Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.grr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr

Καλωσήλθατε στην Ομοιοπαθητική !


ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΥΓΕΙΑΣ

Θεσσαλονίκη

τηλ:   2310 94 49 49

e-mail: pathan@otenet.gr

Δρ Τάσος Βαρθολομαίος

Ομοιοπαθητικός - Ιατρός Ιστοπαθολόγος

MD , PhD, MFHom, DIHom, HMD, FBIH,GMC UK Registered with Licence to Practise,με τακτική ετήσια αξιολόγηση ως Μέλος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου

Tακτικο Μέλος Βρετανικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Faculty of Homeopathy, M.Bρετανία, MFHom)

περισσότερα more

EΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  -ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Επιτρέπεται η χρήση συμβατικών φαρμάκων στη διάρκεια της Ομοιοπαθητικής αγωγής;

Ασφαλώς ΝΑΙ, δεδομένου ότι

 • δέν υπαρχει ουδεμία αλληλεπίδραση μεταξυ των ομοιοπαθητικών και των συμβατικών φαρμάκων

 • η χρήση συμβατικών φαρμάκων αποτελει πεδίο επιλογής και ευθύνης αποκλειστικά του ιατρου της Συμβατικής Ιατρικής

 

 

Αληθεύει  ότι  με την Ομοιοπαθητική επιδεινώνεται  αρχικά η  κατάσταση τής  υγείας τού ασθενούς ;

 

ΟΧΙ, ΒΕΒΑΙΑ!Το προνόμιο των επιδεινώσεων, παρενεργειών και επιπλοκών μπορούν να έχουν μόνον χημικά φάρμακα σε τοξικές δόσεις,  και βέβαια τα Ομοιοπαθητικά δεν είναι χημικά φάρμακα.Tα Ομοιοπαθητικά "φάρμακα" δεν εμπεριέχουν ούτε ίχνος χημικής ουσίας με φαρμακολογική δράση,ετσι ώστε δεν είναι δυνατόν να προκαλέσουν οιασδήποτε μορφής επιδείνωση, έστω και παροδική,στην υγεία του ασθενή.

περισσότερα more

NEA-EΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

O Δρ Τάσος Βαρθολομαίος  εχει αναπτυξει, με βαση την Κλινική Ομοιοπαθητική Φαρμακολογια και τη Σύγχρονη Ομοιοπαθητική Ιατρική Βιβλιογραφία, δικες του Ομοιοπαθητικές Συνθέσεις με εξειδίκευση στις παθοφυσιολογικές διαταραχές που υπεισέρχονται στην πορεία  πολλών παθήσεων και διαταραχών υγείας,όπως ενδεικτικά:

 

Σκλήρυνση κατά πλακας-Νόσος του κινητού νευρώνα και άλλες συναφείς εκφυλιστικες νευρολογικές παθήσεις

 

Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια

 

Οστεοπόρωση

 

 

 

 

Οστεοαρθρίτιδα –Εκφυλιστικές διεργασιες σπονδυλικης στήλης,ιερολαγονιων αρθρώσεων, ισχίου,γόνατου,κα

 

Ίλιγγοι

 

 

 

 

Τριχόπτωση μαλλιων-Αλωπεκία-Έκτοπη τριχοφυϊα

 

Θυρεοειδοπάθειες

 

Πάντοτε η ομοιοπαθητική αγωγή είναι εξατομικευμενη και οι χρησιμοποιούμενες ομοιοπαθητικες συνθέσεις μοναδικές για τον κάθε ασθενή.

 

Ήδη απο πολλων ετών η Ομοιοπαθητική εφαρμόζεται με επιτυχία  σε Νοσοκομεία πολλών κρατών,ιδιαίτερα στη Ν.Αμερική και στη ΝΑ Ασία,ενω και η Έρευνα σε γνωστα Ιατρικά Ακαδημαϊκα Κεντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ ειναι ήδη προχωρημενη,

με αποτέλεσμα να εμπλουτίζεται συνεχώς η τεκμηριωμενη Ομοιοπαθητικη Ιατρική Βιβλιογραφία,δείγματα της οποίας υπαρχουν στην σχετικη σελίδα "ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ- ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ" της ιστοσελίδας αυτης

περισσότερα more


Ιπποκρατική Ιατρική, Ομοιοπαθητική, Σύγχρονη Ιατρική
Αρχική /

NEA-EΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ  και "ΚΛΑΣΣΙΚΗ" ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

 

Θα πρεπει όλοι οι ασθενεις που ενδιαφέρονται για Ομοιοπαθητική αγωγή να είναι ενημεροι για τα επισημα θεσμικα δεδομένα στην Ελλαδα και στην Ευρωπαϊκη Ένωση σχετικα με τα Ομοιοπαθητικα «φάρμακα» και την σύννομη επαγγελματική άσκηση  της Ομοιοπαθητικής.

 

Kαταρχην ο όρος «Κλασική Ομοιοπαθητική» εχει χρησιμοποιηθει μεχρι σημερα αυθαιρετα και δεν υφισταται σε καμμια απολυτως Φαρμακοποιϊα και σε καμμια απολυτως νομοθεσία στην Ευρωπαϊκη Ένωση και στην Ελλαδα .

 

Ο αποκλειστικός όρος που χρησιμοποιείται θεσμικα είναι «Ομοιοπαθητική»,ενώ  το προθεμα «Κλασσικη» αναγκαστικα διαχωριζει  «πιστους» και «αιρετικους» ομοιοπαθητικους και ασφαλως προβάλλει αυτόν  ο οποίος αυτοχρίεται «κλασσικός», ουσιαστικα δηλαδη εκφραζει αναχρονιστικές και αντιεπαγγελματικές αντιλήψεις και μόνον.

 

Αρκει η συσχετιση με ένα Καρδιολόγο,π.χ,ο οποιος θα προβαλλοταν  σαν «Κλασσικος Καρδιολόγος»,κατι που συνιστα αθεμιτο επαγγελματικο ανταγωνισμο, διοτι υποδηλώνει ότι ο "Κλασσικός" είναι πολυ πιο αξιόπιστος απο τους άλλους Καρδιολόγους.Το ίδιο ακριβώς θα πρεπει να ισχύει και για τους Ιατρούς-Ομοιοπαθητικούς,οι οποιοι αναγκαία και στην εφαρμογή της Ομοιοπαθητικής διέπονται απο την ίδια ακριβώς Ιατρική Δεοντολογία,οπως και οι συνάδελφοί τους Καρδιολογοι, Χειρουργοί,κτλ.

 

Σε καθε περιπτωση ο οιοσδηποτε Ιατρός εφαρμόζει επαγγελματικά την Ομοιοπαθητική  θα πρέπει να μη χρησιμοποιει ως πρόθεμα τον όρο "Κλασσική" ή "Κλασσικός" στην περιγραφη των τιτλων και υπηρεσιων του,διοτι αυτο συνιστα διακριτική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορα έναντι των λοιπων συναδέλφων του που εφαρμοζουν την Ομοιοπαθητική  απλα ως "Ιατροί- Ομοιοπαθητικοί", οπως υπαγορεύει ο νόμος

 

Επισης αντιεπαγγελματικη  είναι και η δημόσια,υποτίμηση, διασυρμός,κτλ διαφορων μορφων Ομοιοπαθητικής πλην αυτης που θεωρει ο οιοσδηποτε υπόλογος, φυσικο προσωπο ή επιστημονικη εταρεια,κτλ, ως "Κλασσική", πολυ περισσοτερο όταν οι μορφές αυτες ειναι επισημα αναγνωρισμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση,οπως κατεξοχήν η χρηση Ομοιοπαθητικών Συνθεσεων με βαση την Κλινικη Ομοιοπαθητικη Φαρμακολογια. και την Επισημη Φαρμακοποιία της Ευρωπαϊκης Ένωσης.

 

Οι ασθενείς θα πρεπει να επικεντρώνουν πρώτιστα στους κρατικά αναγνωρισμένους, στην ΕΕ,  Τίτλους στην Ομοιοπαθητική,και ασφαλώς στην συνολική Ιατρική Εκπαίδευση και Εμπειρία του καθε Ιατρού-Ομοιοπαθητικού

   

Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ δίνει πρώτιστη σημασία στην σωστη Ενημέρωση των ασθενών ,με έμφαση στη σύγχρονη ιατρική βιβλιογραφία και ειδησεογραφια,στην οποία παντοτε παραπέμπει με τον σχετικο διαδικτυακό σύνδεσμο(link)

ΝΕΑ-EΙΔΗΣΕΙΣ Απο τον ΔΙΕΘΝΗ ΤΥΠΟ ΥΓΕΙΑΣ πάνω σε ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ,που ενδιαφέρουν ΟΛΟΥΣ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ANTIKΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ THUJA, που χρησιμοποιείται συχνα στην ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Τitle:Pro-apoptotic and anti-angiogenic properties of the α / β-thujone fraction from Thuja occidentalis on glioblastoma cells. Citation : Journal of Νeuro-oncology, 22 February 2016, 1573-7373.

Torres A1, Vargas Y1, Uribe D1, Carrasco C2, Torres C2, Rocha R1, Oyarzún C1, San Martín R1, Quezada C3.

Περιληψη.

Ο πιο επιθετικός τύπος εγκεφαλικού όγκου είναι το πολύμορφο γλοιοβλάστωμα, το οποίο μέχρι σήμερα παραμένει ανίατο. Το Thuja occidentalis χρησιμοποιείται στην Ομοιοπαθητική για τη θεραπεία του καρκίνου, ωστόσο, ο μηχανισμός δράσης παραμένει άγνωστος. Ξεκινήσαμε να μελετήσουμε τα αποτελέσματα  κλασμάτων thujone του Thuja επί του γλοιοβλαστώματος χρησιμοποιώντας in vitro και in vivo μοντέλα.

Βρήκαμε ότι το κλάσμα α/β-thujone μειώνει την βιωσιμότητα των καρκινικών κυττάρων και επιδεικνύει μία ισχυρή αντιπολλαπλασιαστική, προαποπτωτική και αντιαγγειογενετική δραση in vitro.

In vivo δοκιμασίες έδειξαν ότι το κλάσμα α / β-thujoneπροάγει την υποχώρηση της νεοπλασίας και καταστέλλει τους  δείκτες αγγιογένεσης VEGF, Ang-4 και CD31 εντός του όγκου.

 

 

Η Υγεία στα Χρόνια της Κρίσης

Iδιαίτερα,έμφαση δίνεται-και πρέπει να δίνεται-στα σοβαρά προβλήματα Υγείας, οργανικά και ψυχοσωματικά,που έχουν πάρει επιδημική μορφή στα χρόνια της "Κρίσης" στην Ελλάδα.Τα ομοιοπαθητικά ιστορικά ανιχνεύουν πολύ ουσιαστικές πτυχές της παθογένειας των νοσημάτων,που ειναι άγνωστες στην ιατρική τεχνολογία και την πολύ πρωτόγονη, ακόμη, "πρόληψη" των χρόνιων παθήσεων και την ρομποτοποιημένη αντιμετώπιση σοβαρών διαταραχών,στο υπόστρωμα των οποίων βρίσκεται η κοινωνικο-οικονομική καταπίεση,όπως κατεξοχήν βιώνεται απο τους Έλληνες πολίτες.

Η ομοιοπαθητική προσέγγιση δίνει μιά ουσιαστική βοήθεια τόσο στην πρόληψη όσο και στην θεραπεία αυτων των επιδημικών πλέον ασθενειών, που ξεκινούν απο τα βαθύτερα στρώματα  της ψυχοσωματικής ταυτότητας και της θεμελιώδους  δυναμικής  για  κοινωνική ασφάλεια, επικοινωνία και δημιουργικότητα.

 

 

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

 

O καρκίνος ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους από νόσο σε παιδιά μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής. Κάθε χρόνο εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο τουλάχιστον 160.000 χιλιάδες νέες περιπτώσεις καρκίνου και λευχαιμίας σε παιδιά. Ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα μεγαλύτερος διότι σε πολλές χώρες δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής των περιστατικών καρκίνου παιδιών ή ακόμη δεν καταγράφονται ορθά. Σαφής συμμετοχή της κληρονομικότητας, με εξαίρεση το ρετινοβλάστωμα (όγκος του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του οφθαλμού), δεν έχει αποδειχθεί. Υπάρχουν, βεβαίως, ορισμένα κληρονομικά συνδρομα, τα οποία προδιαθέτουν στην ανάπτυξη καρκίνου σε παιδιά και εφήβους ,όπως το  σύνδρομο Down και η νευροϊνωμάτωση .

Μια μελέτη που διεξήχθη σχετικά με τη χρήση της Ομοιοπαθητικής στην Παιδιατρική Ογκολογία στη Γερμανία έδειξε συχνή και αποτελεσματική εφαρμογή της. Η Ομοιοπαθητική είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη Συμπληρωματική Ιατρική στην Παιδιατρική Ογκολογία στη Γερμανία. Σε σύγκριση με άλλες θεραπείες Συμπληρωματικής Ιατρικής, η ικανοποίηση των ασθενών και των δικών τους  από την Ομοιοπαθητική φαίνεται ότι είναι πολύ υψηλότερη.Το αντιστοιχο άρθρο είναι:

Längler A et  al. Use of homeopathy in pediatric oncology in Germany. Evid Based Complement Alternat Med 2011:867151. 2011

Στην «Ομοιοπαθητική Φροντίδα Υγείας» εφαρμόζεται, σαν Συμπληρωματική Θεραπευτική, η Κλασσική Κλινική Ομοιοπαθητική,  η  οποια μπορεί να πλαισιώνει κατά τον καλύτερο τρόπο το έργο της Ογκολογικής Θεραπευτικής Ομάδας,να βελτιώνει σημαντικά τις φυσιολογικές διαδικασίες άμυνας τόσο στο σύνολο του οργανισμού όσο και στα πάσχοντα όργανα και μέρη του σώματος,την συνολικη ευεξία και ποιότητα ζωής,σε τελευταία ανάλυση αυτή την ίδια την Πρόγνωση.

Στα παιδιά συχνότερες μορφές καρκίνου είναι η οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία (26%), οι όγκοι εγκεφάλου (21%), το νευροβλάστωμα (7%) και το μη Hodgkin λέμφωμα (6%). Στους εφήβους αντίστοιχα είναι το λέμφωμα Hodgkin (15%), ο καρκίνος θυρεοειδούς (11%), οι όγκοι εγκεφάλου (10%) και οι όγκοι όρχεος (8%).Τα συμπτώματα δεν είναι ειδικά και παρατηρούνται σε πολλά νοσήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Χρησιμοποιειται  συνήθως καποιος συνδυασμός χημειοθεραπείας, χειρουργικής παρέμβασης, ακτινοθεραπείας με βάση πρωτόκολλα ,που στηριζονται κυριως σε κλινικοπαθολογικές έρευνες Φαρμακευτικών Εταιρειών.

Ο καρκίνος ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη πάθηση κατά τη σχολική και προσχολική ηλικία. Μόνο τα ατυχήματα ευθύνονται για περισσότερους θανάτους σε αυτές τις ηλικίες.Ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στην παιδική ηλικία είναι η λευχαιμία,ενω το 20% περίπου των καρκίνων στην παιδική ηλικία είναι κακοήθης όγκος στον εγκέφαλο. Άλλοι καρκίνοι που εντοπίζονται συχνά σε παιδιά είναι παιδικά λεμφώματα, νόσος του Hodgkin, σαρκώματα του Ewing, ρετινο-βλαστώματα, ραβδομυοσαρκώματα και ηπατοβλαστώματα. Λιγότερο συχνοί καρκίνοι που συμβαίνουν στα παιδιά είναι όγκος στους νεφρούς (όγκος του Wilm), καρκίνος του νευρικού συστήματος (νευροβλάστωμα) και καρκίνος των οστών (οστεοσάρκωμα).Τα αίτια αυτών των καρκίνων παραμένουν στο μεγαλύτερο μέρος τους άγνωστα με την προσεγγιση της συμβατικής ιατρικής.

Από τη στιγμή που το στάδιο της νόσου προσδιοριστεί ολικά, η θεραπευτική ομάδα δομεί ένα σχέδιο,βασει πρωτοκολλων, το οποίο σκιαγραφεί τον τύπο θεραπείας, τη συχνότητα με την οποία το παιδί θα λαμβάνει θεραπεία καθώς και τη διάρκεια αυτής.

Κατά την διάρκεια της θεραπείας πρέπει  επιπλέον να αντιμετωπιστούν πολλά άλλα προβλήμτα,όπως:

 • επανειλημμένες εισαγωγές στο νοσοκομείο, λόγω λοιμώξεων ή άλλων επιπλοκών.
 • παρενέργειες  της χημειοθεραπείας (π.χ. τριχόπτωση, ναυτία, εμετοί, έλκη στην στοματική κοιλότητα).
 • παρενέργειες της ακτινοθεραπείας (π.χ. τριχόπτωση, ερεθισμός του δέρματος, ναυτία, εμετοί).
 • παρενέργειες της χειρουργικής επέμβασης.
 • αλλεργικές αντιδράσεις
 • τροποποιήσεις στις σχολικές και κοινωνικές δραστηριότητες.
 • αποτυχία θεραπειών.

Τα ασυνήθιστα σημεία ή συμπτώματα που πρέπει να οδηγούν τους γονείς στο να ζητούν τη συμβουλή του παιδίατρου τους περιλαμβάνουν:

 1. Eμφάνιση μια μάζας, ογκιδίου, ή ενός πρηξίματος σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος του παιδιού (πρόσωπο, λαιμό, μασχάλη, κοιλιά, βουβωνικές χώρες, όρχεις, πόδια)
 2. Ανεξήγητη χλωμάδα
 3.     Aπώλεια της συνήθους ενεργητικότητας του παιδιού, επίμονη κούραση
 4.  Απότομες αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού
 5.          Ξαφνική εμφάνιση μωλώπων στο παιδί ή άλλων αιμορραγικών σημείων
 6.     Επίμονος, εντοπισμένος πόνος ή δυσκολια βαδισης του παιδιού
 7.     Ανεξήγητος παρατεταμένος πυρετός ή άλλη πάθηση του παιδιού
 8.      Επαναλαμβανόμενες μολύνσεις
 9.      Συχνοί πονοκέφαλοι που συχνά μπορεί να συνοδεύονται από εμετούς, ιδιαίτερα το πρωί
 10.      Ξαφνικές αλλαγές στα μάτια όπως στραβισμός και αλλαγές στην όραση του παιδιού, διπλωπία
 11.     Εμφάνιση προβλημάτων στην ισορροπία του παιδιού
 12.    Ανεξήγητη, υπερβολική ή γρήγορη απώλεια βάρους του παιδιού.

 

Η ύπαρξη τέτοιων σημείων και συμπτωμάτων δεν δείχνει αναγκαστικά ότι το παιδί έχει κάποια μορφή καρκίνου αλλά επιβάλλει να γίνουν οι εξετάσεις που θα αποκλείσουν ή όχι, ένα τέτοιο ενδεχόμενο.Ο καρκίνος στο παιδί είναι μια σοβαρή, απειλητική για τη ζωή του παιδιού, νόσος, που χρειάζεται χρόνο και κατάλληλη, εξειδικευμένη θεραπεία. Όμως η αξιολόγηση υπόπτων συμπτωμάτων και ευρημάτων μπορεί να οδηγήσει στην έγκαιρη διάγνωση, γι' αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Ο σκοπός της θεραπείας του παιδικού καρκίνου δεν είναι μόνο η ίαση, αλλά και η διατήρηση της ποιότητας ζωής, η ψυχολογική και ψυχοκοινωνική ευεξία των νεαρών ασθενών, καθώς η κατάθλιψη είναι μια από τις πιο κοινές ψυχιατρικές διαταραχές του παιδικού καρκίνου, ως αποτέλεσμα της απώλειας του φυσιολογικού ρυθμού ζωής, λόγω της νόσου και των παρενεργειών από τη μακρόχρονη θεραπεία.

 

ΝΕΑ

Απο τον ΔΙΕΘΝΗ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΥΠΟ:

Chronic Symptoms After HPV Vaccination/Χρόνια Συμπτώματα μετα απο Εμβολιασμό για HPV

Ο Jesper Mehlsen, MD, διευθυντής έρευνας στο Ερευνητικό Κέντρο / Ερευνητικη Μονάδα για την Συγκοπή στο Νοσοκομείο Frederiksberg, Δανία, δήλωσε ότι στην μονάδα Συγκοπής έχουν εξετάσει περίπου 250 νεαρά κορίτσια και γυναίκες με συμπτώματα που άρχισαν σε  λιγότερο από 2 μήνες μετά τον εμβολιασμό.Μερικές από αυτές τις περιπτώσεις έχουν καταγραφεί από την ομάδα Frederiksberg Νοσοκομείο στην ιατρική βιβλιογραφία ((Int J Vaccines Vaccin. 2015,1:00003;Dan Med J. 2015;62:A5064; and Vaccine. 2015;33:2602-2605).Οι ερευνητές περιγράφουν μια "συλλογή από συμπτώματα συμβατά με έντονη δυσλειτουργία του αυτονόμου νευρικού συστήματος σε συνδυασμό με σοβαρή κεφαλαλγία, υπερβολική κόπωση, γνωστική δυσλειτουργία, γαστρεντερικές ενοχλήσεις, και διάχυτο πόνο του νευροπαθητικού χαρακτήρα."

"Υποψιαζόμαστε μια σύνδεση με το εμβόλιο κατά του HPV,κατι που  οφείλεται στην στενή χρονική συσχέτιση με αυτό και την έλλειψη εναλλακτικών εξηγήσεων," δηλωσε ο Δρ Mehlsen στο Medscape Medical News.

 

ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τον Ιανουάριο του 2013, το Ελβετικό Ιατρικό Συμβούλιο, πραγματοποίησε μια ανεξάρτητη αξιολόγηση υπό την αιγίδα της Διάσκεψης των Υπουργών Υγείας των Ελβετικών Καντονίων, του Ελβετικού Ιατρικού Συλλόγου, και της Ελβετικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών,και έλαβε την εντολή να προετοιμάσει μια ανασκόπηση του μαστογραφικού ελεγχου (http:/ /www.nejm.org/ doi/full/ 10.1056/ NEJMp1401875 )

Στο Ελβετικό Ιατρικό Συμβούλιο έκανε εντύπωση το ότι δεν ήταν καθόλου προφανές ότι τα οφέλη του προσυμπτωματικού ελέγχου με μαστογραφία υπερκαλύπτουν τις ζημίες.Ενδεικτικά,η  πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη, μετά από 25 χρόνια παρακολούθησης, της Canadian  National Breast Screening Study, διαπίστωσε ότι σε 106 από τις  484 περιπτωσεις στις οποιες  ανιχνεύθηκε «καρκίνος» ,δηλαδη στο 22% των περιπτωσεων, υπήρξε υπερδιάγνωση. Αυτό σημαίνει ότι οι 106 αυτές υγιείς γυναίκες  αντιμετωπισθηκαν  θεραπευτικά για καρκίνο του μαστού χωρίς λόγο, κατι το οποίο οδήγησε σε περιττές χειρουργικές επεμβάσεις, ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία, ή κάποιο συνδυασμό αυτών των θεραπειών( Miller AB, Wall C, Baines CJ, Sun P, To T, Narod SA. Twenty five year follow-up for breast cancer incidence and mortality of the Canadian National Breast Screening Study: randomised screening trial. BMJ 2014;348:g366-g366)

Η έκθεση της Ελβετικής Ιατρικής συμβουλίου δόθηκε στη δημοσιότητα στις 2 του Φεβρουαρίου του 2014 (www.medical-board.ch). Επομένως, το τμήμα συνέστησε να μην θεσπισθούν νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου συστηματικής μαστογραφίας και να τοποθετηθει στα υπάρχοντα προγράμματα ένας χρονικός περιορισμός. Επιπλέον, ορίζεται ότι η ποιότητα όλων των μορφών του μαστογραφικού ελέγχου θα πρέπει να αξιολογείται  και ότι σαφής και αντικειμενική πληροφόρηση θα  πρέπει να παρέχεται στις γυναίκες σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους του προσυμπτωματικού μαστογραφικού ελέγχου (http://www.medscape.com/viewarticle/823781#vp_1)

 

Σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών: Πού οφείλεται, ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου

Το ΣΥΩ μέτριας μορφής εκδηλώνεται σε ποσοστό 3-6%, ενώ το σοβαρό ΣΥΩ σε ποσοστό 0.2-2% του συνόλου των γυναικών που εντάσσονται σε προγράμματα εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Το ΣΥΩ εμφανίζεται είτε 3-7 ημέρες μετά την ωοληψία (πρώιμη έναρξη), είτε σαν αποτέλεσμα επερχόμενης κύησης, ιδίως πολύδυμης, 12-17 ημέρες μετά την ωοληψία (όψιμη έναρξη).

 

 

EV-D68:ο εντεροϊός που σήμανε συναγερμό σε ΗΠΑ και Καναδά και παρουσιάστηκε μόνο σε εμβολιασμένα παιδιά.

http://www.geopolitics.com.gr/2014/12/ev-d68.html

 

ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Συμφωνα με εμπεριστατωμενη μελέτη στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ, κάθε χρόνο πεθαίνουν πάνω από 300.000 (τριακόσιες χιλιάδες) άνθρωποι σε Ευρωπαϊκη Ενωση και ΗΠΑ από συνταγογραφούμενα Φάρμακα:

http://ethics.harvard.edu/blog/new-prescription-drugs-major-health-risk-few-offsetting-advantages

 

Chronic Symptoms After HPV Vaccination /Χρόνια Συμπτώματα μετα απο Εμβολιασμό για HPV

Ο Jesper Mehlsen, MD, διευθυντής έρευνας στο Ερευνητικό Κέντρο / Ερευνητικη Μονάδα για την Συγκοπή στο Νοσοκομείο Frederiksberg, Δανία, δήλωσε ότι στην μονάδα Συγκοπής έχουν εξετάσει περίπου 250 νεαρά κορίτσια και γυναίκες με συμπτώματα που άρχισαν σε  λιγότερο από 2 μήνες μετά τον εμβολιασμό.Μερικές από αυτές τις περιπτώσεις έχουν καταγραφεί από την ομάδα Frederiksberg Νοσοκομείο στην ιατρική βιβλιογραφία ((Int J Vaccines Vaccin. 2015,1:00003;Dan Med J. 2015;62:A5064; and Vaccine. 2015;33:2602-2605).

"Υποψιαζόμαστε μια σύνδεση με το εμβόλιο κατά του HPV,κατι που  οφείλεται στην στενή χρονική συσχέτιση με αυτό και την έλλειψη εναλλακτικών εξηγήσεων," δηλωσε ο Δρ Mehlsen στο Medscape Medical News.

ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

......η ποιότητα όλων των μορφών του μαστογραφικού ελέγχου θα πρέπει να αξιολογείται  και σαφής και αντικειμενική πληροφόρηση θα  πρέπει να παρέχεται στις γυναίκες σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους του προσυμπτωματικού μαστογραφικού ελέγχου

http://www.medscape.com/viewarticle/823781#vp_1,

Abolishing Mammography Screening Programs? A View from the Swiss Medical Board

Nikola Biller-Andorno, M.D., Ph.D., and Peter Jüni, M.D.

N Engl J Med 2014; 370:1965-1967

 

Επιβαρυμένοι οι Ελληνες από την ακτινοβολία -Λόγω αξονικών τομογραφιών

OI ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΙ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΚΗ ΤΥΧΗ!

 

H ΡΥΘΜΙΣΗ  ΛΙΠΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΤΑΤΙΝΕΣ ΔΕΝ ΕΛΑΤΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΡΔΙΟΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΜΑΤΩΝ !

Χρόνια Συμπτώματα μετα απο Εμβολιασμό για HPV

ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών: Πού οφείλεται, ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου

EV-D68:ο εντεροϊός που σήμανε συναγερμό σε ΗΠΑ και Καναδά και παρουσιάστηκε μόνο σε εμβολιασμένα παιδιά

 

 

ENHMEΡΩΣΗ για ΠΟΛΥΧΡΗΣΤΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ

Δίνονται μερικά παραδείγματα πολύχρηστων ομοιοπαθητικών «φαρμάκων», για τα οποία υπενθυμίζεται ότι είναι φορείς βιοφυσικά αποτυπωμένης ειδικής φαρμακολογικής πληροφορίας, που απευθύνεται στον αμυντικό μηχανισμό, χωρις να περιέχουν οιαδήποτε  φαρμακολογικά δραστική χημική ουσία

 

Gelsemium sempervirens

 

Η κατάσταση Gelsemium αφορά αυτούς που παραλύουν από την ταραχή και τον φόβο τους, πριν και κατά τη διάρκεια ενός σπουδαίου γεγονότος ή διαδικασίας, όπως είναι οι εξετάσεις, οι δημόσιες παρουσιάσεις, μια χει­ρουργική επέμβαση, αθλητικοί αγώνες, κ.ά. Εκδηλώνεται με μεγάλη αδυ­ναμία μέχρι παράλυση, λιποθυμική τάση, έντονη εσωτερική τρεμούλα, συ­χνουρία, διάρροια, έξαψη, βραδυκαρδία και κυκλοφορική αστάθεια, λιγό­τερο ή περισσότερο δηλαδή ανταποκρίνεται η συνολική εικόνα σε μια έντονη παρασυμπαθητικοτονική αντίδραση. Είναι η γνωστή αντίδραση, που χαρακτηρίζει το λεγόμενο «τρακ». Από την άλλη πλευρά, κατάσταση Gelsemium παρατηρείται πολύ συχνά σε γριπώδη σύνδρομα, με κύρια χα­ρακτηριστικά τη μεγάλη κούραση που δεν επιτρέπει την έγερση, ρίγη που διατρέχουν πάνω-κάτω τη σπονδυλική στήλη και μεγάλο βάρος στα μάτια, το κεφάλι, τα άκρα, νωθρότητα, απάθεια, ανακούφιση από την ούρηση, στην οποία αποβάλλουν άφθονα άχροα ούρα. Συνήθως τέτοια κλινική ει­κόνα εξελίσσεται αργά, όταν ο καιρός ζεσταίνει και μάλιστα σε ανθρώ­πους που ζουν σε υπερθερμαινόμενα σπίτια.

 

Ignatia amara

 

Η κατάσταση που χρειάζεται Ignatia αναπτύσσεται μετά από μεγάλη στε­νοχώρια, ερωτικό χωρισμό ή απώλεια προσφιλούς προσώπου, εργασία μα­κριά από την οικογένεια, έντονη κριτική, μοναξιά, προσβολή, ντροπή. Οι άνθρωποι που τους εκφράζει το φάρμακο είναι εσωστρεφείς, με οξεία αι­σθητική αντίληψη, ιδεαλισμό, ευσυνείδητοι, ανεξάρτητοι, ρομαντικοί, που πληγώνονται εύκολα, αλλά και δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν και έχουν τακτικά ενοχές ή νιώθουν καταπιεσμένοι. Συχνά συγκρατούν πολύ τα νεύρα τους και ξεσπούν με υστερικό τρόπο με θυμό, κλάματα, κτλ. Επειδή συγκρατούν πολύ το έντονο ξέσπασμα που έρχεται από μέσα τους, νιώθουν ένα χρόνιο «πλάκωμα» στο στήθος και «κόμπο» στον λαιμό, αναστενάζουν βαθιά, προσπαθούν «να πάρουν οξυγόνο» ή χασμουριούνται όλη την ημέρα.

Είναι ένα φάρμακο χρήσιμο σε όλες τις φάσεις της ζωής, όπως σε παι­διά με προβλήματα μετά από φόβο ή τιμωρία, έφηβους μετά από ερωτική απογοήτευση, ενήλικους μετά από οποιαδήποτε έντονη στεναχώρια, στην τρίτη ηλικία μετά την απώλεια του συντρόφου ή τον αποχωρισμό από τα παιδιά ή όταν είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίζουν ένα καθημερινό επί­πονο πρόβλημα υγείας. Τα συμπτώματα είναι γενικά αντιφατικά, περίεργα και αλλάζουν γρήγορα. Είναι αυτά που εύκολα οδηγούν σε μακρές κλινι-κοεργαστηριακές εξετάσεις χωρίς τελικά ευρήματα και αποδίδονται σε «νευροφυτικές διαταραχές». Μπορεί να νιώθουν, π.χ. άδειο στομάχι που δεν ανακουφίζεται από την τροφή, πονόλαιμο που βελτιώνεται στην κατά­ποση, πόνους που καλυτερεύουν με την πίεση. Τους πειράζει πολΰ ο κα­πνός του τσιγάρου στο περιβάλλον, αλλά και ο καφές τους φέρνει τρεμού­λα. Έχουν συχνά συνεχή νευρικό βηχά, λιποθυμική τάση, δυσπεψία με έντονο μετεωρισμό, αϋπνία και γυναικολογικές διαταραχές.

 

Lachesis

 

Η κατάσταση Lachesis αφορά αρκετά εκκεντρικά, εξωστρεφή, πολΰ ομιλη­τικά έως φλύαρα άτομα, που εργάζονται σκληρά και ζουν έντονα τη ζωή τους, με ισχυρές συγκινήσεις, που δεν έχουν ενδοιασμό να τις φανερώ­σουν. Όταν καταπιεσθεί αυτή η άμετρη συγκινησιακή παρόρμηση, τότε ακριβώς διαταράσσεται η υγεία τους. Είναι υπερβολικά ζηλότυποι, καχύ­ποπτοι, κλαίνε εύκολα, παθιάζονται και γίνονται εκδικητικοί. Παιδιά που νιώθουν παραγκωνισμένα από τη γέννηση ενός αδελφού, αρρωσταίνουν από τη ζήλια τους και φθάνουν στην κατάθλιψη, την απάτη και τη δηκτική συμπεριφορά. Το κλάμα είναι μια πολύ καλή φυσική διέξοδος, που όταν τη στερηθούν ασθενούν. Σε παρατεταμένο stress γίνονται δύσκολοι στις σχέ­σεις τους, επικριτικοί, καχύποπτοι, επιθετικοί, κάνουν ανεξέλεγκτες σκέ­ψεις και μιλούν χωρίς συνειρμό, ενώ στο τέλος έχουν προβλήματα μνήμης. Η κατάσταση τους επιδεινώνεται με τον ύπνο και το αντιλαμβάνονται αυ­τό όταν ξυπνούν, μερικές μάλιστα φορές αποφεύγουν τον ύπνο για να απο­φύγουν αυτή την επιδείνωση. Είναι ιδιαίτερα ερωτικά άτομα και συχνά γοητευτικά και εντυποοσιακά. Το ερωτικό στοιχείο κυριαρχεί στη ζωή τους, ενώ με τα χρόνια αντικαθίσταται από ένα έντονο θρησκευτικό συναίσθη­μα, που μπορεί να φθάσει τη θρησκοληψία.

Χειροτερεύουν από κάθε μορφή ζέστης και από τον ήλιο, με εξάψεις, συμφορητικούς πονοκεφάλους και καλυτερεύουν στον καθαρό αέρα. Τα συμπτώματα τους εκδηλώνονται περισσότερο το πρωί, στην αριστερή πλευρά του σώματος ή μετακινούνται από αριστερά προς τα δεξιά. Είναι πολύ ευαίσθητα στο άγγιγμα, την πίεση, δεν ανέχονται σφικτά ρούχα στον λαι­μό και στη μέση, έχουν μάλιστα συχνά αίσθημα πνιγμονής, κόμβου στον λαιμό, δυσκαταποσία ή αμυγδαλίτιδες. Επιθυμούν πολύ τα αλκοολούχα πο­τά, όμως τους προκαλούν έξαψη και κεφαλαλγία. Επηρεάζονται εύκολα από την καταπίεση φυσιολογικών τους εκκρίσεων, όπως όταν παίρνουν αποσυμφορητικά φάρμακα για ρινική καταρροή ή αντισυλληπτικά, κορτι­ζόνη για έκζεμα, κτλ. Χαρακτηριστική είναι στις γυναίκες η προεμμηνορ-ρυσιακή επιδείνωση και η σαφής βελτίωση όλων των συμπτωμάτων μόλις έρχεται η περίοδος. Κατάσταση Lachesis μπορεί να παρατηρηθεί σε νέες κοπέλες λίγο προτού ξεκινήσει η πρώτη τους περίοδος.

Θεμελιώδης ποιότητα του φαρμάκου είναι η δυσανάλογα έντονη δρα­στηριοποίηση λειτουργιών, ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με τη δράση των κατεχολαμινών. Στη Γενική Παθολογία αξιοπρόσεκτος είναι ο συσχε­τισμός με μια υπέρμετρη συμπαθητικοτονική αντίδραση που ακολουθείται από αγγειακή συμφόρηση, με αναλογίες σε ευρύ φάσμα διαταραχών, από ιδιοπαθή υπέρταση μέχρι στάση στο σύστημα της πυλαίας ή παράλυση του αγγειακού τόνου από τοξικά, ενδεχομένως σηπτικά, αίτια.

 

Lycopodium

 

Καταστάσεις που αφορούν το φάρμακο έχουν σχέση με θυμό που συγκρα­τείται, κοινωνική ανασφάλεια, κόμπλεξ κατωτερότητας, αλλά αξιοσέβαστο κοινωνικό προσωπείο, προσκόλληση στις παραδόσεις και στους θεσμούς, ταυτόχρονη επιθυμία και φόβο δημόσιας εμφάνισης, καλούς θερμούς τρό­πους, αλλά συγκινησιακή ρηχότητα, διστακτικότητα στους ξένους και δι­κτατορική συμπεριφορά στους οικείους. Αφορά επίσης ανθρώπους του γραφείου, χωρίς διάθεση για σωματική άσκηση, που εργάζονται συστημα­τικά για να κάνουν καριέρα, ενώ αποφεύγουν τον γάμο και τις συναφείς υποχρεώσεις. Αντιπαθούν τις αλλαγές και τους νεωτερισμούς, είναι συντη­ρητικοί, θέλουν να επιδεικνύουν τη γενναιοδωρία τους ή την ισχύ τους και να δέχονται φιλοφρονήσεις. Παρόλο που νιώθουν έντονη ανησυχία πριν από μια δημόσια εμφάνιση ή μια κοινωνική συγκέντρωση, εντούτοις από τη στιγμή που συμμετάσχουν τα καταφέρνουν πολύ καλά και εμπνέουν θαυμα­σμό, θεωρούνται μάλιστα πρόσωπα δυναμικά και αξιόπιστα. Συγκρατούν τα αισθήματα τους, αποφεύγουν να συγκρουσθούν και προτιμούν την οδό της συναλλαγής και του παρασκηνίου. Στο σπίτι θέλουν να μένουν μόνοι, αρκεί σε κάποιο άλλο χώρο να υπάρχει κάποιο άλλο άτομο.

Χορταίνουν πολύ εύκολα και είναι πολΰ συχνά δυσπεπτικοί. Επιθυ­μούν πολύ τα γλυκίσματα, τα αμυλώδη, τη σχεδόν καυτή τροφή, ενώ τα συ­μπτώματα τους είναι κατά κάνονα δεξιόπλευρα. Χειροτερεύουν γΰρω στις 4 μ.μ., γι' αυτό και επιζητούν πάντα μεσημεριανή ανάπαυση, αλλά και όταν περάσει η ώρα του φαγητού. Φουσκώνουν εύκολα, ιδιαίτερα μετά από λα­χανικά, όσπρια και θαλασσινά. Μερικές φορές έχουν ανορεξία που περ­νάει τρώγοντας ή έχουν φοβερή όρεξη το βράδυ. Τους πειράζει η κλεισού­ρα και το κρύο, ενώ τους κάνει καλό ο καθαρός αέρας. Από τα συνηθέ­στερα προβλήματα είναι:

    Δυσκοιλιότητα.

    Νυκτερινές κράμπες στις γάμπες.

    Κυστίτιδες και λιθίαση ουροφόρων οδών.

    Δύσοσμες εκκρίσεις.

    Έντονοι βορβορυγμοί μετά το φαγητό.

    Αλωπεκία ή πρόωρο άσπρισμα των μαλλιών.

 

Nitricum acidum

 

Οι ανθρώπινοι τύποι που εκφράζονται από αυτό το φάρμακο είναι εμπα­θείς, ευερέθιστοι, ευέξαπτοι, μίζεροι, παραπονιάρηδες, εντυπώνουν τις προσβολές που τους γίνονται, εκδικητικοί, πεισματάρηδες, ανυπόμονοι, ιδιαίτερα κακόκεφοι το πρωί, έτοιμοι πάντα για καβγά και μνησίκακοι. Ποτέ δεν ζητούν συγνώμη, αλλά πάντα ψάχνουν για κάποιο νέο «εχθρό» για να αρπαχτούν. Τρώγονται κυριολεκτικά με τα ρούχα τους, γκρινιάζουν και οι γύρω τους αποφεύγουν. Είναι πολύ ανήσυχοι για την υγεία τους και συμβουλεύονται πολλούς γιατρούς γιατί δύσκολα εμπιστεύονται τις δια­γνώσεις που γίνονται, ιδιαίτερα αν αυτές απομακρύνουν την περίπτωση να υπάρχει κάτι το σοβαρό.

Τους αρέσουν πολύ οι παχιές και αλμυρές τροφές, ενώ αποστρέφονται τα τυριά. Η αναπνοή και οι εκκρίσεις τους είναι δύσοσμες, ενώ το δέρμα τους σκίζεται εύκολα και οι πόνοι τους έχουν την ποιότητα του τσιμπήμα­τος. Έχουν δυσανεξία στο κρύο, στον καθαρό αέρα, στην έλλειψη πολύω­ρου ύπνου, αλλά και σε πολλά φάρμακα ή χημικά. Τα ούρα τους επίσης έχουν πολύ άσχημη οσμή. Συχνά παρουσιάζουν ραγάδες στα φυσικά ανοίγματα του σώματος, που είναι βαθιές, πονούν πολύ και αιμορραγούν εύκολα. Υπάρχει και μια προδιάθεση για ελκωτικές βλάβες επώδυνες, όπως στη στοματική κοιλότητα. Συνηθισμένα προβλήματα τους είναι τακτικά κρυολογήματα, κυστίτιδα, τραχηλίτιδα, στοματίτιδα, αϋπνίες, ρινορρα­γίες, αιμορροΐδες.

 

Nux Vomica

 

Στην κατάσταση Nux Vomica ή στα άτομα με την ανάλογη ιδιοσυγκρασία προέχουν η εξωστρέφεια, ο εύκολος θυμός, η ευθιξία, η ανυπομονησία, η εριστική, αλλά και ανταγωνιστική διάθεση, η υπερβολική ευαισθησία στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος, η επικριτικότητα, η υπεραπασχόληση με τις δουλειές, οι καταχρήσεις στις μικροαπολαύσεις της ζωής. Τους πειρά­ζει κυρίως η αποτυχία, η υστέρηση, η ντροπή, αλλά και εκνευρίζονται από την ανικανότητα των άλλων, συνήθως συνεργατών ή υπαλλήλων. Ενθου­σιώδεις άνθρωποι και ταυτόχρονα πρακτικοί, μπορεί να φανούν πολύ αυ­στηροί αν τους υποτιμήσουν, αλλά κατά βάθος δεν είναι κακοί και ο θυμός τους περνάει εύκολα με μια καλή κουβέντα. Από την άλλη πλευρά συγκι­νούνται από αυτούς που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και γίνονται συ­χνά γενναιόδωροι. Πεισματάρηδες, παρορμητικοί, με αυτοπεποίθηση και αγωνιστική διάθεση, δεν περιορίζονται εύκολα, αυθόρμητοι και καθόλου ευγενικοί ούτε όμως και υποκριτές. Συνήθως τα προβλήματα τους ξεκινούν είτε επειδή εργάζονται ακατάπαυστα είτε γιατί είναι αναγκασμένοι να κα­ταπνίξουν τον θυμό τους. Πολύ συχνά το φάρμακο είναι το ιδεώδες για τον σύγχρονο, πολυπράγμονα και πολυαπασχολουμενο άνθρωπο, όταν βέβαια το κίνητρο είναι το περισσότερο κέρδος και όχι, βέβαια, μια βασική και απαραίτητη οικονομική επάρκεια.

Τα παιδιά Nux Vomica είναι νευρικά, πεισματάρικα, αντιφατικά και πειρακτικά, αλλά ταυτόχρονα επιθυμούν τη στοργή, θίγονται εύκολα και ζηλεύουν. Μεγαλώνοντας γίνονται δύσκολοι χαρακτήρες και μαλώνουν με όλους. Έχουν, όμως, και την τάση για ξενύχτια και καταχρήσεις.

Κρυώνουν πολύ, αποφεύγουν τον καθαρό αέρα, χειροτερεύουν συνή­θως από την καθιστική ζωή ή/και διαιτητικές καταχρήσεις, κτλ. Οι πρωινές ώρες είναι οι χειρότερες της ημέρας. Συνηθισμένες ενοχλήσεις είναι η οσφυαλγία, οι κολικοί, η δυσκοιλιότητα, οι κράμπες, οι ίλιγγοι, η χρόνια κόπωση, οι κεφαλαλγίες, το έλκος στομάχου και δωδεκαδάκτυλου.

 

Phosphorus

 

Οι ανθρώπινοι τύποι που εκφράζονται από αυτό το φάρμακο είναι χαρα­κτήρες ζωντανοί, ενθουσιώδεις, αυθόρμητοι, ευσυγκίνητοι, που ενδιαφέ­ρονται για τους άλλους, να τους εξυπηρετήσουν, πάντοτε κινούν την προσοχή των άλλων και γίνονται συμπαθητικοί. Παρόλο που φαίνονται πολύ κοινωνικοί, οργανωτικοί και με άριστες δημόσιες σχέσεις, εντούτοις έχουν αρκετούς φόβους, που τους δημιουργούν ανασφάλεια. Ιδιαίτερα τους επη­ρεάζει η μοναξιά και το σκοτάδι στην παιδική ηλικία και τρομάζουν εύκο­λα από ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Από την άλλη πλευρά επηρεάζο­νται εύκολα και αφομοιώνονται σε ένα περιβάλλον, διαχέονται ουσιαστι­κά, με αποτέλεσμα να απορροφούν πολύ πιο εύκολα τα αρνητικά του. Έτσι φτάνουν σε αγχώδεις καταστάσεις, σε μελαγχολία ή, το χειρότερο, στην απάθεια, κάποιες φορές στα όρια ψύχωσης. Η θετική πλευρά του νομί­σματος είναι ότι παρηγοριούνται εύκολα, όπως εύκολα τονώνεται το ηθικό τους και το αίσθημα ασφάλειας στη ζωή από ένα πρόσωπο που ενδιαφέ­ρεται πραγματικά γι' αυτούς.

Επιθυμούν πολύ τα γλυκά, τα κρύα ποτά και πιάτα, τα παγάκια, το πα­γωτό, το κρύο γάλα, τα αναψυκτικά, τα αλμυρά και τα πικάντικα. Έχουν προδιάθεση για προβλήματα σε αλλαγές θερμοκρασίας και καιρού, όταν εργάζονται πολύ σε κομπιούτερ, σε διαιτητικές καταχρήσεις, αλλά και με­τά από αναισθησία, ευαισθησία που είναι πολύτιμο να γνωρίζουν οι αναι­σθησιολόγοι. Έχουν γρήγορο μεταβολισμό και γι' αυτό πεινούν πολύ και διψούν πολύ, συνηθίζουν μάλιστα να έχουν πάντα μαζί τους νερό. Οι εκ­κρίσεις τους γίνονται εύκολα αιματηρές. Συχνές είναι και οι αιμορραγίες, όπως οι επιστάξεις. Παρουσιάζουν φαινόμενα πληθώρας, όπως εξάψεις. Οι πόνοι τους έχουν χαρακτήρα καψίματος, ενώ έχουν τάση για αναιμία και αλωπεκία. Τα κρυολογήματα τους εύκολα κατεβαίνουν στο στήθος. Ο ύπνος, έστω και μικρής διάρκειας, τους ωφελεί πολύ και προτιμούν να κοι­μούνται στο δεξιό πλευρό. Έχουν ευαισθησία των ματιών στο φως και νιώ­θουν έντονα την επίδραση ηλεκτρικών πεδίων.

Συχνά προβλήματα σε αυτές τις ιδιοσυγκρασίες είναι η αναιμία, οι βρογχίτιδες ή και πνευμονίτιδες, η ελκώδης κολίτιδα, ο σακχαρώδης δια­βήτης, η αλωπεκία, οι διαταραχές φώνησης, μηνορραγίες, οι αναγωγές και οι έμετοι.

 

Pulsatilla nigricans

 

Αφορά άτομα με μαλακό, ευγενικό, υποχωρητικό χαρακτήρα, ευσυγκίνητα, αξιαγάπητα, αυθόρμητα, που αποκτούν εύκολα συμπάθειες, τις οποίες και αναζητούν με χάρη και γλυκύτητα. Η έννοια της στοργής και της ηπιότητας είναι κυρίαρχα στοιχεία της προσωπικότητας τους, όπως και η μετα­βλητότητα αλλά και η προσαρμοστικότητα, που αποτρέπει πολλές επικίνδύνες παθολογικές διαδικασίες. Είναι πλάσματα με έντονα τα στοιχεία της θηλυκότητας αλλά και της επιβίωσης. Περισσότερο επηρεάζονται από την αναξιοπιστία των άλλων, την ταπείνωση, τη ζήλια, τη μοναξιά, την απώλεια και ιδιαίτερα τις μεταβατικές φάσεις της ζωής, την εφηβεία και την κλιμα­κτήριο, όπου το φάρμακο έχει πολύ αξιόλογη εφαρμογή. Αγαπούν πολύ τα ήρεμα ζώα, αναζητούν στοργή, επιβεβαίωση και ασφάλεια, που τη βρί­σκουν κάτω από συνθήκες εξάρτησης. Το δέσιμο αυτό αποτελεί, όμως, συ­χνά την αφορμή για κακίες, ζήλιες και έχθρες, που οδηγούν σε συγκρού­σεις, χωρισμούς και μοναξιά. Εύκολα πληγώνονται και τα βάζουν με τον εαυτό τους, όμως δεν εντυπώνουν βαθιά και ξεπερνούν τα δυσάρεστα βιώ­ματα σύντομα. Όλα τους τα προβλήματα, ακόμη και τα συγκινησιακά, όπως η κατάθλιψη, βελτιώνονται πολύ στον καθαρό αέρα και επιδεινώνο­νται το απόγευμα και μάλιστα σε κλειστό, άσχημα αεριζόμενο χώρο. Κλαί­νε εύκολα και δεν το κρύβουν, ίσως ορισμένες φορές για να προσελκύσουν τη συμπάθεια και την παρηγοριά.

Αποφεύγουν τις παχιές τροφές, ενώ επιθυμούν κρύα ποτά και πιάτα. Οι εκκρίσεις τους είναι παχύρρευστες, κιτρινωπές ή κιτρινοπράσινες, οι πόνοι τους μεταναστευτικοί, τα συμπτώματα τους ασταθή και συνεχώς με­ταβαλλόμενα, έχουν άσχημη γεύση, ενώ πολύ χαρακτηριστική είναι η απουσία δίψας. Τους πειράζει εύκολα ο ήλιος, η πλούσια τροφή, το βρέξιμο των ποδιών ή του κεφαλιού, ενώ γενικά οι γυναίκες παρουσιάζουν επι­δεινώσεις προ ή κατά την έμμηνη ρύση. Έχουν ιδιαίτερη προδιάθεση για τροφικές αλλεργίες ή δυσανεξίες, για δυσπεψία, για τροφική δηλητηρίαση, για ηλιοπληξία, για φαρμακευτικές αλλεργίες και γενικότερα για παρε­νέργειες φαρμάκων, ιδιαίτερα των αντισυλληπτικών.

Η θεμελιώδης ποιότητα που διατρέχει το φάρμακο είναι η νωθρότητα μαζί με πληθώρα. Στη Γενική Παθολογία αντιστοιχεί σε υποτονία του τοι­χώματος των αγγείων, σε ορμονικές ανεπάρκειες, σε χρονίζουσες πυώδεις φλεγμονές.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας είναι παραρρινοκολπίτιδες, ουρολοιμώξεις, ωτίτιδες, επιπεφυκίτιδες, χολοκυστοπάθειες, γαστρίτιδες, ρευματοειδής αρθρίτιδα, κιρσοί, χαλάζια, μυκητιάσεις

 

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ, KAΛΛΙΤΕΧΝΕΣ (ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ,  ΧΟΡΕΥΤΕΣ, κτλ), ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ μεΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

Ειδική Ομοιοπαθητική Φροντίδα χρειάζεται για τους Ανθρώπους, των οποίων το επάγγελμα ή/και λειτούργημα σχετίζεται με Δημόσιες Εμφανίσεις και Παρουσιάσεις.Τα προβλήματα μπορεί να είναι οργανικά, ψυχολογικά ή ψυχοσωματικά.Για παράδειγμα μια λαρυγγίτιδα μπορεί άμεσα να οδηγήσει στην ακύρωση μιας εμφάνισης, με μεγάλο οικονομικό ή κοινωνικό επαγγελματικό κόστος. Ένα υπερβολικό άγχος ή φοβία πριν μια δημόσια παρουσίαση μπορεί να οδηγήσει σε επαγγελματική αποτυχία ή απαξίωση.

 

H δημόσια παρουσίαση είναι η πλέον απαιτητική εργασία για το σώμα και την ψυχή.Αυτή η δυναμική απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, δεξιοτεχνία, καλλιέργεια επιδόσεων και ταλέντων, κάτι το οποίο καταναλώνει μεγάλα ποσά σωματικής ή/και νοητικής ενέργειας.Μπορειτε να δειτε ΕΔΩ γιατι πολλες διασημότητες στο χωρο του θεάματος,της Τέχνης,του αθλητισμου,κτλ στηριζουν την προσωπική τους Υγεία στην Ομοιοπαθητικη

Επιστροφή