Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.grr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr

Θεραπευμένες Περιπτώσεις

Περιγράφονται ορισμένες ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

με σοβαρά  ή σύνθετα χρόνια προβλήματα υγείας ,οι οποιες Θεραπεύθηκαν

με Ομοιοπαθητική (Ομοιοθεραπεία)

 

περισσότερα more

Ομοιοπαθητική Συνέντευξη

Το πρώτο σας ραντεβου και τι ακολουθει

 

 

Πριν την Ομοιοπαθητική Συνέντευξη

Κλείνετε το Ραντεβού σας τηλεφωνικά ή μεσω email για  συγκεκριμενη μέρα και ωρα, κατά τροπο που η συνεντευξη να γίνεται με την απαραιτητη άνεση χρόνου χωρις να γινεται συμπίεση με άλλα ραντεβου.

Στην πρωτη Ομοιοπαθητική Συνέντευξη

Γίνεται μια διεξοδική συζητηση και αποτυπωση των προβλημάτων ,των διαταραχων της υγείας και των παθήσεων που σας απασχολούν, ανασκοπηση προηγούμενων εργαστηριακών εξετάσεων ,θεραπειων,κτλ μέσα απο ένα πλήρες Ομοιοπαθητικό ιστορικό.H Ομοιοπαθητική (Ομοιοθεραπεία) αναδεικνύει τις μεγάλες της δυνατότητες μονον μεσω ενός άρτιου και πλήρους ιστορικού.

περισσότερα more

Συνεντευξεις μεσω SKYPE

OMOIOΠΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ  και   μέσω  Skype

Skype name:  tasos.vartho  

  Οι συνεντεύξεις για Ομοιοπαθητικη (Ομοιοθεραπεία), για όσους ασθενείς δεν επιθυμουν ή δεν μπορούν να μετακινηθούν , μπορούν να γίνονται ζωντανα με εικονα και ήχο μέσω Skype (Skype name: tasos.vartho) είτε τηλεφωνικά είτε και με υποβολη του ιστορικού μέσω e-mail βασει οδηγιών

περισσότερα more


Ιπποκρατική Ιατρική, Ομοιοπαθητική, Σύγχρονη Ιατρική
Παθήσεις /

AIMOΡΡΟΪΔΕΣ

Οι αιμορροΐδες αποτελούν φυσιολογικές δομές του εντέρου μας. Ο όρος αιμοροιδες περιγραφει αρτηριοφλεβώδεις επικοινωνίες (δηλαδή ένα σύνολο αρτηριών και φλεβών) που βρίσκονται στο τελικό άκρο του παχέος εντέρου, τον πρωκτό.

Υπάρχουν δύο είδη αιμορροιδων. Οι εξωτερικές αιμορροΐδες που βρίσκονται έξω από τον σφιγκτήρα και οι εσωτερικές αιμορροΐδες που βρίσκονται εσωτερικά του σφιγκτήρα.

    Οι εξωτερικές αιμορροΐδες βρίσκονται έξω από το έντερο. Δεν είναι ορατές εκτος και αν διογκωθούν ή θρομβωθούν.
    Οι εσωτερικές αιμορροΐδες βρίσκονται μέσα στο έντερο και μαζί με τον περιβάλλοντα ιστό που τις στηρίζει  ονομάζονται «πρωκτικά μαξιλάρια». Συμμετέχουν στο μηχανισμό της εγκράτειας εξασφαλίζοντας τον έλεγχο των κενώσεων αποφράσσοντας τον πρωκτικό σωλήνα. Έχουν μεγάλη σημασία στην εγκράτεια  ιδιαίτερα των υγρών και των αερίων.

Διάφοροι μηχανισμοί έχουν προταθεί για να εξηγηθεί η εμφάνιση της αιμορροϊδικής νόσου. Η νόσος κάνει την εμφάνισή της όταν ο υποκείμενος ιστός, που στηρίζει τις εσωτερικές αιμοροιδες και τις κρατά στη θέση τους, διαταθεί και χαλαρώσει (μηχανικοί παράγοντες), όταν υπάρξει διαταραγμένη φλεβική ροή στην περιοχή ή αυξημένη ροή αίματος στα σπλάχνα (αιμοδυναμικοί παράγοντες). Οι διάφορες θεωρίες δεν αποκλείουν η μια την άλλη και είναι σαφές ότι στην παθογέννεση εμπλέκονται περισσότεροι του ενός παράγοντες.

 
Τι συμπτώματα προκαλούν οι αιμορροΐδες;

Η αιμορροϊδική νόσος εμφανίζεται με τα εξής συμπτώματα:

1. Αιμορραγία. Η απώλεια αίματος συνήθως γίνεται κατά την αφόδευση και ειδικά προς το τέλος της κένωσης. Σε προχωρημένες περιπτώσεις ενδέχεται να προκληθεί αιμορραγία αυτόματα, χωρίς δηλαδή να προηγηθεί κένωση ή και κατά την αποβολή μόνο αερίων.

Το αίμα έχει συνήθως ζωηρό κόκκινο χρώμα και επικαλύπτει τα κόπρανα, το βλέπουμε επίσης στη λεκάνη και το χαρτί.  Εάν το αίμα είναι αναμεμιγμένο με τα κόπρανα τότε πιθανότατα δεν προέρχεται από τις αιμορροΐδες. Εφόσον η απώλεια αίματος είναι αρκετή και παρατεταμένη μπορεί να εμφανισθεί σιδηροπενική αναιμία.

Αιμορραγία από το έντερο δεν προκαλείται μόνο από τις αιμορροΐδες. Υπάρχουν και άλλες παθήσεις, κακοήθεις ή καλοήθεις, που προκαλούν αιμορραγία π.χ. ελκώδης κολίτιδα, πολύποδες, εκκολπωματίτιδα, καρκίνος εντέρου.

2. Πρόπτωση. Όταν οι εσωτερικές αιμορροΐδες αυξηθούν σε μέγεθος και εμφανίζονται έξω από τον πρωκτό μετά την κένωση αυτό ονομάζεται πρόπτωση. Μπορεί να την αντιληφθεί ο ίδιος ο ασθενής σαν μια μάζα που προβάλει από τον πρωκτό μετά την κένωση. Με βάση τον βαθμό της πρόπτωσης γίνεται και η κατάταξη των αιμορροΐδων όπως θα δούμε παρακάτω. Η διόγκωση των αιμορροιδων προκαλεί αίσθημα βάρους ή πίεσης στον πρωκτό και τάση για αφόδευση (τεινεσμός).

3. Εκκρίσεις. Οι αιμοροιδες παράγουν υδαρείς ή βλεννώδεις εκκρίσεις που γίνονται αντιληπτές στο εσώρουχο και προκαλούν ερεθισμό του δέρματος και κνησμό.

4. Κνησμός. Ο κνησμός σχετίζεται με την πρόπτωση των αιμορροιδων και τις εκκρίσεις τους οι οποίες είναι ερεθιστικές για την περιοχή. Συχνά δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος καθώς ο κνησμός μας αναγκάζει να τρίβουμε την περιοχή με αποτέλεσμα μικροτραυματισμούς (λύση της συνέχειας του δέρματος) που αυξάνουν τον κνησμό.

5. Πόνος. Οι εσωτερικές αιμορροΐδες κατά κανονα δεν προκαλούν πόνο. Η ύπαρξη πόνου στην περιοχή του πρωκτού συνήθως οφείλεται σε θρομβωμένη εξωτερική αιμορροΐδα, ραγάδα πρωκτού ή σπανίως σε κάποιο όγκο του πρωκτού που μπορεί να διηθεί τα νεύρα της περιοχής.

Η θρόμβωση εξωτερικής αιμοροιδας προκαλεί σημαντικό πόνο που διαρκεί όλο το 24ωρο, υπάρχει ψηλαφητή σκληρή μάζα  στην είσοδο του πρωκτού που προκαλεί πόνο όταν την ακουμπάμε. Αντιμετωπίζεται συνήθως συντηρητικά χωρίς επέμβαση, με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και υπομονή. Σε λίγες μέρες ο θρόμβος απορροφάται μόνος του και υποχωρούν τα συμπτώματα. Σε ασθενείς με πολύ έντονο πόνο, γίνεται είτε εκτομή της θρομβωμένης αιμορροΐδας, είτε διάνοιξη και αφαίρεση του θρόμβου, με άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα.
Ταξινόμηση των αιμορροΐδων.

Οι αιμορροΐδες κατατάσσονται σε τέσσερις βαθμούς (στάδια).
αιμορροΐδες - αιμοροιδες σταδια

Αιμορροΐδες στάδια

1ου βαθμού: αιμορροΐδες με ελαφρά αυξημένο μέγεθος, χωρίς πρόπτωση αλλά με απώλεια αίματος κατά την κένωση.

2ου βαθμού: αιμορροΐδες με πιο αυξημένο μέγεθος από 1ου βαθμού, μικρή πρόπτωση που ανατάσσεται αυτόματα σε λίγα λεπτά, συνυπάρχει  απώλεια αίματος κατά την κένωση, επίσης μπορεί να έχουμε εκκρίσεις και κνησμό.

3ου βαθμού: αιμορροΐδες μεγαλύτερες από το 2ο βαθμό με πιο έντονα συμπτώματα και με κύριο χαρακτηριστικό ότι η πρόπτωση δεν ανατάσσεται μόνη της αλλα χρειάζεται να βοηθήσουμε με το χέρι.

4ου βαθμού: αιμορροΐδες μεγαλύτερες από τον 3ο βαθμό και με κύριο χαρακτηριστικό ότι η πρόπτωση δεν ανατάσσεται ούτε με το χέρι. οι αιμοροιδες βρίσκονται πλέον μόνιμα έξω.
Κίνδυνοι και πραγματικότητα για τις αιμορροΐδες.

Η έλλειψη ενημέρωσης και o φόβος οδηγούν τον ασθενή στο να κρύβει το πρόβλημα της παρουσίας αίματος κατά την κένωση από τους δικούς του ή τον ιατρό. Υπάρχει δε η τάση οποιοδήποτε σύμπτωμα στην περιοχή του πρωκτού να θεωρούμε ότι οφείλεται στις αιμορροΐδες, με συνεπεια να καθυστερεί η διάγνωση άλλων πιο σοβαρών παθήσεων.

Το μήνυμα που πρέπει να μας μείνει από αυτό το άρθρο είναι ότι για οποιαδήποτε μεταβολή στις κενώσεις μας, είτε πρόκειται για αίμα, είτε για βλέννη, είτε για εμφάνιση ξαφνικής δυσκοιλιότητας ή ακόμα και διάρροιας που επιμένουν πέραν των μερικών ημερών πρέπει να επισκεφθούμε ειδικό ιατρό (χειρουργό εντέρου ή γαστρεντερολόγο). Τα συμπτώματα αυτά προκαλούνται από διαφορες παθήσεις του εντερου είτε καλοήθεις (αιμορροΐδες, ραγάδα  κολίτιδα, πολύποδες) είτε κακοήθεις (καρκίνος).
Επιβαρυντικοί παράγοντες

Η πυροδότηση των συμπτωμάτων των αιμορροΐδων γίνεται κυρίως από διαταραχές της εντερικής λειτουργίας, η δυσκοιλιότητα και η παραμονή στην τουαλέτα για περισσότερο από πέντε λεπτά, η διάρροια, η εγκυμοσύνη και ο τοκετός καθώς και άλλες καταστάσεις μπορούν να επιδεινώσουν την αιμορροϊδική νόσο. Είναι βέβαιο ότι η παρατεταμένη ορθοστασία ή καθιστική ζωή, το άγχος, η χρήση οινοπνεύματος και καρυκευμάτων, η ιδιοσυγκρασία του ασθενούς, επιβαρύνουν την κατάσταση των αιμοροιδων. Θεωρείται ότι και κληρονομικοί παράγοντες ενέχονται στην παθογένειά τους.
Διάγνωση της αιμορροϊδικής νόσου.
Η διάγνωση των αιμορροΐδων είναι απλή συνήθως, όμως καμια φορα μπορεί να διαφύγει ή να μας μπερδέψει.

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο, ότι προβλήματα παρουσιάζονται στην περιοχή να τα αποδίδουμε στις αιμορροΐδες με αποτέλεσμα κάποιες φορές να μας ξεφεύγουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα.

Τα συμπτώματα μπορεί να συγχέονται με αυτά που δημιουργεί μια ραγαδα, ένα συρίγγιο, η πρόπτωση του εντέρου, κάποιο κονδύλωμα ή ακόμα χειρότερα ο καρκίνος.

Πρέπει να γινει κατανοητό ότι για να τεθεί η διάγνωση των αιμορροΐδων, θα πρέπει να τις δούμε είτε με κλινική εξέταση, είτε με ορθοσκόπηση, να ταιριάζει το ιστορικό και τα συμπτώματα και φυσικά να αποκλείσουμε το θέμα της κακοήθειας.

Σε ασθενείς άνω των 50 ετών θα πρέπει να προηγείται κολονοσκόπηση για τον αποκλεισμό άλλων σοβαρών παθήσεων, όπως και σε μικρότερες ηλικίες όταν υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια με παθήσεις του εντέρου. Γενικά ο ιατρός οφείλει να ελέγξει αν πράγματι η αιτία της αιμορραγίας ή των υπόλοιπων προβλημάτων του ασθενούς είναι οι αιμορροΐδες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:aimoroides
 

Επιστροφή