πριν 4 χρόνια παρουσίασα  ακμή στα μάγουλα αρκετά έντονη. . Πρόσφατα ανακάλυψα οτι έχω πολυκυστικές ωοθήκες Υπάρχει οριστική λύση χωρίς ισχυρή αγωγή;

 

Είμαι 33 ετών και δεν μπορώ να μείνω έγκυος. Έχω κάνει όλες τιςεξετάσεις κα εγώ και ο άντρας μου αλλά δεν βρίσκουν κάτι. Οι γιατροί λένε ότι είναι απο το άγχος. Η αλήθεια ότι γενικά είμαι πολύ αγχώδης και νευρικιά θα έλεγα. Τι μπορεί να κάνει η ομοιοπαθητική στην περιπτωσή μου;

 

ΕΧΩ 2 ΟΖΟΥΣ ΣΤΟΝ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ 7 ΚΑΙ 5 ΧΙΛΙΟΣΤΑ . ΕΧΩ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΚΑΙ  ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ. Ο ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ Τ4 50 mg ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΚΡΥΝΟΥΝ ΟΙ ΟΖΟΙ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ Τ4  ,Η TSH ΕΦΘΑΣΕ ΝΑ EINAI 0,03. ΑΛΛΑΞΑ ΓΙΑΤΡΟ  ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ  ΕΙΠΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΩ ΤΟ ΧΑΠΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΠΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΖΩΝ? ΑΝ ΟΧΙ, ΠΟΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΟΖΟΥΣ ΣΤΟ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ?

 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν η ομοιοπαθητική μπορεί να με βοηθήσει ώστε να απαλλαγώ από πέτρες στη χολή (πολλαπλή χολολιθίαση), αποφεύγοντας το χειρουργείο.

 

ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΝΟΥ ΣΤΑ 2 ΜΟΥ ΧΕΡΙΑ. ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥ. ΩΣΤΟΣΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ 7 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ 3 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΝΩΣΘΕΙ ΑΥΧΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ (ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΗΜΑΤΑ, ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΛΕΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΜΟΥ). ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΦΟΡΗΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ. ΩΣΤΟΣΟ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ "ΤΥΧΑΙΑ" ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΧΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΔΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ. ΩΣΤΟΣΟ, ΕΧΩ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!

  • ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!

περισσότερα more

Περιπτώσεις ασθενών

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ σε όλο το φάσμα των οργανικών παθήσεων και ψυχοσωματικών προβλημάτων  για μια καλύτερη κατανόηση της Ομοιοπαθητικής προσέγγισης με παραδείγματα.

Κάθε περίπτωση στην Ομοιοπαθητική αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα και καμμία αγωγή δεν είναι ίδια με οποιαδήποτε άλλη για το ίδιο πρόβλημα υγείας σε άλλους ασθενείς.

 

ΠΡΟΣEXΩΣ  ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ με σοβαρές κλινικές και εργαστηριακές διαταραχές:

 

1.Περιπτωση Αδενώματος Παραθυρεοειδων

2.Περίπτωση ευμεγέθων Όζων Θυρεοειδούς

3.Περίπτωση Aκμης λογω Επινεφριδιακής δυσλειτουργίας

4.Περίπτωση Αυτοάνοσης Ηπατίτιδας

 

Περίπτωση ακμης

Νεαρή γυναίκα,με πολύ άσχημη μορφή ακμής στο πρόσωπό της,το οποίο ήταν παραμορφωμένο από διαπυήσεις και ουλες σε όλη του σχεδόν την έκταση,ενώ παράλληλα παρουσίαζε διαταραχές περιόδου και γαλακτόρροια....

 

περισσότερα more


Ιπποκρατική Ιατρική, Ομοιοπαθητική, Σύγχρονη Ιατρική
Αρχική /

Aυτοάνοσες Παθήσεις