Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.grr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr

Θεραπευμένες Περιπτώσεις

Περιγράφονται ορισμένες ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

με σοβαρά  ή σύνθετα χρόνια προβλήματα υγείας ,οι οποιες Θεραπεύθηκαν

με Ομοιοπαθητική (Ομοιοθεραπεία)

 

περισσότερα more

Ομοιοπαθητική Συνέντευξη

Το πρώτο σας ραντεβου και τι ακολουθει

 

 

Πριν την Ομοιοπαθητική Συνέντευξη

Κλείνετε το Ραντεβού σας τηλεφωνικά ή μεσω email για  συγκεκριμενη μέρα και ωρα, κατά τροπο που η συνεντευξη να γίνεται με την απαραιτητη άνεση χρόνου χωρις να γινεται συμπίεση με άλλα ραντεβου.

Στην πρωτη Ομοιοπαθητική Συνέντευξη

Γίνεται μια διεξοδική συζητηση και αποτυπωση των προβλημάτων ,των διαταραχων της υγείας και των παθήσεων που σας απασχολούν, ανασκοπηση προηγούμενων εργαστηριακών εξετάσεων ,θεραπειων,κτλ μέσα απο ένα πλήρες Ομοιοπαθητικό ιστορικό.H Ομοιοπαθητική (Ομοιοθεραπεία) αναδεικνύει τις μεγάλες της δυνατότητες μονον μεσω ενός άρτιου και πλήρους ιστορικού.

περισσότερα more

Συνεντευξεις μεσω SKYPE

OMOIOΠΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ  και   μέσω  Skype

Skype name:  tasos.vartho  

  Οι συνεντεύξεις για Ομοιοπαθητικη (Ομοιοθεραπεία), για όσους ασθενείς δεν επιθυμουν ή δεν μπορούν να μετακινηθούν , μπορούν να γίνονται ζωντανα με εικονα και ήχο μέσω Skype (Skype name: tasos.vartho) είτε τηλεφωνικά είτε και με υποβολη του ιστορικού μέσω e-mail βασει οδηγιών

περισσότερα more


Ιπποκρατική Ιατρική, Ομοιοπαθητική, Σύγχρονη Ιατρική
Παθήσεις /

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΦΛΕΒΩΝ

 Συμπτώματα παθήσεων φλεβών

Τα συμπτώματα των παθήσεων των αγγείων είναι διαφορετικά για τις παθήσεις των αρτηριών από τις παθήσεις των φλεβών. Για αυτό το ιστορικό και καλή κλινική εξέταση είναι μεγάλης αξίας στην αγγειοχειρουργική. Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι για τις φλέβες: πρήξιμο στα άκρα, κράμπες, κνησμός, μελάχρωση δέρματος, πόνος, αιμορραφία, άτονο έλκος.

Πρήξιμο στα κάτω άκρα

Το σύμπτωμα αυτό αφορά κυρίως τις φλεβικές παθήσεις και είναι αποτέλεσμα της κακής επιστροφής του αίματος μέσω του φλεβικού δικτύου, προφανώς σε έδαφος ανεπάρκειας των φλεβών, θρόμβωσης ή θρομβοφλεβίτις ή κιρσών. Οπωσδήποτε όμως πρήξιμο μπορεί να υπάρχει και σε νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακή ανεπάρκεια, ηπατική ανεπάρκεια, υπολευκωματιναιμία και μια σειρά άλλων παθήσεων. Η διάγνωση της φλεβικής ανεπάρκειας ως αίτιον του πρηξίματος στα κάτω άκρα είναι το tripplex των κάτω άκρων.

Κράμπες

Οι κράμπες είναι επώδυνες αυτόματες μυϊκές συσπάσεις των μυών κυρίως της γαστροκνημίας. Συμβαίνει περισσότερο τις νυκτερινές ώρες και οφείλεται σε φλεβική ανεπάρκεια και μετά από την κόπωση της ημέρας

Κνησμός

Είναι η γνωστή «φαγούρα» στα κάτω άκρα που οφείλεται στη φλεβική στάση και τον ερεθισμό των νευρικών απολήξεων του δέρματος από την πίεση που ασκεί το φλεβικό δίκτυο. Βεβαίως κνησμός μπορεί να υπάρχει και από αλλεργίες, άλλες δερματοπάθειες και άλλα νοσήματα.

Μελάχρωση του δέρματος

Είναι ο σκουρόχρωμος χρωματισμός του δέρματος και της επιδερμίδας οφείλεται στη φλεβική στάση και στην έξοδο από τα αιμοφόρα αγγεία σταδιακά και χρονίως των συστατικών αποδόμησης της αιμοσφαιρίνης. Οφείλεται στη χρόνια φλεβική στάση του αίματος από τη φλεβική ανεπάρκεια. Είναι ενδεικτικό χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας. Η μελάγχρωση του δέρματος είναι προάγγελος ατόνου έλκους στην περιοχή.

Πόνος

Πόνος μπορεί να εμφανιστεί σε μια σοβαρή φλεβική ανεπάρκεια, εν τω βάθει θρόμβωση ή θρομβοφλεβίτι από την πολύ μεγάλη τάση που δημιουργεί η στάση του αίματος αλλά βεβαίως πόνος στα άκρα μπορεί να προκληθούν από πάρα πολλές αιτίες.

Αιμορραγία

Είναι σπάνια αλλά εξαιρετικά επικίνδυνη επιπλοκή των κιρσών και της θρομβοφλεβίτιδας. Αφορά την αυτόματη ρήξη και αιμορραγία κιρσού, χαρακτηριστικό της οποίας είναι η παντελής έλλειψη πόνου κάτι το οποίο σημαίνει ότι εάν συμβεί το βράδυ στον ύπνο μας ή σε κάποια στιγμή της ζωής μας που δεν μπορούμε να δούμε ή να παρακολουθήσουμε τα πόδια μας, μπορεί να έχουμε μεγάλη απώλεια αίματος την οποία συμπτωματικά να διαπιστώσουμε με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Άτονο έλκος

Είναι απώτερη επιπλοκή μιας χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας ή θρομβοφλεβίτιδος, όπως περιγράφτηκε και παραπάνω στις χειρουργικές παθήσεις. Το άτονο έλκος της κνήμης έχει σοβαρή πιθανότητα επιπλοκών διότι είναι πύλη εισόδου μικροβίων

Επιστροφή