Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.grr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr

Παθήσεις Θυρεοειδούς

Οι βασικές διαταραχές του θυρεοειδή διαιρούνται σε μορφολογικές και  λειτουργικές. Στις πρώτες υπάγονται οι ανατομικές διαταραχές, όπως οι βρογχοκήλες (κάθε διόγκωση του θυρεοειδή αδένα), οι όζοι του θυρεοειδή (τοπικές διογκώσεις του αδένα) και τα νεοπλάσματα του θυρεοειδή (καλοήθη και κακοήθη).Στις δεύτερες υπάγονται ο υποθυρεοειδισμός και ο υπερθυρεοειδισμός.

 

Για τον έλεγχο του θυρεοειδή χρησιμοποιούμε το ιστορικό, την κλινική και την εργαστηριακή εξέταση.Το υπερηχογράφημα και το σπινθηρογράφημα χρησιμοποιούνται για τον μορφολογικό έλεγχο του θυρεοειδή αδένα, ενώ οι ορμονικοί προσδιορισμοί (TSH, T3, T4 ,Free T3 ,Free T4)  χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της λειτουργίας του.Παραλληλα γίνεται σχετικός ανοσολογικός έλεγχος(anti-TPO,anti-Tg).

 

Oζοι θυρεοειδούς

 

Οι όζοι του θυρεοειδούς είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα τού θυρεοειδούς.Η συχνότητα των όζων ,με βαση τα ευρήματα από  το υπερηχογράφημα φθάνει σχεδόν το 50%. Ο όζος είναι μια τοπική διόγκωση του θυρεοειδούς. Μπορεί σε έναν θυρεοειδή να υπάρχει ένας ή και περισσότεροι όζοι και τότε μιλάμε για πολυοζώδη βρογχοκήλη.Σε κάθε περίπτωση όζου του θυρεοειδούς είναι απαραίτητη μια  συστηματική κλινική και εργαστηριακή διερεύνηση.

Για τον σκοπό αυτόν σημαντικό ρόλο......

περισσότερα more

EΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  -ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

 

Απαγορεύεται ο Καφές  στην Ομοιοπαθητική;

Στα πλέον έγκυρα Διεθνή Ιατρικά Συνεδρια Ομοιοπαθητικής σερβίρεται κανονικά ο Καφες στους Συνέδρους-Ομοιοπαθητικούς,οι οποίοι μαλιστα δείχνουν και ιδιαίτερη προτίμηση.

Επισκεφθείτε ΕΔΩ την σελιδα ενος Διεθνους Ομοιοπαθητικου Συνεδρίου,οπου υπαρχει η καταχωρηση "COFFE BREAK" με τη σχετικη εύγλωττη φωτογραφια.

TA ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΤΤΕΥΟΥΝ....

 

 

 

 

 

Επιτρέπεται η χρήση συμβατικών φαρμάκων στη διάρκεια της Ομοιοπαθητικής αγωγής;

Δεν υπάρχει ουδεμία αλληλεπίδραση μεταξύ των ομοιοπαθητικών και των συμβατικών (χημικών) φαρμάκων,δεδομένου ότι τα ομοιοπαθητικά "φάρμακα" δεν περιέχουν ούτε ιχνος φαρμακολογικά δραστικής χημικής ουσίας και η δράση τους είναι αποκλειστικά βιοφυσική πληροφορική.

 

Επίσης δεν δικαιολογείται σε καμμία περίπτωση η δογματική απόρριψη των συμβατικών (χημικών) φαρμάκων,  τα οποία έχουν συγκεκριμένες  ένδειξεις,  βάσει των οποίων πρέπει να συνταγογραφούνται απο τους Ειδικούς Ιατρούς της Συμβατικής Ιατρικής,που εχουν και την αποκλειστική ευθύνη χορήγησης τους, τροποποίησης της δοσολογίας ή διακοπής των,   αλλα και των όποιων τυχόν παρενεργειών τους.

 

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιατρογενείς παθήσεις και διαταραχές,δηλαδή αυτές που προκαλούνται απο συμβατικά φάρμακα,είναι όλο και πιο συχνές και αποτελούν σε ορισμένες χώρες  μια απο τις συχνότερες αιτίες εισαγωγής ασθενών σε νοσοκομεία.

 

 

περισσότερα more

Περιπτώσεις ασθενών

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ σε όλο το φάσμα των οργανικών παθήσεων και ψυχοσωματικών προβλημάτων  για μια καλύτερη κατανόηση της Ομοιοπαθητικής προσέγγισης με παραδείγματα.

Κάθε περίπτωση στην Ομοιοπαθητική αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα και καμμία αγωγή δεν είναι ίδια με οποιαδήποτε άλλη για το ίδιο πρόβλημα υγείας σε άλλους ασθενείς.

 

ΠΡΟΣEXΩΣ  ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ με σοβαρές κλινικές και εργαστηριακές διαταραχές:

 

1.Περιπτωση Αδενώματος Παραθυρεοειδων

2.Περίπτωση ευμεγέθων Όζων Θυρεοειδούς

3.Περίπτωση Aκμης λογω Επινεφριδιακής δυσλειτουργίας

4.Περίπτωση Αυτοάνοσης Ηπατίτιδας

5.Περιπτώσεις αύξησης Ύψους σε Εφήβους

 

 

περισσότερα more


Ιπποκρατική Ιατρική, Ομοιοπαθητική, Σύγχρονη Ιατρική
Αρχική /

Aυτοάνοσες Παθήσεις