Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.grr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr
Ομοιοπαθητική Θεσσαλονίκη | omoiotherapeia.gr

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ-ΙΑΤΡΙΚΗ-ΥΓΕΙΑ

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

 

Δρ Τάσος Βαρθολομαίος,ΜD,PhD,MFHom

Ομοιοπαθητικός - Ιατρός Ιστοπαθολόγος

 Μέλος και του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου-Tακτικο Μέλος Βρετανικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Faculty of Homeopathy, M.Bρετανία, MFHom)

περισσότερα more

Περιπτώσεις-Ερωτήσεις

 

Ακμή- Προλακτινωμα Υπόφυσης

 Νεαρή δασκάλα,με πολύ άσχημη μορφή ακμής στο πρόσωπό της,το οποίο ήταν παραμορφωμένο από διαπυήσεις και ουλες σε όλη του σχεδόν την έκταση,ενώ παράλληλα παρουσίαζε διαταραχές περιόδου και γαλακτόρροια.Ο εργαστηριακός έλεγχος είχε δέιξει σημαντικά αυξημένη προλακτίνη στο αίμα και ένα κυστικό όζο,πιθανόν αδένωμα και μάλιστα προλακτίνωμα στην υπόφυση,διαμετρου λίγων χιλιοστών.Η νέα αυτή παρουσίαζε τυπική ιδιοσυγκρασιακή εικόνα Tuberculinum,με προεξάρχοντα τα συγκινησιακά στοιχεία και μάλιστα προς την κατεύθυνση του ρομαντισμού,του πάθους καιτης υστερίας.Μετά από ομοιοπαθητική αγωγή λιγων σχετικά μηνών η ακμή υποχώρησε αισθητά,ενώ αποκαταστάθηκε η προλακτίνη ορού στα ανώτερα φυσιολογικά όρια και εξαφανίσθηκε ο όζος,το απεικονιστικά διεγνωσμενο σαν προλακτίνωμα μόρφωμα,της υπόφυσης.

περισσότερα more

ΚΑΡΚΙΝΟΣ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η  ΚΛΙΝΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΗ  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ

 

Δρ Τασος Βαρθολομαίος , Κλινικός Ομοιοπαθητικός- Ιατρός Ιστοπαθολόγος

Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΥΨΗΛΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ       

Οι φαρμακολογικές δυνατότητες  της Ομοιοπαθητικής προσφέρονται κατεξοχήν για την υποστήριξη του οργανισμού των καρκινοπαθών . Στη διαδικασία αυτή η Ομοιοπαθητική μπορεί να χρησιμοποιείται και παράλληλα με τη Συμβατική Ιατρική (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία,κτλ).

Ο ρόλος της  Ομοιοπαθητικής Φαρμακολογίας στον Καρκίνο είναι  η ενίσχυση των μηχανισμών άμυνας του οργανισμού σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα της ανοσολογίας και η υποβοήθηση των ομοιοστατικών μηχανισμών σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα της παθολογικής φυσιολογίας.

 
 
 
 
 
 
 
Ουσιαστικά,η Κλινικά προσανατολισμένη  Ομοιοπαθητική  απευθύνεται σε εκείνους τους αμυντικους μηχανισμούς του οργανισμου,που έχουν την πλέον αποφασιστική σημασία για τον έλεγχο της εξέλιξης  του Καρκίνου και την Πρόγνωση του,για αυτο τό ίδιο το μέλλον του κάθε ενός πάσχοντος απο Καρκίνο

 

 
περισσότερα more


Ιπποκρατική Ιατρική, Ομοιοπαθητική, Σύγχρονη Ιατρική
Παθήσεις /

Προβλήματα Υγείας σε απαιτητικές Δραστηριότητες στο χώρο του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,των ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, της ΤΕΧΝΗΣ

Ειδική Ομοιοπαθητική Φροντίδα χρειάζεται για τους Ανθρώπους, των οποίων το επάγγελμα ή/  και λειτούργημα σχετίζεται με Δημόσιες Εμφανίσεις και Παρουσιάσεις

 

Τα προβλήματα μπορεί να είναι οργανικά, ψυχολογικά ή ψυχοσωματικά.

Για παράδειγμα μια λαρυγγίτιδα μπορεί άμεσα να οδηγήσει στην ακύρωση μιας εμφάνισης, με μεγάλο οικονομικό ή κοινωνικό επαγγελματικό κόστος. Ένα υπερβολικό άγχος ή φοβία πριν μια δημόσια παρουσίαση μπορεί να οδηγήσει σε επαγγελματική αποτυχία ή απαξίωση.

 

H δημόσια παρουσίαση είναι η πλέον απαιτητική εργασία για το σώμα και την ψυχή. Ο δημόσιος παρουσιαστής θα πρέπει να απεκδυθεί για κάποια, συνήθως αρκετά μεγάλη ώρα «εαυτόν» και να μπει στη φόρμα ενός συμβόλου, ενός μοντέλου, μιας άλλης προσωπικότητας, μιας ομάδας, οπαδών, θεατών, ακροατών, φίλων, ίσως και ενός ολοκλήρου πληθυσμού μιας πόλης ή και ενός λαού ή και λαών, μέσω των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων. Αυτή η δυναμική απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, δεξιοτεχνία, καλλιέργεια επιδόσεων και ταλέντων, κάτι το οποίο καταναλώνει μεγάλα ποσά σωματικής ή/και νοητικής ενέργειας.

 

Μπορειτε να δειτε ΕΔΩ γιατι πολλες διασημότητες στο χωρο του θεάματος,της Τέχνης,του αθλητισμου,κτλ στηριζουν την προσωπική τους Υγεία στην Ομοιοπαθητικη

 

 

Η Ομοιοπαθητική εξατομικευμένη προσέγγιση συνήθως βοηθά αποτελεσματικά και γρήγορα. για την πρόληψη και θεραπεία αυτών των φαινομένων. Πολύ σημαντική είναι η πρόληψη προβλημάτων υγείας ενόψει δημόσιων εμφανίσεων. Για παράδειγμα σε μια εποχή με επιδημία γρίπης γίνεται συστηματική ομοιοπαθητική ενίσχυση του οργανισμού ή μετά από κάθε δημόσια εμφάνιση με κατάχρηση φωνής, γίνεται η ανάλογη συντήρηση ώστε οι δημόσιες εμφανίσεις να συνεχίζονται απρόσκοπτα ή πριν από μια σημαντική δημόσια παρουσία γίνεται καταπολέμηση του άγχους, των φοβιών, ανασφαλειών, κτλ.

 

Η Ομοιοπαθητική έρχεται να δώσει την πολύτιμη βοήθεια της, να γίνει όχι μόνον ο γιατρός αλλά και ο φίλος, που συμπαραστέκεται στις δύσκολες ώρες, που προετοιμάζει κατάλληλα για την παρουσίαση, που φροντίζει την αποκατάσταση μετά την παρουσίαση, που δίνει εύκολα και γρήγορα λύσεις σε καθημερινά άλλα σημαντικά προβλήματα, από ένα κρυολόγημα και μια βραχνάδα, ένα λουμπάγκο, ένα διάστρεμμα σε μια έντονη ανησυχία, φοβία, απογοήτευση, θυμό, απόρριψη, καταπίεση, ακόμα και σε υπερβολική χαρά και ενθουσιασμό.

 

 

, Ενας αυξανόμενος αριθμός χορευτών,ηθοποιών,αθλητών επιλέγουν πλέον την Ομοιοπαθητική, γνωρίζοντας τα ομοιοπαθητικά φυσικά «φάρμακα» είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση κοινών αθλητικών τραυματισμών.

 

Η Ομοιοπαθητική προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη επούλωση από τραυματισμούς, έχει αντιφλεγμονώδη και καταπραϋντική δράση και συντομεύει εντυπωσιακά την περίοδο ανάρρωσης και την επάνοδο του αθλητή σε αγώνα. Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα είναι απολύτως ασφαλή, χωρίς παρενέργειες. Εξαιτίας της υψηλής διάλυσής τους και της απουσίας ανιχνεύσιμων χημικών συστατικών, τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα δεν  συγκαταλέγονται ,ασφαλώς,στις λίστες απαγορευμένων ουσιών.

 

Η ταχύτητα δράσης ορισμένων ομοιοπαθητικών είναι μεγάλη και μπορεί να χρησιμοποιούνται και κατά τη διάρκεια του αγώνα σε τραυματισμούς,

ενώ στη φάση προετοιμασίας των αθλητών προστατεύει την υγεία τους και διαμορφώνει μια ουσιαστική πρόληψη, λαμβάνοντας υπόψη και την ιδιοσυγκρασία του κάθε αθλητή.

 

Όλο και περισσότεροι προπονητές συμβουλεύουν την Ομοιοπαθητική για την πρόληψη και αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων αλλά και της ψυχολογίας των αθλητών,  των συνεπειών της υπερ-προπόνησης (overtraining), κ.α. Ενδεικτικά χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις τραυματισμού μυών και συνδέσμων, σε διαστρέμματα, σε μυϊκούς πόνους μετά από έντονη προπόνηση, σε κατάγματα προ ή μετεγχειρητικά. Επίσης βοηθά και στην ταχεία αποκατάσταση του οργανισμού του αθλητή μετά από τον αγώνα, επιταχύνουν τη θεραπευτική διαδικασία κι έτσι ο αθλητής επιστρέφει πιο γρήγορα στις προπονήσεις του. Επιπλέον, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα χρησιμοποιούνται και σε χρόνια προβλήματα, που ταλαιπωρούν συνήθως επαγγελματίες αθλητές, ενώ η λήψη ομοιοπαθητικών δεν αποκλείει την παράλληλη λήψη κλασσικών φαρμάκων.

Επιστροφή