Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.grr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr

Oμοιοπαθητική Φροντίδα Υγείας

ΧΡΟΝΙΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ  ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

    ΧΡΟΝΙΟ ΣΤΡΕΣ-ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΣΩΜΑΤΟΣ-ΑΘΛΗΣΗ

 

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

Δρ Τάσος Βαρθολομαίος, Ομοιοπαθητικός - Ιατρός Ιστοπαθολόγος ,MD ,PhD, MFHom DIHom, HMD,Tακτικο Μέλος Faculty of Homeopathy, M.Bρετανία

 

 ΑΘΗΝΑ- ΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ-ΕΕ

(Συνεντευξεις με Skype ή τηλεφωνικά)

 

περισσότερα more

EΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  -ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Eρώτηση:Τι μπορεί να προσφέρει η Ομοιοπαθητική στους πάσχοντες απο Καρκίνο;

Απάντηση:Μπορειτε να δείτε ΕΔΩ ενα πλήρες ΑΡΘΡΟ του Δρ Τασου Βαρθολομαίου. Eπισης μπορειτε να δειτε ΕΔΩ δημοσιευση  απο Νοσοκομείο στην Ελβετια για υποχώρηση πρωτοπαθων ογκων και μεταστασεων με Ομοιοπαθητική.Έλληνες ερευνητές διεπίστωσαν σημαντική ενίσχυση καθοριστικών παραμετρων της κυτταρικης ανοσίας σε ασθενείς με προχωρημένο καρκινο με τη χρήση καταλληλων Ομοιοπαθητικών φαρμακολογικών συνθεσεων. Δειτε ΕΔΩ τη σχετικη δημοσιευση σε Διεθνους κυρους Ιατρικο Περιοδικό.

 

Ερώτηση:Έκανα ορμονικές εξετάσεις και εδειξαν ότι η ΤSH(θυρεοειδοτρόπος ορμόνη) είναι 4.87 (0.17 πιο πάνω πτην φυσιολογική τιμή)και η ελευθερη θυροξίνη είναι 1.18(ΦΤ 0.98-1.63). Ο ενδοκρινολόγος μου έδωσε κάποιες αλλες εξετάσεις που έδειξαν ότι τα αντιμικροσωματικά αντισώματα είναι 18.0 (ΦΤ μικρότερο12) και τα αντιθυρεοσφαιρινικα αντισώματα 3 (ΦΤ μικρότερο20). Μου είπε ότι υπάρχει προδιάθεση για θυροειδή καί να ξαναπάω σε 3 μήνες. Ποια είναι η γνώμη σας για ομοιοπαθητική?
 
Απάντηση
 
Τα εργαστηριακά ευρήματα δειχνουν ότι υπάρχουν αυτοαντισώματα που επηρεάζουν αρνητικά τον θυρεοσιδή προς την κατεύθυνση της υπολειτουργίας (υποθυρεοειδισμό).Δεν χρειάζεται να περιμένεις να πειραχθεί σημαντικά ο θυρεοειδής για να μπει η διαγνωση για Hashimoto και να ξεκινήσεις ορμονοθεραπεία .Με σωστα επιλεγμένη , παθολογικα-κλινικά προσανατολισμένη ομοιοπαθητική,στη μεγαλη πλειοψηφία τους αυτα τα λειτουργικά, καταρχήν,προβλήματα αποκαθίστανται στο φυσιολογικό.

 

περισσότερα more

Περιπτώσεις ασθενών

 

Αναλύονται  ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ σε όλο το φάσμα των οργανικών παθήσεων και ψυχοσωματικών προβλημάτων  για μια καλύτερη κατανόηση της Ομοιοπαθητικής προσέγγισης με παραδείγματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάθε περίπτωση στην Ομοιοπαθητική αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα και καμμία αγωγή δεν είναι ίδια με οποιαδήποτε άλλη για το ίδιο πρόβλημα υγείας σε άλλους ασθενείς.Η Κλασσική Ομοιοπαθητική,όπως διαμορφώθηκε επι δεκαετιες μέσα στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας σε πολλές χώρες του κόσμου,συνδυάζει την Ολιστική και Εξατομικευμένη προσέγγιση με την γνώση και αξιολόγηση της Παθολογίας των οργάνων του σώματος,των λειτουργικών τους αλληλουχιων και διασυνδέσεων και εφαρμόζει πάντοτε το "Όμοιο φάρμακο", αυτο που αποδεδειγμένα έχει εξειδικευμενη και εκλεκτική δράση σε όλα τα επίπεδα,στα οποία εξελίσσεται η κάθε νόσος.

 

 

περισσότερα more


Ιπποκρατική Ιατρική, Ομοιοπαθητική, Σύγχρονη Ιατρική
Αρχική /

EΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ -ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

Αληθεύει  ότι  με την Ομοιοπαθητική επιδεινώνεται  αρχικά η  κατάσταση τής  υγείας τού ασθενούς ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

Tόσο ο Hahnemann,όσο και ο Ιπποκράτης,εχουν ως θεμελιώδη αρχή της Ομοιοπαθητικής την ομαλή αποκατάσταση της υγείας χωρίς να υποβάλλεται ο ασθενής σε οιαδήποτε επιβάρυνση. Το προνόμιο των επιδεινώσεων,παρενεργειών και επιπλοκών μπορούν να έχουν μόνον χημικά φάρμακα σε τοξικές δόσεις,  και βέβαια τα Ομοιοπαθητικά δεν είναι χημικά φάρμακα.Tα Ομοιοπαθητικά "φάρμακα" δεν εμπεριέχουν ούτε ίχνος χημικής ουσίας με φαρμακολογική δράση,ετσι ώστε δεν είναι δυνατόν να προκαλέσουν οιασδήποτε μορφής επιδείνωση,έστω και παροδική,στην υγεία του ασθενή.

Θα πρεπει,όμως,να λάβει κανείς υπόψιν τις διαδικασίες αυτοθεραπείας του οργανισμού μέσω εξωτερίκευσης της παθολογίας στην επιφάνεια του σώματος (δερμα,κτλ),οι οποίες θα πρεπει να κινητοποιηθούν ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που καταπιέσθηκαν απο εξωγενείς παράγοντες, κατεξοχήν απο χημικά φάρμακα.Η έννοια της Υγείας δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με  τις υπαγορεύσεις απο το εκάστοτε κοινωνικο-οικονομικό κατεστημένο σε κάθε εποχή, αλλά ΜΟΝΟΝ απο τους  ΝΟΜΟΥΣ της ΦΥΣΗΣ,οπως αυτοι περιγράφονται αναλυτικά και ρητα στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ.

Κεντρικο ρόλο παίζουν οι αρχές που διέπουν την ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ, και οι οποίες ιδιαίτερα καταστρατηγούνται και παραβιάζονται απο την αλλόγιστη χρήση χημικών φαρμάκων, ενω υποστηρίζονται τόσο απο την Ομοιοπαθητική , όσο και απο την Ιατρική του Ιπποκράτη και του R.Virhow, αδιαμφισβήτητου ιδρυτή της Σύγχρονης Παθολογίας.

Επιτρέπεται η χρήση συμβατικών φαρμάκων στη διάρκεια της Ομοιοπαθητικής αγωγής;

Δεν υπάρχει ουδεμία αλληλεπίδραση μεταξύ των ομοιοπαθητικών και των συμβατικών (χημικών) φαρμάκων,δεδομένου ότι τα ομοιοπαθητικά "φάρμακα" δεν περιέχουν ούτε ιχνος φαρμακολογικά δραστικής χημικής ουσίας και η δράση τους είναι αποκλειστικά βιοφυσική πληροφορική.

Επίσης δεν δικαιολογείται σε καμμία περίπτωση η δογματική απόρριψη των συμβατικών (χημικών) φαρμάκων,  τα οποία έχουν συγκεκριμένες  ένδειξεις,  βάσει των οποίων πρέπει να συνταγογραφούνται απο τους Ειδικούς Ιατρούς της Συμβατικής Ιατρικής,που εχουν και την αποκλειστική ευθύνη χορήγησης τους, τροποποίησης της δοσολογίας ή διακοπής των,   αλλα και των όποιων τυχόν παρενεργειών τους.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιατρογενείς παθήσεις και διαταραχές,δηλαδή αυτές που προκαλούνται απο συμβατικά φάρμακα,είναι όλο και πιο συχνές και αποτελούν σε ορισμένες χώρες  μια απο τις συχνότερες αιτίες εισαγωγής ασθενών σε νοσοκομεία.Μπορειτε να δειτε σε αυτη τη σελιδα για τις Παρενέργειες χημικών φαρμάκων,  επιπλοκές συμβατικών θεραπειών ,κτλ και τι μπορει να κάνει η Ομοιοπαθητική για να τις αντιδοτήσει και να τις αντιμετωπίσει.

Θυρεοειδής με αντιφατικά ευρήματα

Ερώτηση

Ο πατερας μου εχει διαβητη.Εγω προσφατα ιδρωσα απο την δεξια πλευρα μου.Εκανα εξετασεις και εδειξαν .τ3 1,04. τ4 5,06 ΤSH 12,60. Anti-Tpo 2020,0. Συμπτωματα:κραμπες,εφιδρωση,διαταραχη μνημης,χασιμο βαρους
Tα συμπτωματα μου μοιαζουν με υπερθυροειδισμο,αλλα οι εξετασεις δειχνουν υποθυροειδισμό,τι απο τα δύο εχω τελικά?

Απαντηση

Η περιπτωση σου δεν ειναι καθόλου σπάνια.Πραγματι,υπάρχει μια αντιφατικη εικονα μεταξυ εργαστηριακών και κλινικών συμπτωμάτων,κατι που αποπροσανατολίζει την συμβατική προσέγγιση.Κατεξοχήν περιπτωσεις όπως αυτη μπορούν να θεραπευθούν πολυ πιο σωστα όταν στην θεραπεία περιλαμβάνεται η Ομοιοπαθητική αναλυση του ιστορικού και όλων των δεδομένων.Η ομοιοπαθητική αγωγή στοχεύει αφενός στη ρίζα του προβλήμστος,στη συνολικη ψυχοφυσιολογική διαταραχή, υπερθυρεοειδικού τύπου,του οργανισμού,αφετέρου στην ανάπτυξη αυτοάνοσων μηχανισμών,οι οποιοι στην συνέχεια πλήττουν με ιδιαίτερη επιθετικότητα τον θυρεοειδή με αποτελεσμα να ο αδενας αυτος να μπει σε φαση υπολειτουργίας.

Η λαθεμενη συμβατική προσέγγιση και ερμηνεια του συνηθους αυτού συνδρόμου οφείλεται στο ότι αυτη η προσέγγιση πάντοτε σχεδον θεωρεί ότι τα προβλήματα ξεκινούν απο την παθολογια ενος οργάνου και μετα αφορούν όλο τον οργανισμό,ενω η πραγματικότητα συνήθως είναι εκ διαμέτρου αντίθετη: η νόσος ξεκινάει απο όλο τον οργανισμό και μετα επικεντρώνεται σε ένα όργανο,το οποιο δευτερογενώς μονον αναπτυσσει την παθολογία του όπως αυτη περιγράφεται στην Κλασσική Παθολογία.

 

 

Παχυσαρκία και Ομοιοπαθητική

Ερώτηση

Τι συμβαίνει πράγματι στην Παχυσαρκία και τι μπορεί να κάνει η Ομοιοπαθητική

Απάντηση

Όσον αφορά την Παχυσαρκία η Ομοιοπαθητική αξιολογεί  την κάθε  περίπτωση εξατομικευμένα με βάση τίς ψυχοσωματικές ιδιαιτερότητες αλλα και την φυσική-βιολογική  ισορροπία σε επίπεδο μεταβολισμού-ορμονικό-νευροφυσιολογικό και εντερικό (εντερική δυσβίωση-εντερική χλωρίδα-τροφικές αλλεργίες).Βέβαια,στις περιπτώσεις εκείνες που το αίτιο της Παχυσαρκίας είναι  μία οργανική πάθηση,τότε καταρχήν θα πρέπει να αντιμετωπισθεί η πάθηση αυτή.Όμως, στην μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων δεν υπάρχει οργανική παθολογία με τη συμβατική έννοια, αλλά διαταραχές Λειτουργικές , Ομοιοστατικές και Ψυχοφυσιολογικές,οι οποίες αποκαλύπτονται ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ   ΙΣΤΟΡΙΚΟ,    ενω και η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ. Ουσιαστικά ή Παχυσαρκία εμπίπτει στη Φάση Συσσώρευσης κατα Reckeweg,και εμπερικλείει όλους τους κινδύνους απο μετάπτωση στις επόμενες Φάσεις,που είναι της Εκφύλισης και της Νεοπλασματικής Εξαλλαγής.Με άλλα λόγια,η Παχυσαρκία αποτελεί και ενα ΔΕΙΚΤΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΤΟΞΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ. Αυτές ακριβώς οι τοξίνες,οι ομοτοξίνες κατα Reckeweg,ειναι το παθολογικό,το άρρωστο υλικο που μαζεύεται αρχικά στη μεσοκυττάρια ουσία και μετα και στα κύτταρα και οδηγεί μετά νομοτελειακά στις Εκφυλιστικές και Νεοπλασματικές Παθήσεις.

 

Εντονη Τριχοφυϊα

Ερώτηση

Εχω εντονη τριχοφυια σε μερη που ως γυναικα δεν θα επρεπε να εχω,θελω να ρωτησω αν γινεται να κανω ομοιοπαθητική θεραπεια η αν πρωτα πρεπει να παω για εξεταση ορμονων και να το αντιμετωπισω με ειδικη θεραπεια φαρμακων

Απάντηση

Το ομοιοπαθητικό ιστορικό και η σχετική αναλυση του ιστορικού θα δείξουν αν χρειάζεται ορμονικός έλεγχος,ο οποίος αφορα ορμόνες επινεφριδιων,ωοθηκών και θυρεοειδούς.Η κλινική ομοιοπαθητική με εξειδικευμενα σκευάσματα για ρυθμιση των υπεύθυνων παθοφυσιολογικών μηχανισμών και η εξατομικευμένη θεραπευτική κάλυψη όλου του οργανισμου με ιδιοσυγκρασιακα/μιασματικά ομοιοπαθητικα συνήθως αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το προβλημα.Θα χρειασθουν και καποιες τοπικες εφαρμογες ειδικής ομοιοπαθητικής κρεμας με εξειδικευμένη δράση στον μεταβολισμο των τριχικων θυλακων.

 

Ακμή και ομοιοπαθητική

Ερώτηση
Είμαι 23 ετών (1.69/ 74 κιλά). Το δέρμα μου είναι μεικτό και από τα 15 είχα σπυράκια στην ζώνη Τ του προσωπου. Πριν 4 χρόνια παρουσίασα επιπλέον ακμή στα μάγουλα αρκετά έντονη. Αρχικά μου χορηγήθηκε αντιβίωση με προσωρινά αποτελέσματα. Πριν περίπου ένα χρόνο η διάγνωση ήταν κυστική ακμή και θεωρήθηκε απαραίτητη η χορήγηση ισοτρετινοίνης. Επειδή όμως δεν ένιωθα καλά (λόγω παρενεργειών) τα σταμάτησα 2 μήνες πριν να ολοκληρώσω την θεραπεία. Τα σπυράκια τότε είχαν φύγει... Πρόσφατα ανακάλυψα οτι έχω πολυκυστικές ωοθήκες ήπιας μορφής.
Το πρόβλημα μου είναι οτι εδώ και 1,5 μήνα τα σπυράκια εμφανίστηκαν ξανά (οχι πολύ έντονα ακόμα)
κυρίως στην Τ ζώνη -σημειώστε οτι αυτό το διάστημα έχω πάρει 4 κιλά.

Υπάρχει οριστική λύση χωρίς ισχυρή αγωγή;
Πιστεύεται οτι φταίει το γεγονώς οτι δεν ολοκλήρωσα την αγωγή;

Απάντηση

Μια σωστη ομοιοπαθητικη αγωγή μπορεί να βοηθησει σημαντικά.Οχι μονο δεν χρειαζεται ισχυρή φαρμακευτικη αγωγη,αλλα εμπερικλειει και κινδυνους. Παρολο ότι η καθε ομοιοπαθητικη αγωγη ειναι εξατομικευμενη, εντουτοις εχω αναπτυξει ειδικες ομοιοπαθητικες φορμουλες για την ακμη.
 

 

    Υπογονιμότητα και άγχος

Ερώτηση
Είμαι 33 ετών και δεν μπορώ να μείνω έγκυος. Έχω κάνει όλες τιςεξετάσεις κα εγώ και ο άντρας μου αλλά δεν βρίσκουν κάτι. Οι γιατροί λένε ότι είναι απο το άγχος. Η αλήθεια ότι γενικά είμαι πολύ αγχώδης και νευρικιά θα έλεγα. Τι μπορεί να κάνει η ομοιοπαθητική στην περιπτωσή μου;

Απάντηση

Η διαδικασια της συλληψης δεν ειναι ενα απλο μηχανικο/ορμονικο θέμα,ασχετα με τα διδάγματα της τεχνοκρατικής κρατουσας αντίληψης.Ειναι σε μεγαλο βαθμο θεμα γενικοτερης οικονομίας μταξυ δυο ενεργειακών συστημάτων ,στο οποίο δεν μπορεί κανεις να παρεμβει παρα μονον μεσα απο διαδικασιες πληροφορικές ,που να απευθύνονται και στην ολότητα και στην φυσιολογία της σύλληψης. Επομενως μονον η ομοιοπαθητική, με τις σημερινες γνωσεις, ειναι σε θέση να βοηθήσει στοχευμενα και αποτελεσματικά. Προσωπικά εχω ασχοληθεί ειδικότερα με το θέμα, μια και εμπιπτει σε μια απο τις πολυετεις μετεκπαιδευσεις μου, αυτης στο πεδιο της γυναικολογικής και περιγεννητικής παθολογιας.
 
 
Αυξημένη TSH και αντιθυροειδικά αντισώματα
 
 
 
 

Πότε μπορεί να ξεκινήσει ομοιοπαθητική το παιδί

Ερώτηση
Πιστευω πολυ στην ομοιοπαθητικη και θελω να ενισχυσω το ανοσοποιητικο του παιδιου μου.
Απο ποσο χρονων μπορει να ξεκινησει;

Απάντηση
Απο 3 μηνων βρεφος και μετα, το συντομοτερο δυνατον.
 
Διπολική διαταραχή
 
Ερώτηση
Μου διεγνωστη διπολικη διαταραχη,παρουσιασα ενα επεισοδιο μανιας και αργοτερα καταθλιψη .Πηρα ενα κοκτειλ ψυχοφαρμακων για ενα χρονο, και 6 μηνες αφου τα εκοψα εκανα 2 παρομοια επεισοδια. Τωρα παιρνω abilify ηδη 1 χρονο και θελω να το αλλαξω με ομοιοπαθητικα φαρμακα, μιας και τα συμπτωματα εχουν εξασθενισει πληρως εδω και πολυ καιρο. Ειδα μια καλη θεραπεια με βιταμινες εδω οπου παιρνοντας υψηλες δοσεις βιταμινων μπορεις να θεραπευτεις.
Θα ηθελα να μαθω εαν οντως μπορει να γινει κατι τετοιο η αν μπορω να παρω ισως καποια ομοιοπαθητικα φαρμακα.

Απάντηση
H Oμοιοπαθητική μπορεί πραγματι να παιξει ενα σπουδαίο ρόλο στην φαση αυτη που περιγραφεις,αρκει να εφαρμόζεται απο ανάλογα εκπαιδευμένο γιατρο.
 
 
Υψηλές τιμές Ανδρογόνων
 
 
Ερώτηση
 
Tο καλοκαιρι   μου συνέστησε ο γυναικολόγος να κάνω κάποιες ορμονολογικές εξετάσεις λόγω αστάθειας περιόδου. Τον Νοέμβριο οι τιμές ήταν οι εξής: prl 16.6, fsh 5, lh 2, testo 33, όλες οι παραπάνω ήταν μέσα στα όρια των τιμών που έδιναν. Η S-DHEA ήταν 425μg/dl και επειδή ήταν πάνω από τα όρια των τιμών που έδινε, επανέλαβα μόνο την συγκεκριμένη ορμόνη τον Οκτώβριο και η τιμή ανέβηκε στα 539,7μg/dl. Ο κύκλος μου είναι 28 με 35 μέρες.Τι μου προτείνετε να κάνω?Ευχαριστώ!
 
Απάντηση
 
Kαταρχήν πρόκειται για μια διαταραχή του καταμήνιου κύκλου σε ένα υπόστρωμα υπερπαραγωγής ανδρογόνων,κατι που επιβαλλει ενα ολοκληρωμενο κλινικοεργαστηριακό έλεγχο ωοθηκών-μήτρας-επινεφριδίων και θυρεοειδούς, ωστε να ειναι αποσαφηνισμένο το παθολογικό status.Eφόσον τα προβλήματα αποδειχθεί,που ειναι και το πλέον πιθανο,οτι ειναι απλώς λειτουργικά,τοτε η Ομοιοπαθητική μπορεί να παίξει ένα πολυ σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση των ενδοκρινικών λειτουργιών.
 

Χρόνιο φούσκωμα στην κοιλιά λόγω άγχους

Ερώτηση
Χρονιο φουσκωμα στην κοιλια, ολες οι εξετασεις δειχνουν μη παθολογικη αιτια, μου ειπαν σωματοποιηση αγχους και να επισκεφθω νευρολογο ψυχιατρο για φαρμακα που πλεον θα διαχειριστουν το αγχος. Δεν μπορω πλεον να φαω τιποτα ολες οι τροφες δειχνουν να με ενοχλουν και να με κανουν να υποφερω μετα.
Η ομοιοπαθητικη μπορει να βοηθησει;

Απάντηση
Η καταλληλη ομοιοπαθητικη αγωγη απο αναλογα μετεκπαιδευμενο ιατρο αποτελει τη λυση του προβληματος σας.
 
Πόνος στον αυχένα και πονοκέφαλος
 
Ερώτηση

ΕΙΜΑΙ 42 ΕΤΩΝ 1'65 ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟς 78 ΚΙΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑς ΠΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΩ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΞΥΠΝΑΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΝΥΣΤΑΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ ΣΕ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΣΕ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΕΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ Η ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΞΟΝΙΚΗ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΠΡΟΛΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.

Απάντηση

Το προβλημα σας είναι οπως φαινεται λειτουργικο (ψυχοφυσιολογικο) και δεν χρειαζεται να κανετε περαιτερω εργαστηριακες εξετασεις. Δεδομενου οτι η καταλληλη Ομοιοπαθητικη αγωγη ειναι η πλεον ενδεδειγμενη για λειτουργικα(ψυχοφυσιολογικα) προβλήματα,πιστευω ότι μεσω αυτης θα βρειτε τη λύση σας.
 

Κολπίτιδα και Ομοιοπαθητική

Ερώτηση

Εχω τελειωσει την θεραπεια τησ κολπιτιδας, με αντιβιωση κ τα 7υποθετα ταυτοχρονα και εχω ακομη ασπρα υγρα.
Η ομοιοπαθητική μπορει να τη θεραπεύσει;

Απάντηση
Κατα κανονα ναι, με βαση παντοτε το ομοιοπαθητικο και κλινικο ιστορικο.
 

Κνίδωση και Ομοιοπαθητική

Ερώτηση
θα ηθελα να ρωτησω αν η ομοιπαθητικη εχει αποτελεσματα στην κνιδωση και την ακμη, ποσο διαρκει μια θεραπεια και αν η θεραπεια ειναι μονιμη, ειδικα σε οτι αφορα την κνιδωση. επισης θα ηθελα να ρωτησω αν η ομοιοπαθητικη θεραπεια της κνιδωσης μπορει να συνδυαστει με φαρμακευτικη θεραπεια της ακμης.

Απάντηση
H Oμοιοπαθητικη ειναι η πλεον ουσιαστικη θεραπευτικη προσεγγιση τοσο της κνιδωσης όσο καιτης ακμης.
Η θεραπεια διαρκει γυρω στους 3 μηνες.
Εφοσον θεραπευθει η κνιδωση με την Ομοιοπαθητικη,τοτε η θεραπεια ειναι μονιμη
Ναι,μπορει η ομοιοπαθητικη θεραπεια της κνιδωσης να γινει παραλληλα με την φαρμακευτικη θεραπεια της ακμής.
 
 
 
Παιδική Ενούρηση
 
Ερώτηση
 
Το παιδι μου ειναι 9 ετων και αρκετα συχνα την νυχτα κατουραει πανω του και δεν το καταλαβαινει.τι πρεπει να κανω, δεν εχει καποιο προβλημα υγειας ,τον εχω παει σε γιατρο
 
Απάντηση
 
Η ενούρηση μεχρι αυτη την ηλικία,και με το δεδομένο ότι δεν εντοπισθηκε καποιο οργανικο μορφολογικό πρόβλημα,συνιστα κατα κανόνα ένα ψυχοσωματικο προβλημα,στο οποίο κατα κανόνα η Ομοιοπαθητική πετυχαίνει να θεραπεύσει.Αν παλι εντοπισθεί εργαστηριακα καποιο λειτουργικο προβλημα ,τοτε η προσεγγιση της Ομοιοπαθητικής θα ειναι παθοφυσιολογική,με ειδικα "φαρμακα" για την προβληματική περιοχη,όπως αυχενας της κυστης,ουρηθρα,κτλ.
 
 
 
 

Αλλεργίες και Ομοιοπαθητική

Ερώτηση

ΕΙMΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ΣΚΟΝΗ, ΑΚΑΡΕΑ ΚΑΙ ΓΥΡΗ. ΠΕΡΣΙ ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΙΟΚ ΑΠΟ ΠΕΝΙΚΙΛΛΙΝΗ. ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ ( ΓΥΡΗ). ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ;

Απάντηση
Σχετικα με τις δυνατοτητες της Ομοιοπαθητικης στην αλλεργια σας,η Ομοιοπαθητικη εχει ισως την καλυτερη προσεγγιση απο ολες τις θεραπευτικες με βαση οχι απλα το οποιο τυχον αλλεργιογονο αλλα κυριως την ιδιοσυγκρασια και το παθοφυσιολογικο υποστρωμα ολου του οργανισμου,που διεπεται απο την ποιοτητα της υπερευαισθησίας του αμυντικου μηχανισμου.Ο σωστος χειρισμος αυτης της ποιοτητας οχι μονον απομακρυνει την αλλεργια αλλα βαζει και τα καλυτερα θεμελια για πραγματικη και ουσιαστικη υγεια σε βαθος χρόνου.Με λιγα λογια η πραγματικη θεραπεια της αλλεργιας σε καμμια περιπτωση δεν γινεται με χημικα φαρμακευτικα παρασκευασματα,τα οποια το πολυ πολυ ανακουφιζουν,αλλα με στοχευση στα προβληματα του αμυντικου μηχανισμου.
 
 
 
Οζοι Θυρεοειδούς
 
Ερώτηση
 
ΕΧΩ 2 ΟΖΟΥΣ ΣΤΟΝ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ 7 ΚΑΙ 5 ΧΙΛΙΟΣΤΑ . ΕΧΩ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΚΑΙ  ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ. Ο ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ Τ4 50 mg ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΚΡΥΝΟΥΝ ΟΙ ΟΖΟΙ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ Τ4  ,Η TSH ΕΦΘΑΣΕ ΝΑ EINAI 0,03. ΑΛΛΑΞΑ ΓΙΑΤΡΟ  ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ  ΕΙΠΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΩ ΤΟ ΧΑΠΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΠΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΖΩΝ? ΑΝ ΟΧΙ, ΠΟΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΟΖΟΥΣ ΣΤΟ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ?
 
Απάντηση
 
Σύμφωνα με τη σύγχρονη ιατρική βιβλιογραφία η χορήγηση της Τ4 απλως και μόνον επειδή υπάρχουν καποιοι μικροί όζοι,και μαλιστα χωρις υπονοια κακοήθειας,είναι  το λιγότερο άσκοπη,αλλα δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις και επικίνδυνη,οπως στην περίπτωση σας.Ασφαλώς ο χειρισμός των περιπτώσεων με όζο /οζους στο θυρεοειδή εξαρτάται απο πολλα ιατρικά κριτήρια .Στη δική σας περίπτωση θα αρκούσε ,για τη συμβατική προσέγγιση,μια παρακολουθηση συστηματική και μόνον.Όμως,η Ομοιοπαθητική προσέγγιση,με την αναλυση του ιστορικου και των εργ/κων δεδομένων,επιτρεπει σε αυτη τη φαση αποκατασταση της λειτουργικής ισορροπίας του θυρεοειδούς και βιοφυσική ενεργειακή ρυθμιση του ωστε να περιορισθεί η τάση ανάπτυξης όζων.
 
Συνήθως οι απλοι υπερπλαστικοί όζοι εκφράζουν μια υπερβολική συσσώρευση και "μπλοκάρισμα"  του ενεργειακού δυναμικού στην περιοχή του τραχήλου,που εκδηλώνεται με ποικίλες ευαισθησίες της περιοχής,απο απλόυς υστερικούς κόμβους, δυσκαταποσία, αισθηση πνιγμονής,συχνα κρυολογήματα με πονολαιμους ,βραγχος και λαρυγγική ευαισθησία μέχρι λειτουργικά ή και δομικά προβλήματα,που αφορούν κυρίως τον λάρυγγα,τον θυρεοειδή αδένα και τους λεμφαδένες της περιοχής.
 
 
 
 

Φάρμακα σε παιδί από ψυχίατρο

Ερώτηση
Η κόρη μου είναι 11 ετών. Πρόσφατα εκδήλωσε την ανησυχία της για πόνους στη κοιλιά και εσωτερικό βάρος στο στήθος. Απευθυνθήκαμε σε Παιδοψυχίατρο ο οποίος διαπίστωσε στοιχεία κατάθλιψης τα οποία οφείλονται κατά τη γνώμη του σε μερική έλλειψη παρουσίας του πατέρα (μονογονικη οικογένεια). Το παιδί μέχρι τώρα φαινόταν να αποδέχεται τη κατάσταση χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Συστήθηκε από το γιατρό φαρμακευτική αγωγή καθώς επίσης και για διάστημα έξι μηνών συμμέτοχη σε συνεδρίες. Το παιδί παρόλο που μέχρι σήμερα ήταν πολύ καλή μαθήτρια και διάβαζε μόνη καθημερινά τα μαθήματα της, μετά την εκδήλωση του ως άνω αντιδρά στην ιδέα να διαβάσει μόνη και ακόμα χειρότερα αντιδρά στην ιδέα στο να πάει σχολείο. Αποδεδειγμένα δεν έχει συμβεί κάποιο αρνητικό γεγονός στο σχολείο της ώστε να την αποτρέψει να πηγαίνει απλά είναι καθαρά συνώνυμο του προβλήματος που έχει παρουσιάσει. Να επισημάνω πως τα συμπτώματα αυτά τις περισσότερες φορές τα εμφανίζει όταν είναι να πάει σχολείο η όταν είναι να διαβάσει.
Η ομοιπαθητική μπορεί να βοηθήσει;

Απάντηση
Η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά το παιδί και να μην χρειαστεί να πάρει φαρμακευτική αγωγή.
Η καλή λήψη του ιστορικού θα παίξει σημαντικό ρόλο.
 

Νευροδερματίτιδα

Ερώτηση
Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΝΕΥΡΟΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΙΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΑΠΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΕΣΕΙΣ ΚΟΡΝΤΙΖΟΝΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΟΙΦΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ.ΗΡΕΜΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΓΕΜΙΖΕΙ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

Απάντηση
Καταρχην η μεχρι τωρα αντιμετωπιση της "νευροδερματιτιδος"εχει δημιουργησει, συμφωνα με την ομοιοπαθητικη, δευτερογενη προβληματα ομοιοστασης λογω καταπιεσης. Η "νευροδερματιτις" αποτελει απλα εκδηλωση της οικονομιας ολου του οργανισμου και σε καμμια περιπτωση αυτη την ιδια την παθολογια που υποβοσκει. Η ομοιοπαθητικη αγωγη θα εχει ετσι αναγκαια διττο στοχο: πρωτιστα την γενικη οικονομια του οργανισμου και ακολουθως την ευαισθητοποιημενη παθοφυσιολογικη διαδικασια,που εμφανιζεται σαν ¨νευροδερματιτις".
Κατα κανονα η κατασταση αυτη θεραπευεται με μια συντομη και ορθολογισμενη ομοιοπαθητικη αγωγή.
 

Μπούκωμα στη μυτη- Καυτηριασμός των ρινικών κογχών

Ερώτηση
Πριν 1 εβδομαδα έκανα καυτηριασμό των ρινικων κογχων. Ειναι η δεύτερη φορά, την πρωτη με ραδιοκυματα και τωρα με lazer. Ειμαι 46 ετων, υψος 1,65 με βαρος 60 κιλα και πολλα χρονια ταλαιπωρουμαι με προβληματα μυτης. Αν και στραβο το ρινικο μου διαφραγμα δεν δικαιολογει το μπουκωμα που εχω, το οποιο χειροτερευει το βραδυ κατα την κατακλιση. Δεν βοηθουν τα μπανια, ουτε οι πλυσεις με αλατονερο, ουτε το nasonex.Οι εξετασεις αιματος-ηωσινοφυλα- δεν εδειξαν καποια αλλεργια.Ο καυτηριασμός με βοηθησε αλλά κρατα 3 χρονια περιπου και δεν ειναι μονιμη λυση.
Η Ομοιοπαθητικη μπορε να βοηθήσει;

Απάντηση
Για την Ομοιοπαθητικη οι καυτηριασμοι ειναι μια σημαντικη καταπιεση του αμυντικου μηχανισμου.Συνηθως τα μπουκωματα αυτα δεν οφειλονται σε απλους μηχανικους λογους,αλλα σε δυσλειτουργια αυτου του ιδιου του βλεννογονου.Επομενως η θεραπεια πρεπει να αποσκοπει στην φυσιολογική λειτουργικη υποστηριξη του ρινικου βλεννογονου,διαδικασια στην οποια η Ομοιοπαθητικη σαφως υπερτερει.
 
 

Χολολιθίαση (πέτρες στη χολή)

Ερώτηση
Θα ήθελα να ρωτήσω αν η ομοιοπαθητική μπορεί να με βοηθήσει ώστε να απαλλαγώ από πέτρες στη χολή (πολλαπλή χολολιθίαση), αποφεύγοντας το χειρουργείο.

Απάντηση
Eχω δει πολλες φορες να διαλυονται ,οπως φαινεται στα υπερηχογραφηματα,χολικη λασπη και μικρολιθοι με την καταλληλη ομοιοπαθητικη αγωγή.
 

Αυχενοβραχιόνιο Σύνδρομο

Eρώτηση
ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΝΟΥ ΣΤΑ 2 ΜΟΥ ΧΕΡΙΑ. ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥ. ΩΣΤΟΣΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ 7 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ 3 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΝΩΣΘΕΙ ΑΥΧΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ (ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΗΜΑΤΑ, ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΛΕΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΜΟΥ). ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΦΟΡΗΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ. ΩΣΤΟΣΟ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ "ΤΥΧΑΙΑ" ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΧΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΔΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ. ΩΣΤΟΣΟ, ΕΧΩ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!

Απάντηση
Συμφωνα με τα δεδομένα που δινετε δεν υπάρχει οργανικο προβλημα ευτυχώς, αλλα ουτε προκειται για μια απλή συγκυριακη νευρομυϊκή διαταραχή.Η Ομοιοπαθητικη,εφόσον εφαρμοσθεί με γνώμονα την φυσικη ενεργειακή ισορροπια τοσο των χεριων όσο και την ψυχοφυσιολογική ισορροπια ολου του οργανισμου,φαίνεται οτι εχει μεγαλες προοπτικες για θεραπεία.
 
Ομαλός Λειχήνας
 
Ερώτηση

Πριν 3 μηνες διαγνωστηκα απο ορλ , δερματολογο και στοματολογο, οτι πασχω απο ΟΛ. Εχω κανει ολες τις εξετασεις (κολονοσκοπιση, cea, υ/χ ανω-κατω κοιλιας, υπατικους δεικτες, Β και Γ αρνητικα, ακτινογραφια θωρακος κλπ., και ολα ηταν φυσιολογικα). Στα κατω ακρα, και ειδικα στους αστραγαλους, η φαγουρα πολλες φορες ειναι τρομερη. Με διαφορες κρεμες, και ειδικα με advantan αυτο το προβλημα εχει σχεδον λυθει και η κατασταση ειναι πολυ καλυτερη.
Το θεμα μου ειναι ο ΟΛ στο στομα. Δεν εχει κανει πληγες, αλλα εχει σχηματιστει το κλασικο δαντελοειδες "σταμπαρισμα". Λογω φοβου, εκανα το τεστ VIZILITE για ca και ηταν αρνητικο. Κανω μπουκωματα 2 φορες την ημερα με STOMATOVIS και αρχισα σημερα και με NYSTAMYCYN.
Το θεμα μου ειναι οτι οπως εχω διαβασει σχετικα ρθρα, ο ΟΛ δυσκολα θεραπευεται, αν και πολλοι θεωρουν οτι απλα κανει υφεσεις και εξαρσεις.
Η ομοιοπαθητική πόσο μπορεί να βοηθήσει;

Απάντηση
Η ομοιοπαθητικη φαρμακολογία εχει πλουσιο υλικο τοσο για τις στοματικες βλαβες ειδικα του ΟΛ όσο και για τη νοσο που αφορα ολο τον οργανισμο και εκδηλωνεται με βλαβες τυπου ΟΛ και η οποια εχει μεγαλη σημασια για τη συνολικη υγεια σας τα επομενα χρον
 

Υπογονιμότητα και άγχος

Ερώτηση
Είμαι 33 ετών και δεν μπορώ να μείνω έγκυος. Έχω κάνει όλες τι ςεξετάσεις κα εγώ και ο άντρας μου αλλά δεν βρίσκουν κάτι. Οι γιατροί λένε ότι είναι απο το άγχος. Η αλήθεια ότι γενικά είμαι πολύ αγχώδης και νευρικιά θα έλεγα. Τι μπορεί να κάνει η ομοιοπαθητική στην περιπτωσή μου;

Απάντηση
Η διαδικασια της συλληψης δεν ειναι ενα απλο μηχανικο/ορμονικο θέμα,ασχετα με τα διδάγματα της τεχνοκρατικής κρατουσας αντίληψης.Ειναι σε μεγαλο βαθμο θεμα γενικοτερης οικονομίας μταξυ δυο ενεργειακών συστημάτων ,στο οποίο δεν μπορεί κανεις να παρεμβει παρα μονον μεσα απο διαδικασιες πληροφορικές ,που να απευθύνονται και στην ολότητα και στην φυσιολογία της σύλληψης. Επομενως μονον η ομοιοπαθητική, με τις σημερινες γνωσεις, ειναι σε θέση να βοηθήσει στοχευμενα και αποτελεσματικά. Προσωπικά εχω ασχοληθεί ειδικότερα με το θέμα, μια και εμπιπτει σε μια απο τις πολυετεις μετεκπαιδευσεις μου, αυτης στο πεδιο της γυναικολογικής και περιγεννητικής παθολογιας.
 

Ημικρανία

Ερώτηση
Υποφέρω απο ημικρανία. Τρέμω στον πόνο ότι θα με πιάσει, έχω ναυτία και δεν ξέρω τι να κάνω. Η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει;

Απάντηση
Το ομοιοπαθητικο ιστορικο διευκρινιζει τα πραγματικα αιτια της ημικρανιας και η ομοιοπαθητικη φαρμακολογία είναι ιδιαίτερα πλουσια για κεφαλαλγιες,περιλαμβανομενης της ημικρανιας.
 

Ασθενοσπερμία

Ερώτηση
Είμαι 32 ετών και έχω ασθενοσπερμία. ΜΠορεί η ομοιοπαθητική να με βοηθήσει να το βελτιώσω. Είμαι παντρεμένος και θέλω να προσπαθήσω για παιδί.

Απάντηση
Εχω διαπιστωσει πολλες φορες σημαντικες βελτιωσεις εφαρμόζοντας Κλινικη Ομοιοπαθητική,δηλαδη εξατομικευμενη ομοιοπαθητικη αγωγη για τις ποσοτικες και ποιοτικες παραμετρους του σπερματος και ολων των οργανων που σχετιζονται με αυτην.
 

Ασθενοσπερμία

Ερώτηση
Είμαι 36 ετών. Ποια είναι η θεραπεία της ασθενοσπερμίας και πόσο επηρεάζει την γονιμότητα;

Απάντηση
Οι θεραπείες εξαρτώνται από την αιτιολογία της ασθενοσπερμίας. Θα πρέπει να γίνει λεπτομερής λήψη ιστορικού από τον ειδικό ουρολόγο, να προχωρήσει στις απαραίτητες παρακλινικές εξετάσεις ώστε να αποφασιστεί πως θα αντιμετωπισθεί.
Όσον αφορά τη γονιμότητα είναι σαφώς μια από τις παραμέτρους που την επηρεάζει.
 

Πρόβλημα με την στύση

Eρώτηση
Έχω πρόβλημα με την στύση μου. Έκανα εξετάσεις και μου είπαν ότι δεν είναι οργανικό. Ο σεξολόγος μου είπε οτι το πρόβλημα είναι ψυχογενές. οποτε χρειαζομαι καποιον ψυχολογο που να ασχολειται με τετοια θεματα. Η ομοιοπαθητική τι μπορεί να κάνει στην περιπτωσή μου;

Απάντηση
Η Ομοιοπαθητικη συνταγογραφηση αφορά κατεξοχην το ψυχοφυσιολογικο προφίλ του καθε ανθρωπου,με έμφαση στην ολότητα και την ατομικότητα της καθε περιπτωσης.Επομενως έχει όλες τις δυνατότητες για να παρεχει τις συγκεκριμενες υπηρεσιες που κρινονται αναγκαίες και ικανες στην περιπτωση σας,η οποια σαφέστατα είναι ψυχοφυσιολογική και όχι απλα ψυχολογική,μια και θιγεται μια συγκεκριμενη φυσιολογική διαδικασία,αυτη της στύσης.
 

Δεν μπορώ να μείνω έγκυος

Ερώτηση
Είμαι 35 ετών και εδώ και 2 χρόνια προσπαθώ να μείνω έγκυος, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Και εγώ και ο άντρας μου έχουμε κάνει εξετάσεις αλλά έχουν βγεί καθαρές. Οι γιατροί λένε να ηρεμήσουμε και όλα θα πάνε καλά. Η ομοιοπαθητική τι αποτελέσματα έχει στην περιπτωσή μου;

Απάντηση
Aκομα και αν παρουμε ως αναγκαία και ικανη τη συσταση "να ηρεμησετε" για να γινει η συλληψη,η ομοιοπαθητικη εχει ουσιαστικο λόγο,μια και η "ηρεμία"που σας συνιστούν δεν είναι κατι που υπαγορεύεται με την απλη λογική ή με φαρμακα,αλλα ειναι κατα βάση η δημιουργια ενος πλαισίου θετικης ενεργειακής οικονομιας στον οργανισμο.Πιστεύω,ομως,ότι αυτη η θετική οικονομία θα πρέπει να αφορά οχι μονον την ψυχολογία του ζευγαριού αλλα και την συνολική διαδικασία της σύλληψης ως ενος κατεξοχήν ενεργειακού φυσιολογικού φαινομένου.Απο την άλλη πλευρά το ότι είναι "καθαρές" οι εξετάσεις δεν με πειθει απόλυτα,μια και οι αποκλισεις των ποικιλων παραμέτρων θα πρέπει να εχουν σαν μετρο όχι τοσο τις μεσες τιμες και τις διακυμανσεις των τιμων στο γενικο πληθυσμό,αλλα την συναξιολογηση τους με όλο το υπόλοιπο παθοφυσιολογικο ιστορικο,οπως μονον η ομοιοπαθητικη μπορει να κάνει.Τέλος,στην πράξη η ομοιοπαθητική εχει βοηθήσει αποτελεσματικά πολλα ζευγαρια με αναλογο προβληματισμό,κατι που επιβεβαιωνει του λογου το αληθες και υπαρχουν και σχετικες δημοσιευσεις απο πανεπιστημιακα ιατρικα κεντρα,οπως:

Homeopathy. 2002 Jul;91(3):133-44.
Individualized homeopathic therapy for male infertility.
Gerhard I, Wallis E.
Outpatient Clinic for Complementary Medicine, Department for Gynecological Endocrinology and Reproduction, Gynecological Hospital, University of Heidelberg, Germany.
 

Άσθμα

Ερώτηση&
Επιστροφή