Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.grr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr

Παθήσεις Θυρεοειδούς

Οι βασικές διαταραχές του θυρεοειδή διαιρούνται σε μορφολογικές και  λειτουργικές. Στις πρώτες υπάγονται οι ανατομικές διαταραχές, όπως οι βρογχοκήλες (κάθε διόγκωση του θυρεοειδή αδένα), οι όζοι του θυρεοειδή (τοπικές διογκώσεις του αδένα) και τα νεοπλάσματα του θυρεοειδή (καλοήθη και κακοήθη).Στις δεύτερες υπάγονται ο υποθυρεοειδισμός και ο υπερθυρεοειδισμός.

 

Για τον έλεγχο του θυρεοειδή χρησιμοποιούμε το ιστορικό, την κλινική και την εργαστηριακή εξέταση.Το υπερηχογράφημα και το σπινθηρογράφημα χρησιμοποιούνται για τον μορφολογικό έλεγχο του θυρεοειδή αδένα, ενώ οι ορμονικοί προσδιορισμοί (TSH, T3, T4 ,Free T3 ,Free T4)  χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της λειτουργίας του.Παραλληλα γίνεται σχετικός ανοσολογικός έλεγχος(anti-TPO,anti-Tg).

 

περισσότερα more

EΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  -ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ποιες είναι οι δυνατότητες της Ομοιοπαθητικής στην Αισθητικη του Προσώπου και του Σώματος;

Eπισκεφθείτε την σχετικη  σελίδα ΕΔΩ για μια ολοκληρωμενη πληροφορηση

Τι μπορεί να προσφέρει η Ομοιοπαθητική στους πάσχοντες απο Καρκίνο;

Μπορειτε να δείτε ΕΔΩ ενα πλήρες ΑΡΘΡΟ του Δρ Τασου Βαρθολομαίου. Eπισης μπορειτε να δειτε ΕΔΩ δημοσιευση  απο Νοσοκομείο στην Ελβετια για υποχώρηση πρωτοπαθων ογκων και μεταστασεων με Ομοιοπαθητική.Έλληνες ερευνητές διεπίστωσαν σημαντική ενίσχυση καθοριστικών παραμετρων της κυτταρικης ανοσίας σε ασθενείς με προχωρημένο καρκινο με τη χρήση καταλληλων Ομοιοπαθητικών φαρμακολογικών συνθεσεων. Δειτε ΕΔΩ τη σχετικη δημοσιευση σε Διεθνους κυρους Ιατρικο Περιοδικό.

Επιτρέπεται η χρήση συμβατικών φαρμάκων στη διάρκεια της Ομοιοπαθητικής αγωγής;

Δεν υπάρχει ουδεμία αλληλεπίδραση μεταξύ των ομοιοπαθητικών και των συμβατικών (χημικών) φαρμάκων,δεδομένου ότι τα ομοιοπαθητικά "φάρμακα" δεν περιέχουν ούτε ιχνος φαρμακολογικά δραστικής χημικής ουσίας και η δράση τους είναι αποκλειστικά βιοφυσική πληροφορική.

Επίσης δεν δικαιολογείται σε καμμία περίπτωση η δογματική απόρριψη των συμβατικών (χημικών) φαρμάκων,  τα οποία έχουν συγκεκριμένες  ένδειξεις,  βάσει των οποίων πρέπει να συνταγογραφούνται απο τους Ειδικούς Ιατρούς της Συμβατικής Ιατρικής,που εχουν και την αποκλειστική ευθύνη χορήγησης τους, τροποποίησης της δοσολογίας ή διακοπής των,   αλλα και των όποιων τυχόν παρενεργειών τους.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιατρογενείς παθήσεις και διαταραχές,δηλαδή αυτές που προκαλούνται απο συμβατικά φάρμακα,είναι όλο και πιο συχνές και αποτελούν σε ορισμένες χώρες  μια απο τις συχνότερες αιτίες εισαγωγής ασθενών σε νοσοκομεία.Μπορειτε να δειτε σε αυτη τη σελιδα για τις Παρενέργειες χημικών φαρμάκων,  επιπλοκές συμβατικών θεραπειών ,κτλ και τι μπορει να κάνει η Ομοιοπαθητική για να τις αντιδοτήσει και να τις αντιμετωπίσει.

Αληθεύει  ότι με την Ομοιοπαθητική επιδεινώνεται αρχικά η κατάσταση του ασθενούς ;

Άλλη μια μεγάλη παρανόηση απο κακή πληροφόρηση των ασθενών,οι οποιοι τελικά ταυτιζουν την Ομοιοπαθητική  με με μια "ιεροτελεστία", στην οποία η θεραπεία συντελείται με τη διακοπή του καφέ και άλλων "αντιδότων", όπως η σοκολάτα, το κάπνισμα ,κ.α, και με μία δραματική επιδείνωση της κατάστασης τους στην αρχή της θεραπείας !

 

Η πραγματικότητα είναι οτι ούτε χρειάζεται να αλλάξει ο ασθενής τις προσωπικές του συνήθειες  λόγω Ομοιοπαθητικής, ούτε χρειάζεται να μαρτυρήσει πρώτα για να γίνει καλά.

 

Ο σύγχρονος ιδρυτής της Ομοιοπαθητικής,ο Hahnemann,ακολουθώντας πιστά την Ιπποκρατική Αντίληψη και Πρακτική,στο κλασσικό του σύγγραμμα "Χρόνιες Παθήσεις" συμβουλεύει να μη διακόπτεται ο καφές στα άτομα ,τα οποία ήδη κάνουν συστηματική χρήση του καφέ.

 

Eπίσης τόσο ο Hahnemann,όσο και ο Ιπποκράτης,εχουν ως θεμελιώδη αρχή της Ομοιοπαθητικής την ομαλή αποκατάσταση της υγείας χωρίς να υποβάλλεται ο ασθενής σε οιαδήποτε επιβάρυνση. Το προνόμιο των επιδεινώσεων,παρενεργειών και επιπλοκών μπορούν να έχουν μόνον χημικά φάρμακα σε τοξικές δόσεις,  και βέβαια τα Ομοιοπαθητικά δεν είναι χημικά φάρμακα.

περισσότερα more

Περιπτώσεις ασθενών

 

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ σε όλο το φάσμα των οργανικών παθήσεων και ψυχοσωματικών προβλημάτων  για μια καλύτερη κατανόηση της Ομοιοπαθητικής προσέγγισης με παραδείγματα.

Κάθε περίπτωση στην Ομοιοπαθητική αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα και καμμία αγωγή δεν είναι ίδια με οποιαδήποτε άλλη για το ίδιο πρόβλημα υγείας σε άλλους ασθενείς.

 

ΝΕΑ  ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:Υπέρταση- Υψηλη χοληστερίνη-Κιρσοί

Άνδρας 50 ετων,με υψηλή τιμη τριγλυκεριδιων και χοληστερίνης.Μια φορα του βρηκανε «μια πετρα σαν μιση φακη στην κυστη ,η οποία επεσε».Πριν 10 ετη εκανε επεμβαση βουβωνοκηλης δεξια.Την ανοιξη εχει αλλεργια με καταρροη ,μπουκωμα,φαγουρα και κοκκινα ματια.Πριν ένα ετος «πρηστηκε το αριστερο ποδι και μαυρισε»,βρηκε ο γιατρος κιρσούς.Είχε μυρμυκίες πριν 15 ετη και στα 2 ποδια και τις «έκαψε» με κρυοπηξια.Ποικιλοχρους πυτυριαση στηθους και πλατης(αυχενας και στηθος μπροστα),η οποία συνηθως εμφανιζεται μετα το καλοκαιρι, περιπου τον οκτωβριο.

Υπερηχογραφημα ανω –κατω κοιλιας:Ηπαρ :οριακο σε μεγεθος και αυξημενης ηχογενειας ως επι λιπωδους διηθησεως,επι του εδαφους της οποιας δεν αναδεικνυεται εστιακη αλλοιωση.Bατες με ορθοδρομη ροη ελεγχονται η πυλαια και οι ηπατικες φλεβες.Δεν σημειουται διαταση των ενδοηπατικων η εξωηπατικων χοληφορων.Η χοληδοχος κυστη απεικονιζεται με φυσιολογικο παχος τοιχωματος.Εντος αυτης αναδεικνυεται χοληστερινικος πολυποδας διαμετρου 6 χιλ περιπου.Νεφροι: .......

περισσότερα more


Ιπποκρατική Ιατρική, Ομοιοπαθητική, Σύγχρονη Ιατρική
Αρχική /

Aυτοάνοσες Παθήσεις

ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

 

Φυσιολογικά το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να διακρίνει μεταξύ του «εαυτού» και του «ξένου» και επιτίθεται μόνο εναντίον των ιστών που αναγνωρίζει σαν «ξένους». Αυτή είναι συνήθως η επιθυμητή αντίδραση, αλλά όχι πάντα.  Όταν κάποιος παίρνει ένα μόσχευμα, όταν δηλαδή υποβάλλεται σε μεταμόσχευση, το ανοσιακό σύστημα σωστά θα αναγνωρίσει το νέο όργανο σαν «ξένο» (εκτός αν προέρχεται από ταυτόσημο δίδυμο) και θα του επιτεθεί με μια διαδικασία που ονομάζεται απόρριψη. Για την πρόληψη της απόρριψης, ο μεταμοσχευμένος ασθενής πρέπει να παίρνει φάρμακα, που μειώνουν τη δραστικότητα του ανοσιακού συστήματος (ανοσοκατασταλτικά) για το υπόλοιπο της ζωής του.

 


Τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι νοσήματα που προκαλούνται από τον οργανισμό, που παράγει μια ακατάλληλη ανοσιακή απάντηση εναντίον των ίδιων των δικών του ιστών. Μερικές φορές το ανοσοποιητικό σύστημα σταματά να αναγνωρίζει ένα ή περισσότερα από τα φυσιολογικά συστατικά του οργανισμού σαν «εαυτό» και θα δημιουργήσει αυτοαντισώματα – αντισώματα που επιτίθενται στα δικά του κύτταρα, ιστούς και/ή όργανα. Αυτό προκαλεί φλεγμονή και καταστροφή και οδηγεί σε αυτοάνοσες διαταραχές.

 


  Λειχήνας με στοματική εντόπιση

 

 

Η αιτία των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι άγνωστη στη συμβατική ιατρική, αλλά φαίνεται να διαγραφεται μια κληρονομούμενη προδιάθεση για ανάπτυξη αυτοάνοσου νοσήματος σε πολλές περιπτώσεις. Σε μερικά είδη αυτοανόσων νοσημάτων (όπως ο ρευματικός πυρετός), ένα βακτηρίδιο ή ιός διεγείρει μια ανοσιακή απάντηση και τα αντισώματα ή τα Τ κύτταρα επιτίθενται στα φυσιολογικά κύτταρα, διότι κάποιο τμήμα της δομής τους μοιάζει με τμήμα της δομής του λοιμογόνου μικροοργανισμού.

 


Οι αυτοάνοσες διαταραχές κατατάσσονται σε δύο γενικά είδη: αυτά που καταστρέφουν πολλά όργανα (συστηματικά αυτοάνοσα νοσήματα) και αυτά που μόνο ένα όργανο ή ιστός καταστρέφεται άμεσα από την αυτοάνοση διεργασία (οργανοειδικά). Όμως οι διακρίσεις γίνονται ασαφείς καθώς η επίδραση των οργανοειδικών αυτοανόσων νοσημάτων επεκτείνεται συχνά πέραν των ιστών – στόχων, επηρεάζοντας έμμεσα άλλα όργανα και συστήματα. Μερικές από τίς συνηθέστερες  αυτοάνοσες διαταραχές είναι:

 

Ρευματοειδής αρθρίτιδα (ΡΑ) και νεανική ΡΑ (ΝΡΑ) (αρθρώσεις, πιο σπάνια πνεύμονας, δέρμα)   

 
Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1 (νησίδια παγκρέατος)


Eρυθηματώδης Λύκος

   


Θυρεοειδίτιδα Hashimoto, Νόσος Graves (υπερθυρεοειδισμός)

    
Νόσος Crohn, Ελκώδης κολίτις (γαστρεντερικός σωλήνας)


Σύνδρομο Sjogren (σιελογόνοι αδένες, δακρυϊκοί αδένες, αρθρώσεις)

    
Πολλαπλή Σκλήρυνση


Πρωτοπαθής χολική κίρρωση, σκληρωτική χολαγγειίτιδα, αυτοάνοση ηπατίτιδα (ήπαρ)

 


Ρευματική πολυμυαλγία (μεγάλες μυϊκές ομάδες)    

 

 

Επιστροφή