Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.grr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr

Θεραπευμένες Περιπτώσεις

Περιγράφονται ορισμένες ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

με σοβαρά  ή σύνθετα χρόνια προβλήματα υγείας ,οι οποιες Θεραπεύθηκαν στην

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

περισσότερα more

Ομοιοπαθητική Συνέντευξη

Το πρώτο σας ραντεβου και τι ακολουθει

 

 

Πριν την Ομοιοπαθητική Συνέντευξη

Κλείνετε το Ραντεβού σας τηλεφωνικά ή μεσω email για  συγκεκριμενη μέρα και ωρα, κατά τροπο που η συνεντευξη να γίνεται με την απαραιτητη άνεση χρόνου χωρις να γινεται συμπίεση με άλλα ραντεβου.

Στην πρωτη Ομοιοπαθητική Συνέντευξη

Γίνεται μια διεξοδική συζητηση και αποτυπωση των προβλημάτων ,των διαταραχων της υγείας και των παθήσεων που σας απασχολούν, ανασκοπηση προηγούμενων εργαστηριακών εξετάσεων ,θεραπειων,κτλ μέσα απο ένα πλήρες Ομοιοπαθητικό ιστορικό

περισσότερα more

Συνεντευξεις μεσω SKYPE

OMOIOΠΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ  και   μέσω  Skype

Skype name:  tasos.vartho  

  Οι συνεντεύξεις, για όσους ασθενείς δεν επιθυμουν ή δεν μπορούν να μετακινηθούν , μπορούν να γίνονται ζωντανα με εικονα και ήχο μέσω Skype (Skype name: tasos.vartho) είτε τηλεφωνικά είτε και με υποβολη του ιστορικού μέσω e-mail βασει οδηγιών

περισσότερα more


Ιπποκρατική Ιατρική, Ομοιοπαθητική, Σύγχρονη Ιατρική
Παθήσεις /

ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ- ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ-PSA

Προστατίτιδα-Χρονια Αποφρακτική Πνευμονοπαθεια

 

Aνδρας, 58 ετων , ξεκινησε να παρουσιαζει  από ετων προστατιτιδες  με αφθονα πυοσφαιρια   χωρις  μικροοργανισμους,για τις οποίες πηρε πολλές αντιβιωσεις  . Πριν 30 ετη «ειχε κολλησει κατι στα γεννητικα όργανα για το οποιο εκανε θεραπεια και περασε».Εχει μια κυστη πολύ μεγαλη  στον αυχενα  και μια δευτερη κυστη στο μετωπο κατω αποτην αρχη των μαλλιων.Το παραμικρο «τον κτυπαει στο στομαχι».Υπαρχει ιστορικο με πολλα  εγκεφαλικα στην οικογενεια.

 

Προβλημα με πνευμονες λόγω επαγγελματος  και για χρονια κραταγε την αναπνοη του για να μην εισπνεει τοξικές ουσίες.Αυτο του εγινε συνηθεια  και τωρα συνειδητοποιει  ότι κραταει την αναπνοη του συχνά. πχ. βλεπει φορτηγο και κραταει αυτοματα την αναπνοη του. Τον ενοχλουν οι κλειστοι χωροι με αποπνικτικη –εντονη μυρωδια  ,τοτε αρχιζει και εχει βραχναδα,νιωθει τον λαιμο του σαν ξερο σαν να εχει φλεμμα και προσπαθει να καταπιει.Καταπινει συνεχεια διοτι εχει την αισθηση ότι ετσι θα φυγει η βραχναδα. Με τα χρονια όλα αυτα που εισπνεει στη δουλεια του εχουν δημιουργησει αλλεργικη ρινιτιδα και του εχουν στενεψει το ένα ρουθουνι λογω παχυβλεγονιτιδας

 

Αξονικη τομογραφια θωρακος-μεσοθωρακιου έδειξε επιταση της σκιαγραφησης των διαμεσων στοιχειων αμφοτερων των πνευμονων στα πλαισια αλλοιωσεων χρονιας αποφρακτικής πνευμονοπαθειας(ΧΑΠ) ,περιορισμενης εκτασης ινωδη στοιχεια στον δεξιο μεσο λοβο και την γλωσιδα,κατα τοπους υπεραερισμο του πνευμονικου παρεγχυματος ως επι αλλοιωσεων εμφυσηματος και μικρη οζωδη αλλοιωση διαμετρου ολιγων χιλιοστων στο ανω λοβο του δεξιου πνευμονος,η οποία  προφανως παριστανει κοκιωμα.

Xρησιμοποιήθηκαν ομοιοπαθητικά με την καταλληλη δυναμοποίηση και με τον καταλληλο χρονισμό .

Αποτελεσμα:Εχει μεγάλη βελτιωση στην αναπνοη δηλ δεν εχει δυσπνοια. Η βραχναδα εφυγε,η δυσφορια  αναπνοης σε κλειστους αποπνικτικους χωρους είναι πολύ μικροτερη,αναπνέει πολύ καλυτερα από τη μυτη,δεν συγκρατεί την αναπνοή του.Επισης δεν εχει καθόλου υποτροπές προστατιτιδος ή ουρολοίμωξης,οι οποιες τον ταλαιπώρησαν επι πολλά έτη.

 

Οι φλεγμονές του ουρογεννητικού συστήματος είναι η πρώτη σε συχνότητα εμφάνισης ουρολογική πάθηση.Στον άνδρα το ουροποιητικό σύστημα, δηλαδή τα όργανα παραγωγής και μεταφοράς των ούρων και το γεννητικό σύστημα που περιλαμβάνει τα όργανα παραγωγής υποστήριξης και μεταφοράς του σπέρματος καταλήγουν και χρησιμοποιούν από κοινού την ουρήθρα. Η ανατομική αυτή ιδιαιτερότητα υπαγορεύει τη θεώρηση των δυο αυτών συστημάτων ως ένα, το ουρογεννητικό και των φλεγμονών τους ως ενιαίας παθολογικής οντότητας. Έτσι, π.χ,μια  φλεγμονή που προσβάλλει για παράδειγμα τον προστάτη μπορεί, εάν δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα, να επεκταθεί σε ολόκληρο τον ουρογεννητικό σωλήνα, τόσο προς τους όρχεις και τις επιδυδιμίδες, όσο και προς την ουροδόχο κύστη και τους νεφρούς.

 

Γενικά παρατηρείται υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης ουρηθρίτιδας, φλεγμονή δηλαδή της ουρήθρας από γονόκοκκο ή άτυπους μικροοργανισμούς (χλαμύδια, ουρεόπλασμα) στους σεξουαλικά δραστήριους άνδρες. Επίσης, συχνή είναι η προστατίτιδα, όρος που χρησιμοποιείται ευρέως για να περιγράψει διαφορετικές καταστάσεις ή συμπτώματα που συνδυάζονται με τον προστάτη και δεν σημαίνουν απαραίτητα τη μικροβιακή προσβολή αυτού.Περίπου 50% των ανδρών κατά την ενήλικο ζωή τους θα παρουσιάσουν κάποιο σύμπτωμα προστατίτιδας, συχνότερα χρόνιας μη μικροβιακής προστατοδυνίας και σπανιότερα τυπικής οξείας μικροβιακής φλεγμονής του προστάτη.

 

Πρέπει να τονιστεί ότι σε πιο νέους και σεξουαλικά ενεργείς άνδρες συνήθης αιτία μικροβιακής προσβολής του ουροποιογεννητικού συστήματος μπορεί να αποτελούν άτυποι μικροοργανισμοί, όπως τα χλαμύδια και το ουρεόπλασμα που μπορεί να μεταφέρονται με τη σεξουαλική επαφή, ενώ σε μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς ουρολογικές παθήσεις που εμποδίζουν την ελεύθερη ροή των ούρων και ευνοούν την ανάπτυξη παθογόνων μικροβίων, όπως λ.χ. η υπερπλασία του προστάτη, στενώματα ουρήθρας, λιθιασική νόσος, είναι πιθανό να κρύβονται πίσω από τις ουρολοιμώξεις.

 

Η υπερτροφία προστάτη είναι η συνηθέστερη υποκείμενη αιτία υποτροπιάζουσων ουρολοιμώξεων στους άνδρες άνω των 60 ετών. Στη λιθίαση του ουροποιητικού, επίσης, εκτός από το κώλυμα στη ροή των ούρων και τη στάση που προκαλείται, μπορεί ο ίδιος ο λίθος να αποτελεί φωλιά για τα μικρόβια.Τέλος είναι προφανές ότι ιατρογενή αιτια, όπως χορήγηση φαρμάκων που επηρεάζουν την ανοσολογική ικανότητα του οργανισμού, ο καθετηριασμός της ουρήθρας ή οι διάφορες ουρολογικές επεμβάσεις ,προδιαθέτουν στην εγκατάσταση και πολλαπλασιασμό των μικροοργανισμών και τη δημιουργία λοίμωξης του ουροποιογεννητικού συστήματος. Συνήθως υπεύθυνος μικροοργανισμός είναι το Εscherichia coli, αλλά μπορεί να αναγνωρίζονται και άλλα μικρόβια, όπως ο πρωτέας ή η κλεμπσιέλλα.

 

Έτσι, όταν η φλεγμονη εντοπίζεται στο κατώτερο ουροποιητικό, δηλαδή έως την ουροδόχο κύστη, προεξάρχουν τα κυστικά, ερεθιστικά ενοχλήματα της ούρησης, όπως η δυσουρία, η συχνουρία, η επιτακτικότητα που μπορεί να συνοδεύονται από υπερηβικό πόνο και μικροσκοπική ή μακροσκοπική αιματουρία. Η παρουσία συμπτωμάτων αποφρακτικού τύπου, όπως η ελάττωση της ακτίνας των ούρων, η δυσκολία στην έναρξη της ούρησης, η διακοπτόμενη ούρηση, η αδυναμία κένωσης της κύστης υποδηλώνουν τη συμμετοχή του προστάτη στη λοίμωξη. Η φλεγμονή της ουρήθρας, που ονομάζεται ουρηθρίτιδα, εμφανίζεται με καύσος κατά την ούρηση, συχνουρία και συχνά παρουσιάζεται ουρηθρικό έκκριμα.

 

Φυσικά,όταν η ουρολοίμωξη κρύβει παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος, όπως η λιθίαση ή η καλοήθης υπερτροφία προστάτου, επιβεβλημένη είναι η διάγνωση και αντίστοιχη αντιμετώπιση της υποκείμενης παθολογικής κατάστασης.

 

Ο όρος προστατίτιδα υποδηλώνει μια κατάσταση φλεγμονής του προστάτη αδένα, συχνά όμως στην καθημερινή πράξη χρησιμοποιείται σχετικά αυθαίρετα για να περιγράψει οποιαδήποτε κατάσταση ή σύμπτωμα που μπορεί να σχετίζεται με τον προστάτη. Ο όρος προστατίτιδα ή προστάτωση που χρησιμοποιείτο παλιότερα στις μέρες μας έχει αντικατασταθεί με τον όρο προστατική συνδρομή, που τονίζει αφενός μεν την ποικιλία στην κλινική εμφάνιση της πάθησης, αφετέρου δε την αδυναμία μας να προσεγγίσουμε αιτιολογικά και διαγνωστικά τη νόσο. Μόνο στο 5-10% των ασθενών απομονώνεται ο υπεύθυνος παθογόνος μικροοργανισμός και στους υπόλοιπους χορηγείται εμπειρική συμβατική θεραπεία.

 

Η μη αναγνώριση και θεραπεία για παράδειγμα της προσβολής του γεννητικού συστήματος από άτυπους μικροοργανισμούς, όπως τα χλαμύδια και το ουρεόπλασμα, που αποτελούν το συχνότερο αίτιο ουρηθρίτιδας σε σεξουαλικά ενεργούς άνδρες, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του σπέρματος και είτε άμεσα επηρεάζοντας τον αριθμό, την κινητικότητα και την μορφολογία των σπερματοζωαρίων , είτε έμμεσα με ανοσοβιολογικό μηχανισμό, να αποτελέσει μια από τις κύριες αιτίες υπογονιμότητας του ζεύγους.

 

Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ καταρχήν ενδιαφέρεται μέσω των κλινικοεργαστηριακών δεδομένων και κυρίως μεσω της ανάλυσης του ομοιοπαθητικού ιστορικού να εντοπίσει ,στις περιπτωσεις που απουσιάζουν τυχον αποφρακτικά φαινόμενα, την βασική παθοφυσιολογική δυσλειτουργία, η οποία συνήθως αποτελεί το υπόστρωμα πάνω στο οποίο αναπτύσσεται επιγενώς η φλεγμονή ως αντιδραστική διαδικασία  ώστε να διατηρηθεί η ομοιόσταση και η οικονομία όχι μόνον του ουροποιογεννητικού αλλα και όλου του οργανισμού.

Εδω θα πρέπει να επισημανθεί ότι το ουροποιογεννητικο αποτελεί θέση-κλειδί για την ομοιοστατική οικονομία όλου του οργανισμού και απλή και μονον αντιμετωπιση της φλεγμονης με αντιβιοτικα,κτλ ερμηνεύεται από τον αμυντικο μηχανισμό ως «καταπίεση». Αποτελεσμα της «καταπίεσης» αυτής είναι να μετακινείται η παθολογία σε βαθύτερα επίπεδα,δηλαδή σε όργανα μεγαλύτερης σημασίας ή να παίρνει τη μορφή σοβαρότερων παθολογικών εξεργασιών ,όπως είναι οι υπερπλασίες,οι χρονιες φλεγμονές με εκφυλίσεις,οι αυτοάνοσες διαδικασίες,κ.α.

 

Όσον αφορά τα αποφρακτικά αίτια, τα οποια τυχόν δημιουργούν ή συντηρούν την χρόνια φλεγμονή (λιθίαση, υπερπλασία προστάτη,κ.α),η Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε πολλές περιπτώσεις στον μετριασμό τους εφόσον βέβαια έχει την απαραίτητη πίστωση χρόνου ανάλογα με την συμβουλή και τις οδηγίες του Ειδικου Ουρολόγου Ιατρού.Ανάλογα μπορεί να βοηθήσει και όσες περιπτώσεις υπογονιμότητας εχουν σαν υπόβαθρο μια χρόνια προστατίτιδα.

Επιστροφή